Hit Rádió

headtext helye

Friss hírek

2018.09.13.
Kántor Fanni

SZAKÉRTŐ: Politikai nyomásgyakorlásra használják a Sargentini-jelentést

Fotó: 24.hu

A Migráció Kutató Intézet igazgató-helyettese szerint ez a procedúra nagyon lassú a gyakorlatban és a következő lépést az Európai Tanácsnak kell megtennie.

Hosszú út vette kezdetét a magyar jogállamisági helyzetéről szóló Sargentini-jelentés megszavazásával - mondta Janik Szabolcs Hit Live című műsorunkban.

“Ennek lehet az a vége, amelyet a sajtó előszeretettel hangoztat, hogy elveszik Magyarország szavazati jogát az Európai Parlamentben, DE ezt még számos procedúra, szavazás fogja megelőzni!”

A szakember szerint a Sargentini-jelentés a politikai nyomásgyakorlás egyik eszköze Magyarországra nézve.  "Közelednek az EU-s parlamenti választások - én ezt az ügyet ennek nyitányaként tudom be.” - tette hozzá a szakember, aki szerint nem valószínű, hogy országunk szavazati jogának elvesztéséig fajulhat az ügy. 

“Hiszen Lengyelországban is elképesztően lassan halad az eljárás, Magyarország esetében pedig biztosan lennének szövetségeseink, akik megvétóznák ezt a számunkra negatív döntést.” - fejtette ki. 

Kiemelte, hogy például a Forca Italia egyből kiállt Magyarország mellett az Európai Néppártban.  A jelentésről elmondta: a szövegében látható, hogy más nemzetközi szervezettől vesznek át állításokat és azokat kész tényként kezelik. (Pl.: az ENSZ-től)

A dokumentum például azt is felrója, hogy a magyar kormány a kvótaperben nem tette meg a szükséges lépéseket, miközben a kvóta-per már tavaly decemberben érvényét vesztette. Így a szakember szerint már csak jogértelmezési szempontból is vitába lehetne szállni a jelentéssel.

Írj nekünk!

Kérdésed van? Írj nekünk!

Az űrlap elküldésével Ön hozzájárul, hogy az Ön által megadott személyes és különleges (pl. egészségügyi, vallási, politikai stb) személyes adatokat a Hit Gyülekezete egyház erre feljogosított tagjai kezeljék. Adatait a Gyülekezet saját telephelyén működő szerverein, magas fokú biztonsági intézkedések mellett, illetéktelen hozzáféréstől védve tároljuk. Adatait az Ön hozzájárulásának visszavonásáig tároljuk.

Kérhet tájékoztatást az adatai kezeléséről, kérheti azok helyesbítését, törlését is. Jogai megsértése esetén a NAIH-hoz, vagy bírósághoz fordulhat. A Hit Gyülekezete részletes adatvédelmi szabályzatát a www.hit.hu/adatvedelem oldalon találja meg.

Hit Rádió

1105 Budapest, Szent László tér 16. | +36 1 431 7010 | Artisjus szerződésszám: W/000774/2013 

Hirdetésfelvétel

benko.gyula@hitradio.hu

Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság

1376 Budapest, Pf. 997. | +36 1 468 0673  (telefon) | +36 1 468 0680 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu

A Hit Gyülekezete istentiszteleteinek teljes hanganyaga (Németh Sándor prédikációi és a színpadon elhangzó dicséretek) szerzői jogvédelem alatt áll, ezért ezeknek az adásoknak a rögzítése, sokszorosítása, másolása, értékesítése, valamint az interneten történő publikálása tilos.
A tanítások a gyülekezet megbízásából hivatalosan archiválásra kerülnek és a szükséges utómunkálatok után kiadványként vásárolhatók meg a Hit Parkban, ill. egyes esetekben nyilvánosan elérhetőek a Hit Gyülekezete központi felületein.
Megértéseteket és együttműködéseteket köszönjük!

Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: szerkesztoseg@hitradio.hu. - The photos contained in the Shutterstock photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of Shutterstock. All Rights Reserved. - A Shutterstock fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni a Shutterstock előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright Shutterstock - minden jog fenntartva!

2019 © Hit Gyülekezete - minden jog fenntartva.