Ugrás a tartalomra

Így teszi tönkre a világelit a családokat? - Bedő Imre

A Hit Rádió különkiadásában Bedő Imre beszélt a családokat érintő kihívásokról.

A Hit Rádió vendége votl Bedő Imre, a Férfiak klubja alapítója.

A Hit Rádió Top 7 című műsorának legfrissebb adásában Bedő Imre, közgazdász, a Férfiak Klubja alapítója beszélt a házasságról, családról, és a társadalmi változásokról.

Házasság és család:
Bedő Imre hangsúlyozta, hogy a magyar fiatalok házasságpártiak, mégis magas a válások aránya. A hagyományos családmodell elmondása szerint támadás alatt áll, ami a hit elvesztéséből fakad.

""Óriási problémát jelent egy bizonyos gyökér elvesztése, és ez a gyökér a hitnek az elvesztése... "

- emelte ki Bedő Imre.

Ideológiai tényezők:
Az ideológiák és a társadalmi nyomás szakértőnk szerint hatással van a családokra és házasságokra, ezért az elköteleződés és a család fenntartása szakértőnk szerint egyre nehezebbé válik.

"A magyar fiatalok alapvetően még mindig nagyon házasságpártiak. Ami ugye egy nagyon jó hír, viszont a házasságok jelentős része sajnos vállással végződik"

- hangsúlyozta.

Társadalmi változások:
Szakértőnk részletesen beszélt arról is, hogy a hagyományos család- és életértékek elvesztése milyen társadalmi változásokat eredményez. Hangsúlyozta, hogy ha a közösségek megszabadulnak ezektől az alapvető értékektől, akkor a társadalom kiszolgáltatottá válik, és a helyüket külső, szigorú törvények veszik át, melyek az emberek magatartását próbálják irányítani. Ez a változás jelentősen befolyásolja az egyének szabadságát és önszabályozó képességét.

"Ha ezt megszüntetik, akkor majd ők fognak szabályozni külső törvényekkel"

- fejtette ki.

Legfrissebb