Hit Rádió

headtext helye

Friss hírek

2018.06.12.
Kántor Fanni

Sorra zárják be a mecseteket Ausztriában

theindianwire

A Hit Rádió hitéleti hírei a világ minden tájáról.

A siratófalnál járt Sebastian Kurz - palesztinokkal nem tárgyalt

Az osztrák kancellár ellátogatott a Siratófalhoz. Kurz és Netanjahu a médiának adott közös nyilatkozatában együtt méltatta Izrael és Ausztria kiváló kapcsolatait.  “Értjük, hogy az Önök szomszédjai mások, mint a mieink, nem Lichtenstein és nem Svájc” – hangsúlyozta a kancellár. Sebastian Kurz korábban már háromszor is járt Izraelben, kétszer Ausztria külügyminisztereként. Háromnapos látogatásának első napján, vasárnap megtekintette a Jad Vasem holokauszt múzeumot, majd sétát tett az óvárosban a keresztény és zsidó nevezetességeknél. Az eddigi európai gyakorlattól eltérően Kurz nem utazik el Rámalláhba a Palesztin Hatóság területére, és nem tárgyal látogatása során a palesztinok képviselőivel. (zsido.com)

Sorra zárja be a mecseteket Ausztria - Törökország megszólalt az ügyben!

Törökország szerint Ausztriának el kéne állnia a mecsetek bezárásától. A török miniszterelnök azt mondta, hogy  az osztrák kormány lépése "a jövő Európája" és a regionális béke, valamint a vallásközi, illetve a civilizációk közötti párbeszéd szempontjából nagy fenyegetést jelent. A török kormányfő egyúttal balszerencsének minősítette, hogy Ausztria nem sokkal a szóban forgó döntését követően veszi át az Európai Unió Tanácsának soros elnökségét. Sebastian Kurz osztrák kancellár múlt pénteken Bécsben jelentette be, hogy a politikai iszlám elleni fellépés jegyében Ausztriából kiutasítanak több, külföldről támogatott imámot, és bezárnak hét mecsetet. Mindez az után történt, hogy a bécsi török közösséghez kötődő egyik jelentős mecsetben a gallipoli csata jeleneteinek megelevenítéséhez gyerekeket katonaruhába öltöztettek. Az osztrák kancellár elmondta, hogy a politikai iszlámnak és a radikalizálódásnak nincs helye az országában. (MTI)

Tüntetést szerveznek az egy hónapos Pride miatt

A Keresztények a melegekért szervezet ökomenikus istentiszteletet hirdetett meg egyéb kereszténységre hivatkozó programokkal. Ugyanis idén egy egész hónapig tart a Pride melegfesztivál, amely miatt több jobboldali szervezet fel háborodott Magyarországon. A Hatvannégy Vármegye Mozgalom például július 7-ére ellendemonstrációt hirdetett, illetve felszólította a történelmi keresztény egyházakat, hogy „világos állásfoglalással határolódjanak el a devianciát hirdető propagandától és mondják ki azt az alapvető, máig érvényes tanítást, hogy a homoszexualitás összeegyeztethetetlen a kereszténységgel!”. (24.hu)

Lemondott három chilei püspök a pedofil botrányok miatt

Elfogadta Ferenc pápa három chilei püspök lemondását a dél-amerikai ország egyházát megrázó pedofilbotrány miatt. A három püspök között van Juan Barros, Osorno egyházmegye püspöke, akit azzal vádolnak, hogy megpróbálta eltussolni a körzetébe tartozó egyik pap, Fernando Karadima által az 1980-as és 90-es években gyermekek ellen elkövetett szexuális visszaéléseket. Ferenc pápa ideiglenes vezetőket nevezett ki a három érintett chilei egyházmegye élére. Május közepén egy vatikáni válságtanácskozáson Chile teljes püspöki kara testületileg felajánlotta lemondását a katolikus egyházfőnek a pedofíliavádak miatt. Egyelőre azonban nem világos, hogy a 31 püspök a helyén maradhat-e. A pedofilbotrány egyik legsúlyosabb részlete, hogy már a zaklatások központi alakjának kinevezésekor jelezték az áldozatok a bűncselekményeket, a férfi pedig kétszer is felajánlotta lemondását, amelyet Ferenc Pápa elutasított. Sőt egyszer védelmébe is vette a férfit a katolikus egyházi vezető.  (MTI)

A német protestánsok és katolikusok mentik a migránsokat a kitoloncolástól

A német protestáns és katolikus egyházak idén eddig közel 500 migránst mentettek meg a kitoloncolástól. Az AfD már szót emelt az egyházak "humanitárius" akciói miatt. A német belügyminisztérium tájékoztatása szerint a keresztény egyháznak eddig 498 kitoloncolást sikerült megakadályoznia azzal, hogy egyházi menedéket nyújtottak a migránsoknak. Tavaly összesen 1 478, 2016-ban pedig 527 ilyen esetre került sor. 2015 februárjában a szövetségi bevándorlási és menekültügyi hivatal nem hivatalos megegyezést kötött a protestáns és a katolikus egyházakkal, miszerint egyes egyházi képviselők újbóli megfontolásra küldhetik a kitoloncolásra váró migránsok ügyeit és menedékjogot adhatnak nekik. A müncheni bíróság ezzel kapcsolatosan nemrég kimondta, hogy a hivatal felülírhatja az egyház menedékjogát. A német keresztény egyház dönthet arról, hogy melyik menekültkérelemért folyamodó bevándorlónak ad menedékjogot, de a hatóságokat értesíteniük kell róla. Az AfD sürgeti, hogy a minisztérium, a BAMF, a tartományi kormányok és az egyház képviselői sürgősen üljenek össze átbeszélni a helyzetet, hogy ne kerüljön sor több visszaélésre (888.hu/dw.com)

