Hit Rádió

headtext helye

Friss hírek

2019.06.10.

Straight Pride lesz Bostonban

Creative Commons FOTÓ: Harshil Shah

Egy három férfi által vezetett csoport szervez “Straight Pride-ot” Bostonban, amely a szokásos Pride felvonulások ellentéte lenne.

A “Szuper Vidám Boldog Amerika” elnevezésű csoport a heteroszexuálisok tiszteletére buzdítana a parádé során miután Boston kormányzója visszautasította, hogy az LMBTQ zászló mellett egy “Hetero Pride” zászlót is felhúzzanak a városháza fölé tavasszal. - írja a CBS.

“A heteroszexuális emberek egy elnyomott többség.” - mondta John Hugo, a csoport elnöke, aki szerint harcolni fognak a heterók jogaiért és azért, hogy azok mindenhol kifejezhesség büszkeségüket félelem és ítélkezés nélkül. “Egyszer el fog jönni az a nap, amikor a heterók egyenlő félként lesznek értékelve a többi szexuális orientáció között.” - tette hozzá az elnök.

A rendezvény honlapja szerint a résztvevők ugyanazon a vonalon vonulnának fel, mint ahol szokás szerint a Bostoni Pride Menet szokott. Sőt ugyanazokat a lehetőségeket, útlezárásokat, hajókat, közlekedési eszközöket kérvényezték a városi vezetéstől.

Míg a csoport kezdetben Brad Pitt, világhírű színészt “adoptálta”, hogy legyen a védnöke a rendezvénynek,- a férfiak büszkeségének hívva őt világszerte - a színész megorrolt rájuk, hogy miért használják a nevét engedélye nélkül. Végül Milo Yiannopoulosra esett a választás, akit egy “alt-rightos homoszexuális ikonként” is emlegetnek. 

A rendezvényt Hugo-n kívül Mark Shahady és Chris Bartley szervezi. Az utóbbi a “Hetero Pride homoszexuális nagykövetének” nevezi magát. 

A rendezvény megtartásáról szóló kérelmet jelenleg bírálja a bostoni városvezetés, egy “Hetero Pride” zászló tervezetével együtt. Sőt a csoport azt is kérelmezte, hogy az S betűt (S, mint Straight, azaz Hetero) is adják hozzá az LMBTQ mozaikszóhoz, mert így hitelesebb lenne az. 

Az amerikai mainstream média természetesen rosszallja a rendezvényt. Sőt többek között az Amerika Kapitányt játszó Chris Evans is rossz ötletnek tartja a felvonulást.

“Wow, menő kezdeményezés srácok!! Csak egy gondolat, ahelyett, hogy Hetero Pride, mit szólnátok ahhoz az elnevezéshez, hogy: “Az elkeseredett próbálkozás, hogy homofóbiával leplezzük saját meleg gondolatainkat, mert senki sem tanította meg nekünk gyerekkorunkban, hogyan kezeljük érzelmeinket” parádéja? Mit gondoltok? Túlságosan passzol?” - így reagált Twitter oldalán a világsztár a “Hetero Pride” ötletére.

(republicworld.com / HVG/Insider)

Írj nekünk!

Kérdésed van? Írj nekünk!

Az űrlap elküldésével Ön hozzájárul, hogy az Ön által megadott személyes és különleges (pl. egészségügyi, vallási, politikai stb) személyes adatokat a Hit Gyülekezete egyház erre feljogosított tagjai kezeljék. Adatait a Gyülekezet saját telephelyén működő szerverein, magas fokú biztonsági intézkedések mellett, illetéktelen hozzáféréstől védve tároljuk. Adatait az Ön hozzájárulásának visszavonásáig tároljuk.

Kérhet tájékoztatást az adatai kezeléséről, kérheti azok helyesbítését, törlését is. Jogai megsértése esetén a NAIH-hoz, vagy bírósághoz fordulhat. A Hit Gyülekezete részletes adatvédelmi szabályzatát a www.hit.hu/adatvedelem oldalon találja meg.

Hit Rádió

1105 Budapest, Szent László tér 16. | +36 1 431 7010 | Artisjus szerződésszám: W/000774/2013 

Hirdetésfelvétel

benko.gyula@hitradio.hu

Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság

1376 Budapest, Pf. 997. | +36 1 468 0673  (telefon) | +36 1 468 0680 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu

A Hit Gyülekezete istentiszteleteinek teljes hanganyaga (Németh Sándor prédikációi és a színpadon elhangzó dicséretek) szerzői jogvédelem alatt áll, ezért ezeknek az adásoknak a rögzítése, sokszorosítása, másolása, értékesítése, valamint az interneten történő publikálása tilos.
A tanítások a gyülekezet megbízásából hivatalosan archiválásra kerülnek és a szükséges utómunkálatok után kiadványként vásárolhatók meg a Hit Parkban, ill. egyes esetekben nyilvánosan elérhetőek a Hit Gyülekezete központi felületein.
Megértéseteket és együttműködéseteket köszönjük!

Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: szerkesztoseg@hitradio.hu. - The photos contained in the Shutterstock photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of Shutterstock. All Rights Reserved. - A Shutterstock fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni a Shutterstock előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright Shutterstock - minden jog fenntartva!

2019 © Hit Gyülekezete - minden jog fenntartva.