Hit Rádió

headtext helye

LOVE ALL, HELP ALL! Foundation

Friss hírek

2018.05.31.
Kántor Fanni

Szijjártó Péter: "Büszke vagyok a magyar zsidóságra!"

FNN - Szijjártó Péter Washingtonban

A Hit Rádió hitéleti hírei a világ minden tájáról.

Kiállt a magyar zsidóságért Szijjártó Péter

Magyarország elkötelezett az európai keresztény-zsidó örökség védelme mellett, és büszke az országban élő zsidó közösségre – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, aki Washingtonban az izraeli nagykövetséghez látogatott. A Herzl Tivadar emlékére tartott koncert előtti beszédében kiemelte: Budapesten a Dohány utcai zsinagógához nagyon közel található az egyik legnagyobb katolikus templom, ami jól illusztrálja, hogy a zsidó és keresztény emberek békében élhetnek együtt Magyarországon. Hangsúlyozta: ugyanakkor Nyugat-Európában sokak szerint egyfajta posztkeresztény, posztnemzeti korszak van, pedig ha Európa megfeledkezik a zsidó-keresztény örökségéről, arról, hogy Európa nemzetekből áll, nagyon sokat veszíthet. Emlékeztetett arra is, hogy a magyar kormány zéró toleranciát hirdetett meg az antiszemitizmus ellen. Ron Dermer washingtoni izraeli nagykövet arról beszélt, hogy rendkívül jók a magyar-izraeli kapcsolatok, és számos területen egyre szorosabbá válik az együttműködés a két ország között. Elmondta, hogy nem véletlen az, hogy Magyarországon él a második legnagyobb zsidó közösség Európában. (MTI)

Irakba látogatna Ferenc Pápa

Ferenc pápa az új iraki kormány megalakulását követően Irakba kíván látogatni - közölte az iraki külügyminisztérium. Egyes hírportálok szerint a hír erős marketingüzenettel bírhat az amúgy kaotikus és elég kilátástalan iraki politikai helyzetben. Az iráni külügyminisztériumban támogatják, hogy Ferenc pápa Irakba látogasson, és a béke üzenetét vigye magával a különböző vallások gyermekeinek az Iszlám Állam terrorszervezet felett aratott iraki győzelmet követően. Irakban viszonylag sok katolikus él, a parlamentben is van 5 állandó hely fenntartva számukra, de azért a szélsőséges szunnita iszlámon kívül minden más vallással szemben intoleráns Iszlám állam dúlása idején 120 ezer keresztény menekülni kényszerült. (index)

A vallástalan Amerikaiak jobb keresztények, mint az európai hívők?

A vallás nélküli amerikaiak jobban hisznek Istenben, mint a nyugat-európai hívők – mutatja a Pew Research új kutatása. Az intézet statisztikái több mint 24 000 ember véleményét tükrözik 15 nyugat-európai országból. A vélemények pedig meglepő szakadékot fedeznek fel az atlanti óceán által elválasztott keresztények között. Az adatok szerint a vallástalan amerikaiak 27%-a teljesen hisz Isten létezésében, míg a nyugat-európai keresztények csak 23%-a. A vallástalanok 20%-a naponta imádkozik, míg az európai keresztények 18%-a mondja ugyanezt. A kutatók kijelentették, hogy a megdöbbentő adatok nyomán biztosan állíthatják, hogy a maguknak vallást nem találó Amerikaiak szilárdabb hittel rendelkeznek, mint az európai államok többsége – Franciaországot, Németországot és Angliát is beleértve.  (christianitytoday.com)

Ritka, zsidó pénzérmékre bukkantak Jeruzsálemben

A polgári időszámítás kezdete előtti negyedik századból származó, különlegesen ritka, zsidók által vert pénzérmékre bukkantak Jeruzsálemben. Ezek az eddigi legrégebbi Szentföldön vert érmék közé tartoznak, amelyeket valaha találtak. Az ezüstből készült pénzek az athéni obol mintáját követik, felhasználva annak bagoly-motívumát, mely Pallasz Athénét képviseli. Ezek mellett azonban a Jehuda szó olvasható. Ezen érmeket abban a különleges időszakban verték, amikor a perzsa Achmenida Birodalom uralma alatt a zsidók félautonóm módon vezethették országukat „Júdea országa” néven, nagyjából a polgári időszámítás előtti 539-332 között. A mintegy kétszáz évig létező politikai alakulat fővárosa Jeruzsálem volt, fennállásának Nagy Sándor hódítása vetett véget. – írj a zsido.com. (zsido.com)

