Ugrás a tartalomra

Ifjúságnevelés, szeretetszolgálat, lelkészi misszió és média - Hit a Nemzetért

A Hit a Nemzetért című műsorunk legfrissebb adásában Fodor Sándorral, Morvay Bátorral és Szabó-Polai Bernadettel beszélgettünk.

Fodor Sándor, Kauzál Alexandra, Szabó-Polai Bernadett, Morvay Bátor

A Hit Rádió Hit a Nemzetért című műsorának legfrissebb adásában Fodor Sándorral, Morvay Bátorral, Szabó-Polai Bernadettel és a Sabbathsong Klemer Band tagjaival beszéltünk az ifjúságnevelésről, nevelőszülőségről és a kulturális örökség megőrzéséről.

Ifjúságnevelés:
Fodor Sándor, a marosvásárhelyi Hit Gyülekezete lelkésze és Morvay Bátor a Hit Gyülekezete munkatársa beszéltek az ifjúságnevelés fontosságáról és kihívásairól. Fodor hangsúlyozta, hogy a nevelés modern eszközökkel való megújítása elengedhetetlen, míg Morvay a személyes példamutatás és mentorálás jelentőségét emelte ki.

"A fiatalokkal való foglalkozás nem csupán tanítást, hanem az értékek átadását is jelenti."

- mondta Fodor Sándor.

"Az ifjúságnevelés során a legfontosabb, hogy a fiatalok megtanuljanak önállóan gondolkodni, és felismerjék az értékek fontosságát."

- hangsúlyozta Morvay Bátor

Nevelőszülőség:
Polai a nevelőszülőség kihívásairól és a benne rejlő lehetőségekről beszélt. Hangsúlyozta, hogy a stabil és szeretetteljes környezet biztosítása elengedhetetlen a gyermek fejlődése szempontjából.

"A nevelőszülőség olyan felelősségteljes feladat, amely nemcsak az elhelyezett gyermek, hanem a nevelőszülő életét is alapjaiban változtatja meg."

- emelte ki Polai.

Zsidó kulturális örökség:
A Sabbathsong Klezmer Band tagjai, köztük Ábrahám Tamás és Kovács Magda, a zsidó zenei hagyományok ápolásának fontosságáról beszéltek.

"A klezmer zene a lélek zenéje, amely összeköt bennünket az elődeinkkel és kultúránkkal."

- mondta Ábrahám Tamás.

"Mindig is fontos volt számomra, hogy továbbadjuk a hagyományokat, a zene által megőrizve a közösségi emlékezetet."

- fejtette ki Kovács Magda.

Legfrissebb