Több ezren tértek meg Texasban

Több ezren jelentek meg Greg Laurie pásztor amerikai keresztény konferenciáján Texasban. A Christian Post azt írja, hogy az „Keresztény Aratás Közösség” kaliforniai lelkésze saját bizonyságát osztotta meg a tömeggel, amely arról szólt, hogyan szabadult meg a drog és az alkohol függőségből. „Nem azért vagyok ma itt, hogy a vallásosságról beszéljek. Hanem egy kapcsolatról, egy barátságról istennel.” – mondta, majd a Jeremiás könyvének 29. fejezetéből idézett, amely szerint Isten előre tudja, mit tervezett számunkra és jövőt, reményt, fejlődést, gyarapodást ad az életünkbe. A prédikáció végén több ezren megtértek. Az evangelizáción fellépett egyébként több híres keresztény zenész is, mint például Chris Tomlin, David Crowder, Trip Lee és a Switchfoot. (Christian Post)

Imaláncot szerveztek észak-koreai diszidensek a szingapúri csúcstalálkozó alatt

Észak-koreai diszidánsok imádkoztak világszerte az amerikai-észak-koreai megállapodás sikerességéért. Az Open Doors USA keresztény kutató központ kezdte az imát online, amelyhez több ezren csatlakoztak a találkozó alatt. A közvetítésben részt vett John Choi, egy észak-koreai szökevény, aki egy brutális börtöntáborból szökött meg a koreai országból. Főleg azokért esedezett, akik még mindig keresztény elítéltként szenvednek a térségben hitük miatt. Az Open Doors kutatása a legveszélyesebb helyként ítélte meg Észak-Koreát a keresztények számára. Adataik szerint 300,000 koreai keresztény él a rezsim elnyomása alatt, és legalább 50,000 hívőt bebörtönöztek. (CNB)

Geert Wilders Londonba utazott Tommy Robinson miatt

Több ezren demonstráltak Angliában Tommy Robinson bebörtönzése miatt a hétvégén. A mérges tüntetők Theresa May irodája előtt követelték az aktivista szabadon bocsájtását. Néhányuk pedig a barikádokat is megkísérelték áttörni. Tommy Robinson 13 hónap börtönbüntetést kapott csak azért, mert egy élő bejelentkezésben beszélt a radikális iszlámról a bíróság épülete előtt, ahol éppen egy muszlim bandát ítéltek el nemi erőszak miatt. A férfi többször hívta már fel a figyelmet az Egyesült Királyság iszlamizációjára. Az osztrák törvényhozó Geert Wilder is csatlakozott a demonstrációhoz. Ő szintén az iszlám elnyomására figyelmeztetett és Hollandiából utazott a tüntetésre. Azt mondta, hogy elegük van abból, hogy elhallgattatják őket, azért mert felszólalnak a Sharia törvény, a nemi erőszak és a barbarizmus ellen. Tommy Robinson támogatói egyébként attól tartanak, hogy akár meg is gyilkolhatják őt a börtönben. (CBN)

LOVE ALL, HELP ALL! Foundation

Írj nekünk!

Írj nekünk!

Kérdésed van? Írj nekünk!

Az űrlap elküldésével Ön hozzájárul, hogy az Ön által megadott személyes és különleges (pl. egészségügyi, vallási, politikai stb) személyes adatokat a Hit Gyülekezete egyház erre feljogosított tagjai kezeljék. Adatait a Gyülekezet saját telephelyén működő szerverein, magas fokú biztonsági intézkedések mellett, illetéktelen hozzáféréstől védve tároljuk. Adatait az Ön hozzájárulásának visszavonásáig tároljuk.

Kérhet tájékoztatást az adatai kezeléséről, kérheti azok helyesbítését, törlését is. Jogai megsértése esetén a NAIH-hoz, vagy bírósághoz fordulhat. A Hit Gyülekezete részletes adatvédelmi szabályzatát a www.hit.hu/adatvedelem oldalon találja meg.

Hit Rádió

1105 Budapest, Szent László tér 16. | +36 1 431 7011 | Artisjus szerződésszám: W/000774/2013 

Hirdetésfelvétel

benko.gyula@hitradio.hu

Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság

1376 Budapest, Pf. 997. | +36 1 468 0673  (telefon) | +36 1 468 0680 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu

A Hit Gyülekezete istentiszteleteinek teljes hanganyaga (Németh Sándor prédikációi és a színpadon elhangzó dicséretek) szerzői jogvédelem alatt áll, ezért ezeknek az adásoknak a rögzítése, sokszorosítása, másolása, értékesítése, valamint az interneten történő publikálása tilos.
A tanítások a gyülekezet megbízásából hivatalosan archiválásra kerülnek és a szükséges utómunkálatok után kiadványként vásárolhatók meg a Hit Parkban, ill. egyes esetekben nyilvánosan elérhetőek a Hit Gyülekezete központi felületein.
Megértéseteket és együttműködéseteket köszönjük!

Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: szerkesztoseg@hitradio.hu. - The photos contained in the Shutterstock photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of Shutterstock. All Rights Reserved. - A Shutterstock fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni a Shutterstock előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright Shutterstock - minden jog fenntartva!

2019 © Hit Gyülekezete - minden jog fenntartva.