Hit Rádió

headtext helye

Friss hírek

2019.06.05.

Zsidó imaszobák nyílnak az isztambuli reptülőtéren

Fotó: Goole - Az isztambuli repülőtér

Két zsidó imaszoba is nyílni fog Isztambul új repülőterén — derül ki a The Jerusalem Post írásából.

A világ legnagyobb reptereként számon tartott épületegyüttesben tervek szerint a turista és az üzleti osztályok váróiban is felállítanak egy-egy helyiséget, és az sem kizárt, hogy a terminál várócsarnokában is nyílik egy harmadik.

A zsidó imaszobák kialakítása a Turkish Airlines ötlete volt.

A török légitársaság jelenleg is sok zsidó utast szolgál ki, és naponta csaknem 600-5000 kóser ételt szolgálnak fel járataikon — emelte ki a médiának a törökországi Chabad képviselője, Mendy Chitrik rabbi, aki szerint a Turkish Airlines több gépet indít Tel-Avivból Isztambulba, mint Isztambulból Londonba.

Továbbá kiemelte: a zsidó imakönyvekkel felszerelt „mini zsinagógák” egyszerre szolgálják az askenázi és szefárd zsidóság tagjait is, így bárki imádkozhat majd, aki a reptéren jár — szemben az isztambuli Atatürk repülőtérrel, ahol nincs zsidó utasok számára fenntartott imaszoba.

(zsido.com)

Írj nekünk!

Kérdésed van? Írj nekünk!

Az űrlap elküldésével Ön hozzájárul, hogy az Ön által megadott személyes és különleges (pl. egészségügyi, vallási, politikai stb) személyes adatokat a Hit Gyülekezete egyház erre feljogosított tagjai kezeljék. Adatait a Gyülekezet saját telephelyén működő szerverein, magas fokú biztonsági intézkedések mellett, illetéktelen hozzáféréstől védve tároljuk. Adatait az Ön hozzájárulásának visszavonásáig tároljuk.

Kérhet tájékoztatást az adatai kezeléséről, kérheti azok helyesbítését, törlését is. Jogai megsértése esetén a NAIH-hoz, vagy bírósághoz fordulhat. A Hit Gyülekezete részletes adatvédelmi szabályzatát a www.hit.hu/adatvedelem oldalon találja meg.

Hit Rádió

1105 Budapest, Szent László tér 16. | +36 1 431 7011 | Artisjus szerződésszám: W/000774/2013 

Hirdetésfelvétel

benko.gyula@hitradio.hu

Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság

1376 Budapest, Pf. 997. | +36 1 468 0673  (telefon) | +36 1 468 0680 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu

A Hit Gyülekezete istentiszteleteinek teljes hanganyaga (Németh Sándor prédikációi és a színpadon elhangzó dicséretek) szerzői jogvédelem alatt áll, ezért ezeknek az adásoknak a rögzítése, sokszorosítása, másolása, értékesítése, valamint az interneten történő publikálása tilos.
A tanítások a gyülekezet megbízásából hivatalosan archiválásra kerülnek és a szükséges utómunkálatok után kiadványként vásárolhatók meg a Hit Parkban, ill. egyes esetekben nyilvánosan elérhetőek a Hit Gyülekezete központi felületein.
Megértéseteket és együttműködéseteket köszönjük!

Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: szerkesztoseg@hitradio.hu. - The photos contained in the Shutterstock photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of Shutterstock. All Rights Reserved. - A Shutterstock fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni a Shutterstock előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright Shutterstock - minden jog fenntartva!

2019 © Hit Gyülekezete - minden jog fenntartva.