Hit Rádió

headtext helye

LOVE ALL, HELP ALL! Foundation

Friss hírek

2016.06.23.

Újabb jogokat vonnának meg a keresztény egyetemektől Kaliforniában

Megfosztaná a keresztény felsőoktatási intézményeket a joguktól, hogy saját hitüknek megfelelően üzemelhessenek egy előkészítés alatt álló törvénytervezet Kaliforniában. A tervezet a vallási alapú mentességet az állam területén kizárólag azokra a felsőoktatási intézményekre korlátozná, melyek kifejezetten pásztori szolgálatra készítik fel a hallgatóikat.

„Ez a tervezet tulajdonképpen megszüntetné az egyetemek vallási szabadságát, ellehetetlenítve, hogy a spirituális életet az oktatás egészébe integrálhassák” - fogalmazott a CBN News kérdésére Dr. John Jackson, a keresztény William Jessup Egyetem elnöke.

A törvényt gyakorlatilag valamennyi keresztény felsőoktatási intézmény ellenzi, ennek ellenére az állami bizottságban mindösszesen egy szavazat hiányzik ahhoz, hogy a helyi törvényhozás elé kerülhessen, miután a felsőoktatási bizottság 6-1 arányban támogatásáról biztosította a javaslatot.

A keresztény intézmények tiltakoznak, amennyiben a javaslat törvényerőre emelkedik, az azt jelenti, hogy a jövőben a működésükben (felvételi eljárás, tanár választás és még egy sor más területen) nem követhetik hitbeli meggyőződésüket. A kaliforniai oktatási törvények tiltják a gender (nemi) identitás, nemi önkifejezés és szexuális orientáció alapú diszkriminációt a felsőoktatásban, azonban a vallási intézmények jelenleg még széles körű mentességet élveznek. A javaslat ezeket a jogaikat is felszámolná.

A washingtoni központú Keresztény Kollégiumok és Egyetemek Tanácsa nevű szervezet arra is figyelmeztet: amennyiben a javaslatot törvényerőre emelik, az országszerte precedens értékű lehet az állami szintű szabályozások számára.

(Kép forrása: jessup.edu)

LOVE ALL, HELP ALL! Foundation

Írj nekünk!

Írj nekünk!

Kérdésed van? Írj nekünk!

Az űrlap elküldésével Ön hozzájárul, hogy az Ön által megadott személyes és különleges (pl. egészségügyi, vallási, politikai stb) személyes adatokat a Hit Gyülekezete egyház erre feljogosított tagjai kezeljék. Adatait a Gyülekezet saját telephelyén működő szerverein, magas fokú biztonsági intézkedések mellett, illetéktelen hozzáféréstől védve tároljuk. Adatait az Ön hozzájárulásának visszavonásáig tároljuk.

Kérhet tájékoztatást az adatai kezeléséről, kérheti azok helyesbítését, törlését is. Jogai megsértése esetén a NAIH-hoz, vagy bírósághoz fordulhat. A Hit Gyülekezete részletes adatvédelmi szabályzatát a www.hit.hu/adatvedelem oldalon találja meg.

Hit Rádió

1105 Budapest, Szent László tér 16. | +36 1 431 7011 | Artisjus szerződésszám: W/000774/2013 

Hirdetésfelvétel

benko.gyula@hitradio.hu

Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság

1376 Budapest, Pf. 997. | +36 1 468 0673  (telefon) | +36 1 468 0680 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu

A Hit Gyülekezete istentiszteleteinek teljes hanganyaga (Németh Sándor prédikációi és a színpadon elhangzó dicséretek) szerzői jogvédelem alatt áll, ezért ezeknek az adásoknak a rögzítése, sokszorosítása, másolása, értékesítése, valamint az interneten történő publikálása tilos.
A tanítások a gyülekezet megbízásából hivatalosan archiválásra kerülnek és a szükséges utómunkálatok után kiadványként vásárolhatók meg a Hit Parkban, ill. egyes esetekben nyilvánosan elérhetőek a Hit Gyülekezete központi felületein.
Megértéseteket és együttműködéseteket köszönjük!

Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: szerkesztoseg@hitradio.hu. - The photos contained in the Shutterstock photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of Shutterstock. All Rights Reserved. - A Shutterstock fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni a Shutterstock előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright Shutterstock - minden jog fenntartva!

2019 © Hit Gyülekezete - minden jog fenntartva.