Ugrás a tartalomra

Hivatalos áldása van a nemváltásra a Kanadai Anglikán Egyháznak

A helyi püspök is engedélyezte az áldást.

Kanadai Anglikán Egyház - forrás: neokohn

A kanadai anglikán egyház jelenleg tartja a szinódusát a 2023-2025-ös időszakra.

Már 2021-ben az Általános Zsinat Tanácsa megszavazta, hogy engedélyezze a nemváltoztatásra vonatkozó lelkipásztori liturgiákat tanulmányozásra, próbahasználatra, értékelésre és visszajelzésre, ha a helyi püspök engedélyezte azt. Most ezt azzal egészítették ki, hogy a nemváltoztatásra vonatkozó liturgiákat, köztük egy áldást is használhatnak.

Az új áldást a Niagara egyházmegye ifjúsági tagja Adam MacNeil úgy véleményezte, hogy szerint a kanadai Anglikán Egyháznak a feladata, hogy minden ember felé képviselje Istennek ugyanazt a vibráló szeretetét. - számol be a neokohn.

"megtestesítse Isten ugyanezt a vibráló és dinamikus szeretetét, amely minden ember szépségében gyönyörködik…"

MacNeil ezek mellett arról is beszélt, hogy az egyházának szolidárisnak kell lennie a transzneműekkel.

"Azzal, hogy engedélyezzük ezt a liturgiát a nemváltoztatásra, nemcsak egy létfontosságú liturgikus forrást biztosítunk az egész egyház számára. Hanem azt az üzenetet is küldjük a szélesebb [anglikán] közösségnek és valójában a világnak, hogy a Kanadai Anglikán Egyház szolidáris transznemű és nem bináris testvéreinkkel, és fenntartja azok méltóságát, és hogy ünnepeljük, tiszteljük és megerősítjük azt a személyt, akinek Isten elhívta őket."

Legfrissebb