Kiállt a zsidó hagyományok mellett az EP elnöke

A kóser vágás és a körülmetélés betiltása ellen szólalt fel az Európai Parlament elnöke. Antonio Tajani támogatásáról biztosította a zsidó közösségek abban, hogy szabadon gyakorolhassák vallásukat. “Európa nem lesz képes egységet teremteni az emberek között és integrálni a társadalom minden csoportját, amennyiben korlátozza, vagy betiltja az egyes közösségek vallási szokásait, mint amilyen a körülmetélés vagy a rituális vágás. Akkor érezheti magát minden állampolgár biztonságban, ha megvédik jogait és megőrizheti identitását.” – mondta az elnök, majd hozzátette: ezek a vallási kérdések meghatározhatják Európa jövőjét. (zsido.com)

Ötletes logókat készített Bibliai történetekről egy református kántor

Minimalista, elegáns és mégis nagyon ötletes logókat talált ki egy kárpátaljai református kántor a Bibliában szereplő nevekhez és helyszínekhez. Balogh István azt mondta, hogy szeretné, "ha a Bibliai Logók projekt egésze Isten dicsőségét szolgálná. Kicsit közelebb hozni/vonzani az embereket." A kántor képeiből kiállítás nyílt most Mátészaklán. Képein többek között Káin és Ábel történetét, Jerikó falainak lerombolását, Éva árulását és Péter apostol bátorságát szimbolizálja. (Képek galériánkban) (hvg)

A képre kattintva tekintse meg a galériát!

LOVE ALL, HELP ALL! Foundation

Írj nekünk!

Írj nekünk!

Kérdésed van? Írj nekünk!

Az űrlap elküldésével Ön hozzájárul, hogy az Ön által megadott személyes és különleges (pl. egészségügyi, vallási, politikai stb) személyes adatokat a Hit Gyülekezete egyház erre feljogosított tagjai kezeljék. Adatait a Gyülekezet saját telephelyén működő szerverein, magas fokú biztonsági intézkedések mellett, illetéktelen hozzáféréstől védve tároljuk. Adatait az Ön hozzájárulásának visszavonásáig tároljuk.

Kérhet tájékoztatást az adatai kezeléséről, kérheti azok helyesbítését, törlését is. Jogai megsértése esetén a NAIH-hoz, vagy bírósághoz fordulhat. A Hit Gyülekezete részletes adatvédelmi szabályzatát a www.hit.hu/adatvedelem oldalon találja meg.

Hit Rádió

1105 Budapest, Szent László tér 16. | +36 1 431 7011 | Artisjus szerződésszám: W/000774/2013 

Hirdetésfelvétel

benko.gyula@hitradio.hu

Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság

1376 Budapest, Pf. 997. | +36 1 468 0673  (telefon) | +36 1 468 0680 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu

A Hit Gyülekezete istentiszteleteinek teljes hanganyaga (Németh Sándor prédikációi és a színpadon elhangzó dicséretek) szerzői jogvédelem alatt áll, ezért ezeknek az adásoknak a rögzítése, sokszorosítása, másolása, értékesítése, valamint az interneten történő publikálása tilos.
A tanítások a gyülekezet megbízásából hivatalosan archiválásra kerülnek és a szükséges utómunkálatok után kiadványként vásárolhatók meg a Hit Parkban, ill. egyes esetekben nyilvánosan elérhetőek a Hit Gyülekezete központi felületein.
Megértéseteket és együttműködéseteket köszönjük!

Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: szerkesztoseg@hitradio.hu. - The photos contained in the Shutterstock photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of Shutterstock. All Rights Reserved. - A Shutterstock fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni a Shutterstock előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright Shutterstock - minden jog fenntartva!

2019 © Hit Gyülekezete - minden jog fenntartva.