Hit Rádió

headtext helye

Friss hírek

2019.04.15.

Vallástól függetlenül kötelező húsvéti tojást festeniük a diákoknak Ausztriában

Fotó:bild

Komoly vitát váltott ki Alsó-Ausztriában, hogy egy általános iskola tanítónője szerint a húsvéthoz kapcsolódó iskolai programokon minden diáknak részt kell vennie, függetlenül attól, hogy a nebuló milyen vallású.

Egy muszlim diák apja nem ért egyet a pedagógus álláspontjával, szerinte a fiának nem kellene tojást festenie és barkát szednie, mert nem keresztény és ezért nincs köze a húsvéthoz.

"Mi muszlimok vagyunk. Miért kellene a fiamnak részt vennie a húsvéti előkészületekben?" – kérdezte a felháborodott apa.

A tanárnő fogadóóráján elmagyarázta a szülőnek, hogy a tojásfestés és a barka kötés is kötelező program - még a nem keresztény diákok számára is.

Az igazolatlan hiányzás után pedig másik iskolát kell keresnie a hiányzóknak – magyarázta. Az üzenetet megértette a család. A muszlim fiú végül részt vett a tojásfestésen, még festéket is vitt magával.

 

LOVE ALL, HELP ALL! Foundation

Írj nekünk!

Kérdésed van? Írj nekünk!

Az űrlap elküldésével Ön hozzájárul, hogy az Ön által megadott személyes és különleges (pl. egészségügyi, vallási, politikai stb) személyes adatokat a Hit Gyülekezete egyház erre feljogosított tagjai kezeljék. Adatait a Gyülekezet saját telephelyén működő szerverein, magas fokú biztonsági intézkedések mellett, illetéktelen hozzáféréstől védve tároljuk. Adatait az Ön hozzájárulásának visszavonásáig tároljuk.

Kérhet tájékoztatást az adatai kezeléséről, kérheti azok helyesbítését, törlését is. Jogai megsértése esetén a NAIH-hoz, vagy bírósághoz fordulhat. A Hit Gyülekezete részletes adatvédelmi szabályzatát a www.hit.hu/adatvedelem oldalon találja meg.

Hit Rádió

1105 Budapest, Szent László tér 16. | +36 1 431 7011 | Artisjus szerződésszám: W/000774/2013 

Hirdetésfelvétel

benko.gyula@hitradio.hu

Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság

1376 Budapest, Pf. 997. | +36 1 468 0673  (telefon) | +36 1 468 0680 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu

A Hit Gyülekezete istentiszteleteinek teljes hanganyaga (Németh Sándor prédikációi és a színpadon elhangzó dicséretek) szerzői jogvédelem alatt áll, ezért ezeknek az adásoknak a rögzítése, sokszorosítása, másolása, értékesítése, valamint az interneten történő publikálása tilos.
A tanítások a gyülekezet megbízásából hivatalosan archiválásra kerülnek és a szükséges utómunkálatok után kiadványként vásárolhatók meg a Hit Parkban, ill. egyes esetekben nyilvánosan elérhetőek a Hit Gyülekezete központi felületein.
Megértéseteket és együttműködéseteket köszönjük!

Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: szerkesztoseg@hitradio.hu. - The photos contained in the Shutterstock photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of Shutterstock. All Rights Reserved. - A Shutterstock fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni a Shutterstock előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright Shutterstock - minden jog fenntartva!

2019 © Hit Gyülekezete - minden jog fenntartva.