Hit Rádió

headtext helye

Friss hírek

2018.08.09.
Kántor Fanni

Sófárral indítják az idei bibliai maratont Izraelben

FOTÓ: Nati Shohat/Flash90

A Hit Rádió hitéleti hírei a világ minden tájáról.

Idén is megtartják a Bibliai maratont

A 42 kilométeres szakasz elején sófárral indítják útnak a bibliai maraton futóit Izraelben. Az eseményt negyedik alkalommal szervezik meg Izrael szívében. A verseny ötlete a Sámuel első könyvéből származik, ugyanis nem sokkal azután, hogy a zsidóság megérkezett Izrael földjére, harcot vívtak a filiszteusokkal. Miután mindenki elmenekült a helyszínről, a Frigyládát elrabolták és a Főpap két fiát meggyilkolták. Ezt követően egy Benjamin törzséből származó férfi – talán Saul király – a harctérről egészen Silóig futott. A történet emlékére idén is Siló lesz a verseny célállomása, ami a kiindulóponttól 42 kilométerre fekszik. Tavaly több mint kétezren álltak rajthoz, és tíznél is több országból vettek részt az eseményen. (zsido.com)

Anglikán pap becsmérelte a bibliát és támogatja az LGBT-t

Barbadosi, anglikán papot ítéltek el, miután az publikusan támogatásáról biztosította az LMBT közösséget és megtámadta az ehhez fűződő bibliai értékeket. Egy melegfelvonuláson Clifford Hall atya azt mondta a menetelőknek, hogy semmi sem állíthatja meg őket. “A farizeusok légiója, egy ordító oroszlán és egy buta több ezer évvel ezelőtt íródott könyv sem állhat az utatokba.” - mondta a pap, majd hozzátette, hogy Isten a homoszexuálisokat is befogadja majd a mennyországba, mivel az mindig is a természetes élethez tartozott. A helyi Baptista gyülekezet vezetője azt mondta, hogy a papnak nincs joga Isten beszédét butának nevezni és kijelentette, az anglikán egyháznak sürgősen közleményt kellene kiadnia az ügyben, amelyben eltávolodnak a pap szavaitól. (CBN)

Új keresztényellenes hullám alakult ki Kínában

Az ország vezetője, Hszi Csin Ping egy új törvénytervezetet mutatott be, amellyel kifejezte cinikusságát az összes vallással szemben és inkább kínai hagyománnyal és a kommunista párt iránti hűséggel vegyítené azokat. Az elmúlt pár hónapban a kínai állam több száz kis gyülekezetet záratott be és Bibliákat kobozott el. Több hívő elveszítette a munkáját, a hatóságok kilakoltatták, vagy börtönbe kerültek hitük miatt. A ChinaAid jelentése szerint múlt hónapban 13 év börtönbüntetésre ítéltek 6 keresztényt “szektában való részvétel” miatt. Több lelkész családjával inkább Amerikába menekül a jelenlegi helyzet miatt. (ugchristiannews.com)

Horogkeresztes zászlót tűzött ki egy amerikai férfi a házára, mert a szomszédja feltörte a wifijét

A város vezetése azt állítja, nem tehet semmit, mert a lobogó magánterületen található. Az eset kapcsán a Spectrum News nevű orgánum is felkereste a férfit, aki névvel vállalta nyilatkozatát. Jody Fish azt mondta, döntésével a város figyelmét szerette volna felkelteni, mivel „senki nem tett semmit” az internethasználattal kapcsolatos sérelmére. A férfi a felháborodás ellenére sem hajlandó eltávolítani a zászlót, ám tagadja, hogy antiszemita indítékai lennének. A lobogó eltávolítása érdekében egy hónappal ezelőtt egy online petíció is indult, melyet eddig csaknem 900-an írtak alá. (zsido.com)

Az argentin szenátus elutasította az abortusztörvény enyhítését

A parlament felsőháza 38:31 arányban utasította el a tervezetet, amelyet az alsóház júniusban fogadott el. Argentínában jelenleg csak akkor engedélyezett a terhességmegszakítás, ha a terhesség nemi erőszak következménye vagy veszélyezteti az anya életét. Az enyhítés révén lehetővé vált volna az abortusz a terhesség első 14 hetében, a 13 és 16 év közötti lányok esetében azonban szülői engedélyhez kötötték volna a beavatkozást. Továbbá lehetővé tették volna az orvosok számára, hogy lelkiismereti alapon megtagadják az abortusz végrehajtását. (origo.hu)

LOVE ALL, HELP ALL! Foundation

Írj nekünk!

Írj nekünk!

Kérdésed van? Írj nekünk!

Az űrlap elküldésével Ön hozzájárul, hogy az Ön által megadott személyes és különleges (pl. egészségügyi, vallási, politikai stb) személyes adatokat a Hit Gyülekezete egyház erre feljogosított tagjai kezeljék. Adatait a Gyülekezet saját telephelyén működő szerverein, magas fokú biztonsági intézkedések mellett, illetéktelen hozzáféréstől védve tároljuk. Adatait az Ön hozzájárulásának visszavonásáig tároljuk.

Kérhet tájékoztatást az adatai kezeléséről, kérheti azok helyesbítését, törlését is. Jogai megsértése esetén a NAIH-hoz, vagy bírósághoz fordulhat. A Hit Gyülekezete részletes adatvédelmi szabályzatát a www.hit.hu/adatvedelem oldalon találja meg.

Hit Rádió

1105 Budapest, Szent László tér 16. | +36 1 431 7011 | Artisjus szerződésszám: W/000774/2013 

Hirdetésfelvétel

benko.gyula@hitradio.hu

Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság

1376 Budapest, Pf. 997. | +36 1 468 0673  (telefon) | +36 1 468 0680 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu

A Hit Gyülekezete istentiszteleteinek teljes hanganyaga (Németh Sándor prédikációi és a színpadon elhangzó dicséretek) szerzői jogvédelem alatt áll, ezért ezeknek az adásoknak a rögzítése, sokszorosítása, másolása, értékesítése, valamint az interneten történő publikálása tilos.
A tanítások a gyülekezet megbízásából hivatalosan archiválásra kerülnek és a szükséges utómunkálatok után kiadványként vásárolhatók meg a Hit Parkban, ill. egyes esetekben nyilvánosan elérhetőek a Hit Gyülekezete központi felületein.
Megértéseteket és együttműködéseteket köszönjük!

Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: szerkesztoseg@hitradio.hu. - The photos contained in the Shutterstock photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of Shutterstock. All Rights Reserved. - A Shutterstock fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni a Shutterstock előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright Shutterstock - minden jog fenntartva!

2019 © Hit Gyülekezete - minden jog fenntartva.