Ugrás a tartalomra

Hit, fitness, közösség - így küzd a férfimagány ellen egy egyre népszerűbb hálózat

Az Egyesült Államokban országszerte férfiak csoportjai olyan imával egybekötött edzéseket tartanak, amelynek célja a férfiak magányának enyhítése.

A tagok gyakran összegyűlnek, hogy együtt imádkozzanak és beszélgessenek, és olyan barátságokat építsenek ki, amelyek a mindennapi életükre is kiterjedtek, például mikor egyik társuk elvált feleségétől, a csoport tagjai segítettek neki elköltözni. Amikor felnőtt fiával megromlott a kapcsolata, bárorították.

Az F3 elnevezésű hálozat a fittséget, a közösséget és a hitet jelenti és a férfi edzések gyorsan növekvő hálózata, amely a gyakorlatokat spirituálisan befolyásolt bajtársiassággal ötvözi.


A 2011-ben ingyenes, szabadtéri csoportos edzésként alapított F3 a világjárvány idején robbanásszerűen népszerűvé vált, és országszerte mintegy 3400 csoportra bővült az 1900-ról.

"A középkorú férfi magány egy probléma, amelyről a társadalom és a férfiak nem is tudnak”

-nyilatkozta John Lambert, a hálozat vezetője.

„Az F3 megváltoztatta az életemet”

– mondta Glenn Ayala, egy ötvenes irodai dolgozó, aki tavaly vett részt először ilyen programon, amikor egy barátja többször is győzködte, hogy próbálja ki.

Az F3 szellemisége „magába foglalja az egészséges férfiasságot” – mondta Kevin Weaver, aki 2017-ben csatlakozott.

„Lehet férfiasnak lenni és felvállalni önmagadnak ezt az oldalát mindaddig, amíg ez egészséges módon történik a szeretet és a pozitív hatás érdekében”

-mondta.

(New York Times)

Legfrissebb