Hit Rádió

headtext helye

Friss hírek

2019.04.25.
Kántor Fanni

USA: A hívők többsége fél éve nem osztotta meg az evangéliumot

Chelsea / Lightstock

A rendszeresen istentiszteletekre járók több, mint fele 6 hónapja nem osztotta meg senkivel az evangéliumot, vagy Jézus feltámadását – állítja egy új kutatás.

Bár a protestáns keresztények többsége nagyon szeretné megosztani a hitét és rendszeresen imádkozik azért, hogy legyen arra lehetősége, mégis többségük azt állítja, fél éve nem evangélizáltak.

A Discipleship Pathway Assessment idei kutatása azt állítja, hogy csak néhány hívő hirdeti rendszeresen az evangéliumot.

Azoknak a keresztényeknek az 55%-a, akik egy hónapban legalább egyszer járnak gyülekezetbe azt állítja, hogy az elmúlt fél évben senkivel sem beszélt a hitéről.

„Érdekes módon nem az evangélizáció a prioritása a keresztényeknek.” – mondta Scott McConnell, a Life Way Research egyik vezetője.

A hívők 56%-a imádkozik azért, hogy adjon Isten lehetőségeket arra, hogy hirdessék az evangéliumot, azonban csak 23%-uk imádkozik ezért minden nap. Négyből egy hívő pedig alig-alig esedezik az ilyen lehetőségekért. A rendszeresen gyülekezetbe járók 45%-a többször is megosztotta idegenekkel az elmúlt fél évben azt, hogy szerintük hogyan kell kereszténnyé válni. A kutatási szervezet vezetője azt mondta, hogy mostanában elterjedt a hír, hogy a fiatalabb generációk ódzkodnak az igehirdetéstől, azonban szerintük ez egyáltalán nem igaz.

„Pont, hogy a fiatal generáció és a középkorú keresztények azok, akik legvalószínűbben megosztották már valakivel a hitüket az elmúlt pár hónapjukban." - állítja a szakértő. 

Azok az emberek, akik egy hónapban több, mint 4 alkalommal látogatják a helyi gyülekezetüket (58%), többször hívnak el alkalmakra kívülállókat.

 (christianitytoday.com)  

A képre kattintva tekintse meg a galériát!

Írj nekünk!

Kérdésed van? Írj nekünk!

Az űrlap elküldésével Ön hozzájárul, hogy az Ön által megadott személyes és különleges (pl. egészségügyi, vallási, politikai stb) személyes adatokat a Hit Gyülekezete egyház erre feljogosított tagjai kezeljék. Adatait a Gyülekezet saját telephelyén működő szerverein, magas fokú biztonsági intézkedések mellett, illetéktelen hozzáféréstől védve tároljuk. Adatait az Ön hozzájárulásának visszavonásáig tároljuk.

Kérhet tájékoztatást az adatai kezeléséről, kérheti azok helyesbítését, törlését is. Jogai megsértése esetén a NAIH-hoz, vagy bírósághoz fordulhat. A Hit Gyülekezete részletes adatvédelmi szabályzatát a www.hit.hu/adatvedelem oldalon találja meg.

Hit Rádió

1105 Budapest, Szent László tér 16. | +36 1 431 7011 | Artisjus szerződésszám: W/000774/2013 

Hirdetésfelvétel

benko.gyula@hitradio.hu

Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság

1376 Budapest, Pf. 997. | +36 1 468 0673  (telefon) | +36 1 468 0680 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu

A Hit Gyülekezete istentiszteleteinek teljes hanganyaga (Németh Sándor prédikációi és a színpadon elhangzó dicséretek) szerzői jogvédelem alatt áll, ezért ezeknek az adásoknak a rögzítése, sokszorosítása, másolása, értékesítése, valamint az interneten történő publikálása tilos.
A tanítások a gyülekezet megbízásából hivatalosan archiválásra kerülnek és a szükséges utómunkálatok után kiadványként vásárolhatók meg a Hit Parkban, ill. egyes esetekben nyilvánosan elérhetőek a Hit Gyülekezete központi felületein.
Megértéseteket és együttműködéseteket köszönjük!

Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: szerkesztoseg@hitradio.hu. - The photos contained in the Shutterstock photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of Shutterstock. All Rights Reserved. - A Shutterstock fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni a Shutterstock előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright Shutterstock - minden jog fenntartva!

2019 © Hit Gyülekezete - minden jog fenntartva.