Ugrás a tartalomra

Több embert megtámadt, kirabolt egy üzletet majd egy templom oltára mellett elaludva találták meg

Elsőre fel sem sikerült ébreszteni.

Egy tolvaj egy svédországi templomban keresett egy kis pihenést a mozgalmas hétvége után, így amikor a templomigazgató hétfőn reggel belépett az épületbe, horkolást hallott az oltár mellől.

Egy részeg 40 éves férfi fenyegetően viselkedett egy boltban Mariannelundban, kirabolt egy másik boltot Ingatorpban, és egy harmadik üzletben Eksjöben egy másik vásárlótól követelte, hogy fizesse ki az áruját.

Közben a három település utcáin is sikerült fenyegetően viselkednie, többek között állítólag Ingatorpban is megállított egy autót az utcán, beerőszakolta magát az autóba, majd három üveg almabort vitt magával, mielőtt a sofőrnek végül sikerült kiszednie őt az autóból. A rendőrség azonban nem tudta megtalálni.


Másnap azonban az Eksjö templom templomfelügyelője hallotta, hogy valaki horkol a templomban, majd nem sokkal ezt követően egy alvó férfit fedezett fel az oltárnál.

A templomfelügyelő segítséget hívott, majd közösen próbálták felébreszteni a férfit de nem kaptak reakciót, így végül hívták a rendőrséget, akik tíz percen belül ott voltak. Odaérve a rendőrök is alig tudták felébreszteni, de végül a férfi magához tért, és engedelmesen követte a rendőröket a várakozó rendőrautóhoz.

Kjell Havskog szerint ritkán fordul elő ilyesmi, de a gyülekezetnek jól kidolgozott rutinjai vannak az ilyen helyzetekre.

"Ha olyan emberrel találkozik, akiről azt gyanítja, hogy kábítószer hatása alatt áll, először a saját biztonságára kell gondolnia, majd hívjon egy kollégát, hogy ne legyen egyedül, vagy hívja a rendőrséget, attól függően, hogy mennyire súlyos a helyzet"

-mondta.

(CNE)

Legfrissebb