Hit Rádió

headtext helye

Friss hírek

2019.05.14.

SEMJÉN: "A kereszténység nem csak vallás, hanem civilizáció."

Fotó: Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Bemutatták a mutatták be a Századvég negyedszerre elvégzett átfogó európai kutatását, a Project28-at, melynek bemutatóján két vezető kormánypárti politikus értekezett a migrációról és a brüsszeli liberális véleménydiktatúráról.

G. Fodor Gábor, az intézet igazgatója elmondta, hogy „ vízben oldódó méregként” terjed három, a fenyegető vereséget leplező önfelmentő gondolat, amivel az európai elit három fontos értéket vet el: a nacionalizmust, a keresztény kultúrát, az önvédelem jogát.

Semjén Zsolt, miniszterelnök-helyettes elmondta, hogy alaptétel, hogy a kereszténység nemcsak vallás, hanem civilizáció, és a kereszténységet még Voltaire is csak a keresztény civilizáción belülről tudta kritizálni. Azonban mára ez a keret szerinte eltűnőfélben van, mivel „egy szabadkőműves, kommunista, libertárius ideológia folyamatosan korrodálja a keresztény civilizációt.”  Ezért a „muszlim áradat” nem találkozott civilizációs ellenállással, hanem „vákuumba” tudott benyomulni.

Semjén Zsolt hozzátette, hogy a magyarok azonban már 1541-ben átélték, ahogy budai templomokra alattomban felkúsznak a félholdas zászlók.

Elmondta, a kérdés azért is fontos, mert a migráció „visszafordíthatatlan” folyamat, és ezen a téren feloldhatatlan ellentét a nyugat és közép-európai országok között, mert például Franciaország számára befejezett tény az, hogy kevert népességű országgá vált, viszont Közép-Európa számára még van választás.

A miniszterelnök-helyettes szerint a migrációhoz való hozzáállás nem jó és rossz kérdése; szerinte Nyugaton azt sulykolják, hogy a jó emberek azok, akik hívják a migránsokat, a rossz emberek pedig azok, akik nem akarják őket – pedig korrektebb az, ha nem invitálják őket egy életveszélyes útra, hanem „jó keresztényként” a válságrégióba viszik a segítséget.

„Miniszterként viszonylag jól keresek, és keresztény emberként kötelességemnek érzem, hogy a szerencsétlen emberekről, hajléktalanokról gondoskodjak. Ezért adok például pénzt a Máltai Szeretetszolgálatnak. De tönkretenném a családomat, ha egyszer csak hazavinnék nyolc hajléktalant.” – tette hozzá a politikus. 

(index.hu)

Írj nekünk!

Kérdésed van? Írj nekünk!

Az űrlap elküldésével Ön hozzájárul, hogy az Ön által megadott személyes és különleges (pl. egészségügyi, vallási, politikai stb) személyes adatokat a Hit Gyülekezete egyház erre feljogosított tagjai kezeljék. Adatait a Gyülekezet saját telephelyén működő szerverein, magas fokú biztonsági intézkedések mellett, illetéktelen hozzáféréstől védve tároljuk. Adatait az Ön hozzájárulásának visszavonásáig tároljuk.

Kérhet tájékoztatást az adatai kezeléséről, kérheti azok helyesbítését, törlését is. Jogai megsértése esetén a NAIH-hoz, vagy bírósághoz fordulhat. A Hit Gyülekezete részletes adatvédelmi szabályzatát a www.hit.hu/adatvedelem oldalon találja meg.

Hit Rádió

1105 Budapest, Szent László tér 16. | +36 1 431 7011 | Artisjus szerződésszám: W/000774/2013 

Hirdetésfelvétel

benko.gyula@hitradio.hu

Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság

1376 Budapest, Pf. 997. | +36 1 468 0673  (telefon) | +36 1 468 0680 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu

A Hit Gyülekezete istentiszteleteinek teljes hanganyaga (Németh Sándor prédikációi és a színpadon elhangzó dicséretek) szerzői jogvédelem alatt áll, ezért ezeknek az adásoknak a rögzítése, sokszorosítása, másolása, értékesítése, valamint az interneten történő publikálása tilos.
A tanítások a gyülekezet megbízásából hivatalosan archiválásra kerülnek és a szükséges utómunkálatok után kiadványként vásárolhatók meg a Hit Parkban, ill. egyes esetekben nyilvánosan elérhetőek a Hit Gyülekezete központi felületein.
Megértéseteket és együttműködéseteket köszönjük!

Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: szerkesztoseg@hitradio.hu. - The photos contained in the Shutterstock photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of Shutterstock. All Rights Reserved. - A Shutterstock fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni a Shutterstock előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright Shutterstock - minden jog fenntartva!

2019 © Hit Gyülekezete - minden jog fenntartva.