Hit Rádió

headtext helye

Friss hírek

2019.08.13.
Longauer András

“Ténylegesen kezdem elveszíteni a hitemet”- A Hillsong egyik vezetője utasította el a keresztény hitet

Fotó: Google

Marty Sampson ismert keresztény dalszerző furcsa bejelentéssel sokkolta követőit az Instagramon.

“Ideje komolyan beszélni. Ténylegesen kezdem elveszíteni a hitemet és ez egyáltalán nem zavar. Igazából semmi sem zavar. Annyira boldog vagyok, annyira békében a világgal. Hihetetlen. Ez most egy kifakadós pillanat, így kifejtem.... Mennyi tanító bukik el? Sok. Senki sem beszél róla. Mennyi csoda történik? Nem sok. Senki sem beszél róla. Biblia miért van tele ellentmondásokkal? Senki sem beszél róla. Hogyan lehet Isten a szeretet, miközben 4 milliárd embert küld egy helyre csak mert “nem hisznek”? Senki sem beszél róla. A keresztények a bolygó legítélkezőbb emberei tudnak lenni, de akár gyönyörű és szerető emberek is lehetnek. Ez nem nekem való. Nem vagyok többé része. Valódi igazságot akarok. Nem a “csak elhiszem”-féle igazságot. A tudomány továbbra is áthatol minden vallás igazságán. Sok minden segít az embereknek megváltozatni az életüket, nem csak Istennek egy verziója. Rengeteg a mondanivalóm, de én maradok a valóságnál. Kövess ki ha akarsz, de sosem másokért akartam élni az életem. Az egyedüli amit tudok, hogy mi igaz számomra most, és a kereszténység pillanatnyilag csak egy vallásnak tűnik nekem a sok közül. Folytathatnám, de nem fogom. Szeress és bocsáss meg! Legyél kedves! Tegyél másokért jót és legyél nagylelkű! Bizonyos dolgok jók maradnak függetlenül attól, mit hiszel! Essen ma az eső, a nap holnap úgyis felkel!”

 

 

Sampson a kilencvenes évek vége óta szolgál aktívan a Hillsong dicséretzenekaraiban. Többek között a Hillsong Worship, a Hillsong United és a Young & Free is több dalt köszönhet neki.

Kijelentése hatalmas port kavart és olyan keresztény vezetők reagáltak kifakadására mint pl. dr. Michael Brown, aki külön cikkben taglalta a kérdést. A Hillsong részéről viszont hivatalos reakció még nem érkezett. 

Írj nekünk!

Kérdésed van? Írj nekünk!

Az űrlap elküldésével Ön hozzájárul, hogy az Ön által megadott személyes és különleges (pl. egészségügyi, vallási, politikai stb) személyes adatokat a Hit Gyülekezete egyház erre feljogosított tagjai kezeljék. Adatait a Gyülekezet saját telephelyén működő szerverein, magas fokú biztonsági intézkedések mellett, illetéktelen hozzáféréstől védve tároljuk. Adatait az Ön hozzájárulásának visszavonásáig tároljuk.

Kérhet tájékoztatást az adatai kezeléséről, kérheti azok helyesbítését, törlését is. Jogai megsértése esetén a NAIH-hoz, vagy bírósághoz fordulhat. A Hit Gyülekezete részletes adatvédelmi szabályzatát a www.hit.hu/adatvedelem oldalon találja meg.

Hit Rádió

1105 Budapest, Szent László tér 16. | +36 1 431 7010 | Artisjus szerződésszám: W/000774/2013 

Hirdetésfelvétel

benko.gyula@hitradio.hu

Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság

1376 Budapest, Pf. 997. | +36 1 468 0673  (telefon) | +36 1 468 0680 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu

A Hit Gyülekezete istentiszteleteinek teljes hanganyaga (Németh Sándor prédikációi és a színpadon elhangzó dicséretek) szerzői jogvédelem alatt áll, ezért ezeknek az adásoknak a rögzítése, sokszorosítása, másolása, értékesítése, valamint az interneten történő publikálása tilos.
A tanítások a gyülekezet megbízásából hivatalosan archiválásra kerülnek és a szükséges utómunkálatok után kiadványként vásárolhatók meg a Hit Parkban, ill. egyes esetekben nyilvánosan elérhetőek a Hit Gyülekezete központi felületein.
Megértéseteket és együttműködéseteket köszönjük!

Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: szerkesztoseg@hitradio.hu. - The photos contained in the Shutterstock photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of Shutterstock. All Rights Reserved. - A Shutterstock fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni a Shutterstock előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright Shutterstock - minden jog fenntartva!

2019 © Hit Gyülekezete - minden jog fenntartva.