Hit Rádió

headtext helye

Friss hírek

2018.04.16.
Nyírő Gergely

Szili: Az uniónak nem a migránsokkal kellene foglalkoznia

varosikurir.hu

A Hit Rádió Középpont című műsorának vendége Szili Katalin, a Magyar Országgyűlés korábbi elnöke volt, aki most a Nemzetpolitikáért megbízott felelős miniszter, s feladata elsősorban a határon túli magyarok érdekeinek képviselete.

Azoknak a magyar embereknek is jár a szavazati jog, akik nem Magyarországon élnek – vallja Szili, aki tudja, hogy a nemrég lezárult kampányidőszakban sok kritikát kapott a kormány ezen törekvése. Hozzátette: a magyar lakcímmel nem rendelkezők csak listára szavazhattak.

A magyar kormány továbbra is támogatja az autonómiában élő magyar emberek anyanyalvi oktatáshoz való jogát és harcol a jogaiért, ahogyan azt a tavaly elindított kisebbség- és nemzetiségvédelmi petíció is mutatja. Az akció olyan sikeres volt, hogy hét országból összesen 1,2 millió aláírást tudtak a szervezők benyújtani az illetékes szervekhez.  

Szili szerint az EU-nak sokkal inkább ezzel kéne foglalkozni, mint a migránsokkal, Európában ugyanis 60 millió olyan ember él, aki az anyaországán kívül rekedt, míg a migránsok csak az EU népességének 5 százalékát teszik ki.

Amikor egy ország belépett az unióba, be kellett mutatnia, hogy nem sérülnek a kisebbségek, nemzetiségek jogai, miután azonban beléptek, már senki nem figyelt oda rájuk.

A petició benyújtását követően három hónapja van az illetékeseknek a válaszra, amelyben kénytelenek lesznek újra napirendre tűzni az unió tagországaiban található autonómiák helyzetét.

LOVE ALL, HELP ALL! Foundation

Írj nekünk!

Írj nekünk!

Kérdésed van? Írj nekünk!

Az űrlap elküldésével Ön hozzájárul, hogy az Ön által megadott személyes és különleges (pl. egészségügyi, vallási, politikai stb) személyes adatokat a Hit Gyülekezete egyház erre feljogosított tagjai kezeljék. Adatait a Gyülekezet saját telephelyén működő szerverein, magas fokú biztonsági intézkedések mellett, illetéktelen hozzáféréstől védve tároljuk. Adatait az Ön hozzájárulásának visszavonásáig tároljuk.

Kérhet tájékoztatást az adatai kezeléséről, kérheti azok helyesbítését, törlését is. Jogai megsértése esetén a NAIH-hoz, vagy bírósághoz fordulhat. A Hit Gyülekezete részletes adatvédelmi szabályzatát a www.hit.hu/adatvedelem oldalon találja meg.

Hit Rádió

1105 Budapest, Szent László tér 16. | +36 1 431 7011 | Artisjus szerződésszám: W/000774/2013 

Hirdetésfelvétel

benko.gyula@hitradio.hu

Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság

1376 Budapest, Pf. 997. | +36 1 468 0673  (telefon) | +36 1 468 0680 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu

A Hit Gyülekezete istentiszteleteinek teljes hanganyaga (Németh Sándor prédikációi és a színpadon elhangzó dicséretek) szerzői jogvédelem alatt áll, ezért ezeknek az adásoknak a rögzítése, sokszorosítása, másolása, értékesítése, valamint az interneten történő publikálása tilos.
A tanítások a gyülekezet megbízásából hivatalosan archiválásra kerülnek és a szükséges utómunkálatok után kiadványként vásárolhatók meg a Hit Parkban, ill. egyes esetekben nyilvánosan elérhetőek a Hit Gyülekezete központi felületein.
Megértéseteket és együttműködéseteket köszönjük!

Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: szerkesztoseg@hitradio.hu. - The photos contained in the Shutterstock photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of Shutterstock. All Rights Reserved. - A Shutterstock fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni a Shutterstock előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright Shutterstock - minden jog fenntartva!

2019 © Hit Gyülekezete - minden jog fenntartva.