Hit Rádió

headtext helye

Friss hírek

2019.06.18.

Szigorították az abortusztörvényt Norvégiában

Fotó: Demokrata

A norvég parlament 105 támogató vokssal, 64 ellenszavazat mellett első olvasatban megszavazta az abortusztörvény szigorítását.

A módosítás akkor emelkedik törvényerőre, ha a képviselők második olvasatban is megszavazzák.

Négy évtized óta most először döntöttek reformról ezen a területen.

A szigorítás értelmében a többes ikreket váró nők a jövőben nem vetethetnek el egy vagy több magzatot alapos indok nélkül, és egy bizottság dönt majd a terhességmegszakítás engedélyezéséről. Eddig ikerterhesség esetén a nőknek az első negyedév végéig lehetőségük volt az úgynevezett szelektív abortuszra. 

A bizottság egyebek között az anya kora és egészségi állapota, a már megszületett gyermekeinek száma, illetve a család helyzete alapján dönt majd a magzatok sorsáról.

A módosítás a liberális-konzervatív kormánykoalíció engedménye volt új partnere, az év elején csatlakozott Keresztény Néppárt felé.

A szavazást heves parlamenti vita előzte meg.

Írj nekünk!

Kérdésed van? Írj nekünk!

Az űrlap elküldésével Ön hozzájárul, hogy az Ön által megadott személyes és különleges (pl. egészségügyi, vallási, politikai stb) személyes adatokat a Hit Gyülekezete egyház erre feljogosított tagjai kezeljék. Adatait a Gyülekezet saját telephelyén működő szerverein, magas fokú biztonsági intézkedések mellett, illetéktelen hozzáféréstől védve tároljuk. Adatait az Ön hozzájárulásának visszavonásáig tároljuk.

Kérhet tájékoztatást az adatai kezeléséről, kérheti azok helyesbítését, törlését is. Jogai megsértése esetén a NAIH-hoz, vagy bírósághoz fordulhat. A Hit Gyülekezete részletes adatvédelmi szabályzatát a www.hit.hu/adatvedelem oldalon találja meg.

Hit Rádió

1105 Budapest, Szent László tér 16. | +36 1 431 7011 | Artisjus szerződésszám: W/000774/2013 

Hirdetésfelvétel

benko.gyula@hitradio.hu

Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság

1376 Budapest, Pf. 997. | +36 1 468 0673  (telefon) | +36 1 468 0680 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu

A Hit Gyülekezete istentiszteleteinek teljes hanganyaga (Németh Sándor prédikációi és a színpadon elhangzó dicséretek) szerzői jogvédelem alatt áll, ezért ezeknek az adásoknak a rögzítése, sokszorosítása, másolása, értékesítése, valamint az interneten történő publikálása tilos.
A tanítások a gyülekezet megbízásából hivatalosan archiválásra kerülnek és a szükséges utómunkálatok után kiadványként vásárolhatók meg a Hit Parkban, ill. egyes esetekben nyilvánosan elérhetőek a Hit Gyülekezete központi felületein.
Megértéseteket és együttműködéseteket köszönjük!

Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: szerkesztoseg@hitradio.hu. - The photos contained in the Shutterstock photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of Shutterstock. All Rights Reserved. - A Shutterstock fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni a Shutterstock előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright Shutterstock - minden jog fenntartva!

2019 © Hit Gyülekezete - minden jog fenntartva.