Hit Rádió

headtext helye

Friss hírek

2019.06.12.

Pedofília miatt késelhettek meg egy lengyel papot

Fotó: Wroclaw-i érsekség - A képen a megkéselt pap látható

Pünkösd hétfő reggel megkéseltek egy lengyel papot Wroclawban, akit szúrt mellkasi sebesülésekkel szállítottak kórházba, ahol megműtötték és stabilizálták az állapotát.

Az 56 éves elkövetőt a helyszínen járókelők fogták el, akik visszatartották a rendőrök kiérkezéséig. Hétfőn azonban még nem sokat lehetett tudni arról, hogy a férfi miért követte el tettét.

A lengyel rendőrség kedden előzetes letartóztatásba helyezte a támadót, aki beismerte bűnösségét. Mint mondta, áldozatát, a 48 éves papot nem ismerte, de nem sajnálja a tettét.

Több lap érdemesnek találta megjegyezni, hogy a támadás azután történt, hogy  Lengyelországban a katolikus egyház egy megrázó dokumentumfilm miatt kénytelen szembenézni azzal, hogy néhány papjuk pedofil bűncselekményeket követett el. A Ne mondd el senkinek című filmet, amiben rejtett kamerás felvételeken szembesítik az egyházi zaklatókat áldozataikkal, az elmúlt egy hónapban több mint 22 millióan nézték meg a Youtube-on.

Újságírók éppen ezért megkérdezték az elkövetőtől az előzetes letartóztatásáról döntő tárgyalás után, hogy tette összefüggésben van-e filmmel, amire azt felelte, hogy “ez egy jó nyom.”

A helyi politikusok közül többen egyetértettek abban: a wroclawi pap megkéselése azon egyházellenes támadások következménye, amelyek az EP-választási kampány során élesebbé váltak.

(AP/index.hu)

 

Írj nekünk!

Kérdésed van? Írj nekünk!

Az űrlap elküldésével Ön hozzájárul, hogy az Ön által megadott személyes és különleges (pl. egészségügyi, vallási, politikai stb) személyes adatokat a Hit Gyülekezete egyház erre feljogosított tagjai kezeljék. Adatait a Gyülekezet saját telephelyén működő szerverein, magas fokú biztonsági intézkedések mellett, illetéktelen hozzáféréstől védve tároljuk. Adatait az Ön hozzájárulásának visszavonásáig tároljuk.

Kérhet tájékoztatást az adatai kezeléséről, kérheti azok helyesbítését, törlését is. Jogai megsértése esetén a NAIH-hoz, vagy bírósághoz fordulhat. A Hit Gyülekezete részletes adatvédelmi szabályzatát a www.hit.hu/adatvedelem oldalon találja meg.

Hit Rádió

1105 Budapest, Szent László tér 16. | +36 1 431 7010 | Artisjus szerződésszám: W/000774/2013 

Hirdetésfelvétel

benko.gyula@hitradio.hu

Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság

1376 Budapest, Pf. 997. | +36 1 468 0673  (telefon) | +36 1 468 0680 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu

A Hit Gyülekezete istentiszteleteinek teljes hanganyaga (Németh Sándor prédikációi és a színpadon elhangzó dicséretek) szerzői jogvédelem alatt áll, ezért ezeknek az adásoknak a rögzítése, sokszorosítása, másolása, értékesítése, valamint az interneten történő publikálása tilos.
A tanítások a gyülekezet megbízásából hivatalosan archiválásra kerülnek és a szükséges utómunkálatok után kiadványként vásárolhatók meg a Hit Parkban, ill. egyes esetekben nyilvánosan elérhetőek a Hit Gyülekezete központi felületein.
Megértéseteket és együttműködéseteket köszönjük!

Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: szerkesztoseg@hitradio.hu. - The photos contained in the Shutterstock photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of Shutterstock. All Rights Reserved. - A Shutterstock fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni a Shutterstock előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright Shutterstock - minden jog fenntartva!

2019 © Hit Gyülekezete - minden jog fenntartva.