Ugrás a tartalomra

Hodász András: gyermekkoromban többször is molesztált egy pap

A Magyar Nemzet az Esztergom–budapesti Főegyházmegye sajtóosztályánál arról érdeklődött, mit szólnak az atya visszaemlékezéseihez.

Fotó: Kaszás Tamás / Index

Hodász András római katolikus pap szombaton arról vallott, hogy gyermekkorában többször is molesztálta őt egy pap. A Magyar Nemzet az Esztergom–budapesti Főegyházmegye sajtóosztályánál arról érdeklődött, mit szólnak az atya visszaemlékezéseihez - számolt be az Index.

Hodász András úgy fogalmazott, kamaszkorában vele szemben is több alkalommal követtek el szexuális visszaélést. Évekkel később a történteket megosztotta a szüleivel, akik elmondásuk szerint furcsának találták, hogy olyan sokat találkozik azzal a pappal, akiről amúgy hallották is, hogy valami nincs rendben vele, és gyanúsan sok fiatal fiú van körülötte állandóan, de nem tudták, mit tehetnének.

Az atya bevallotta, dühös volt a szüleire a naivitásuk miatt és a felelősséghárító tehetetlenségükért. Szerinte nekik az lett volna a dolguk, hogy mindent megtegyenek azért, hogy megvédjék őt.

Hodász András atya az eset kapcsán semmiféle bejelentést nem tett a főegyházmegye felé, így ők is a sajtóból értesültek a plébános bejegyzéséről

– közölte Zsuffa Tünde sajtószóvivő a Magyar Nemzet megkeresésére.

(Index)

Legfrissebb