Hit Rádió

headtext helye

Friss hírek

2018.08.07.
Kántor Fanni

SZAKÉRTŐ: "Politikai akarat kell a kamupártok eltüntetéséhez."

FORRÁS: szarvas / Index

Az új törvénymódosítás is csak egy látszatintézkedés a kamupártok eltüntetésére - mondta a Political Capital szakértője a Középpont című műsorunkban.

László Róbert szerint egyedül az Együtt pártja volt az egyetlen olyan aktívan politizáló párt, amely esetében talán “jogtalanul” kellett visszafizetni a kampánytámogatást.

“A kamupártok megszüntetéséről nincsen érdemi vita, egyáltalán nem akarják ezt a jelenséget eltüntetni és látszatintézkedéseket vezetnek be a törvényalkotók ezzel kapcsolatban Magyarországon.” - tette hozzá a szakértő, aki szerint egyáltalán nem azzal van a probléma, hogy a pártok pénzt kapnak. Sőt ezt jogosnak is tartja és szükségesnek egy demokratikus verseny kialakulásához.

“A baj az, hogy könnyen lehet ellopni a pénzt.”

László Róbert felidézte az LMP korábbi kezdeményezését, amely erkölcsi bizonyítványt és vagyonnyilatkozatot kért volna minden támogatást felvevő politikustól. Ám a Political Capital szakértője szerint ez még a Parlamentben ülő politikusok esetében sem működik, hiszen átíratják a vagyonuk nagy részét a rokonaikra és eltüntetik azt.

Az új törvénymódosítás, amely megakadályozná a kamupártok működését, kimondja, hogy az összes jelöltön behajtható a támogatás.

“Ez egy látszatintézkedés a köbön.” - véleményezte a változtatást a szakértő, majd hozzátette, ez egyáltalán nem állítja meg a többséget, hogy kamupártot alapítson.

“A kormány sosem hozza meg azokat az egyszerű döntéseket, amelyek végleg véget vethetnének a kamupártoknak. Pedig a válasz nagyon egyszerű.” - mondta. László Róbert véleménye szerint csak kincstári kártyával szabadna hozzáférést biztosítani a százmilliókhoz, illetve az állam és az államkincstár szigorú elszámolást követelhetne a támogatás elköltéséről.

“A politikai akart hiányzik a legjobban ebben a helyzetben.” - tette hozzá végezetül.

LOVE ALL, HELP ALL! Foundation

Írj nekünk!

Írj nekünk!

Kérdésed van? Írj nekünk!

Az űrlap elküldésével Ön hozzájárul, hogy az Ön által megadott személyes és különleges (pl. egészségügyi, vallási, politikai stb) személyes adatokat a Hit Gyülekezete egyház erre feljogosított tagjai kezeljék. Adatait a Gyülekezet saját telephelyén működő szerverein, magas fokú biztonsági intézkedések mellett, illetéktelen hozzáféréstől védve tároljuk. Adatait az Ön hozzájárulásának visszavonásáig tároljuk.

Kérhet tájékoztatást az adatai kezeléséről, kérheti azok helyesbítését, törlését is. Jogai megsértése esetén a NAIH-hoz, vagy bírósághoz fordulhat. A Hit Gyülekezete részletes adatvédelmi szabályzatát a www.hit.hu/adatvedelem oldalon találja meg.

Hit Rádió

1105 Budapest, Szent László tér 16. | +36 1 431 7011 | Artisjus szerződésszám: W/000774/2013 

Hirdetésfelvétel

benko.gyula@hitradio.hu

Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság

1376 Budapest, Pf. 997. | +36 1 468 0673  (telefon) | +36 1 468 0680 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu

A Hit Gyülekezete istentiszteleteinek teljes hanganyaga (Németh Sándor prédikációi és a színpadon elhangzó dicséretek) szerzői jogvédelem alatt áll, ezért ezeknek az adásoknak a rögzítése, sokszorosítása, másolása, értékesítése, valamint az interneten történő publikálása tilos.
A tanítások a gyülekezet megbízásából hivatalosan archiválásra kerülnek és a szükséges utómunkálatok után kiadványként vásárolhatók meg a Hit Parkban, ill. egyes esetekben nyilvánosan elérhetőek a Hit Gyülekezete központi felületein.
Megértéseteket és együttműködéseteket köszönjük!

Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: szerkesztoseg@hitradio.hu. - The photos contained in the Shutterstock photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of Shutterstock. All Rights Reserved. - A Shutterstock fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni a Shutterstock előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright Shutterstock - minden jog fenntartva!

2019 © Hit Gyülekezete - minden jog fenntartva.