Hit Rádió

headtext helye

Friss hírek

2019.06.18.

Nős papokat is felszentelhetnek az Amazonas-vidékén

fotó: nepszava.hu

A Vatikán hamarosan fontolóra veszi, hogy megengedje-e, hogy pappá szenteljenek néhány nős férfit az Amazonas-medence vidékein.

Az ok a paphiány.

Egy nyilvánosságra hozott dokumentumra hivatkozva a CNN azt írja, hogy a kérdést az októberi zsinaton tárgyalják meg a katolikus egyház magas rangú képviselői.

Az előkészítő dokumentum azt kéri, hogy az Amazonas különösen távoli, ritkán lakott térségeiben hadd lehessen nős férfiakat is pappá szentelni. Olyan, a közösségükben köztiszteletnek örvendő őslakos vezetőkre gondolnak, akiknek már van stabil, konszolidált családja.

Ferenc pápa korábbi interjúkban már utalt rá, hogy a paphiánnyal küzdő peremvidékekkel kapcsolatban nyitott lenne egy ilyen megoldásra.

Mindez persze nem azt jelenti, hogy a Vatikán egyébként sutba dobná a cölibátus, azaz a papi nőtlenség követelményét – ennek kiemelt szerepét és fontosságát a most megismert előkészítő dokumentum is megerősíti.

Az októberi zsinat tárgyalni fogja az amazonasi nők szerepét is a katolikus egyházban, illetve foglalkoznak majd környezetvédelmi kérdésekkel is.

Írj nekünk!

Kérdésed van? Írj nekünk!

Az űrlap elküldésével Ön hozzájárul, hogy az Ön által megadott személyes és különleges (pl. egészségügyi, vallási, politikai stb) személyes adatokat a Hit Gyülekezete egyház erre feljogosított tagjai kezeljék. Adatait a Gyülekezet saját telephelyén működő szerverein, magas fokú biztonsági intézkedések mellett, illetéktelen hozzáféréstől védve tároljuk. Adatait az Ön hozzájárulásának visszavonásáig tároljuk.

Kérhet tájékoztatást az adatai kezeléséről, kérheti azok helyesbítését, törlését is. Jogai megsértése esetén a NAIH-hoz, vagy bírósághoz fordulhat. A Hit Gyülekezete részletes adatvédelmi szabályzatát a www.hit.hu/adatvedelem oldalon találja meg.

Hit Rádió

1105 Budapest, Szent László tér 16. | +36 1 431 7011 | Artisjus szerződésszám: W/000774/2013 

Hirdetésfelvétel

benko.gyula@hitradio.hu

Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság

1376 Budapest, Pf. 997. | +36 1 468 0673  (telefon) | +36 1 468 0680 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu

A Hit Gyülekezete istentiszteleteinek teljes hanganyaga (Németh Sándor prédikációi és a színpadon elhangzó dicséretek) szerzői jogvédelem alatt áll, ezért ezeknek az adásoknak a rögzítése, sokszorosítása, másolása, értékesítése, valamint az interneten történő publikálása tilos.
A tanítások a gyülekezet megbízásából hivatalosan archiválásra kerülnek és a szükséges utómunkálatok után kiadványként vásárolhatók meg a Hit Parkban, ill. egyes esetekben nyilvánosan elérhetőek a Hit Gyülekezete központi felületein.
Megértéseteket és együttműködéseteket köszönjük!

Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: szerkesztoseg@hitradio.hu. - The photos contained in the Shutterstock photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of Shutterstock. All Rights Reserved. - A Shutterstock fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni a Shutterstock előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright Shutterstock - minden jog fenntartva!

2019 © Hit Gyülekezete - minden jog fenntartva.