Hit Rádió

headtext helye

Friss hírek

2019.03.13.
Kántor Fanni

"Nincs harmadik szex." - visszakozik az USA első nemsemleges embere

Forrás: Wikipédia

Egy transznemű nőként élő férfi, akit Amerika első nemsemleges személyeként ismertek el elismerte, rosszul tette, hogy átváltoztatta nemét és ismét FÉRFIKÉNT szeretne élni – írja a christianheadlines.com.

Jamie Shupe, egy katonai veterán 2016-ban a címlapokra került döntésével, amely során kijelentette, nőként szeretne élni, majd később jóváhagyták azt is, hogy nemsemlegesként legyen regisztrálva. 2016-ban még egy bíró is jóváhagyta, hogy hivatalossá tegyék a nemiségének kérelmét. A Daily Signal-tól kezdve a The Guardian-ig mind cikket írtak róla a nagyobb lapok.

„Ezek az érzéseim nem voltak valóságosak, igazából a mentális egészségemmel volt gond, segítségre volt szükségem.” – mondta a ma már magát férfinek valló amerikai veterán, aki szerint az orvosok csak összezavarják az ilyen hajlamú egyéneket. Hozzátette: „Az én helyzetem még szerencsésnek mondható, mert sokan átoperáltatják magukat, viszont én semmilyen változtatást nem kértem a testemen, így vissza tudok menni az eredeti nememhez. Két hamis nemiség sem tudta eltakarni az igazságot a nemi identitásommal kapcsolatban. Nincsen harmadik nem, vagy szex. A magukat nemtelen embereknek vallók is vagy férfinak, vagy nőnek születtek.” 

Egy interjúban végül elmondta, hogy szerinte a szexuális fejlődési rendelleneségek miatt vannak transzszexuális, homoszexuális, vagy interszexuális emberek. Nekik pedig mentális segítségre és együttérzésre van szükségük ahhoz, hogy kitudjanak jönni a helyzetükből.

Shupe-ot kiskorában szexuálisan molesztálták és bántalmazták. Felnőttként 18 évet szolgált a katonaságban, amely miatt az idegrendszere sérült, poszttraumás szindrómája van. Ő maga is úgy gondolja, hogy ez okozhatott nála a későbbiekben zavarodottságot a nemiségével kapcsolatban. 

(christianheadlines.com)

Írj nekünk!

Írj nekünk!

Kérdésed van? Írj nekünk!

Az űrlap elküldésével Ön hozzájárul, hogy az Ön által megadott személyes és különleges (pl. egészségügyi, vallási, politikai stb) személyes adatokat a Hit Gyülekezete egyház erre feljogosított tagjai kezeljék. Adatait a Gyülekezet saját telephelyén működő szerverein, magas fokú biztonsági intézkedések mellett, illetéktelen hozzáféréstől védve tároljuk. Adatait az Ön hozzájárulásának visszavonásáig tároljuk.

Kérhet tájékoztatást az adatai kezeléséről, kérheti azok helyesbítését, törlését is. Jogai megsértése esetén a NAIH-hoz, vagy bírósághoz fordulhat. A Hit Gyülekezete részletes adatvédelmi szabályzatát a www.hit.hu/adatvedelem oldalon találja meg.

Hit Rádió

1105 Budapest, Szent László tér 16. | +36 1 431 7011 | Artisjus szerződésszám: W/000774/2013 

Hirdetésfelvétel

benko.gyula@hitradio.hu

Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság

1376 Budapest, Pf. 997. | +36 1 468 0673  (telefon) | +36 1 468 0680 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu

A Hit Gyülekezete istentiszteleteinek teljes hanganyaga (Németh Sándor prédikációi és a színpadon elhangzó dicséretek) szerzői jogvédelem alatt áll, ezért ezeknek az adásoknak a rögzítése, sokszorosítása, másolása, értékesítése, valamint az interneten történő publikálása tilos.
A tanítások a gyülekezet megbízásából hivatalosan archiválásra kerülnek és a szükséges utómunkálatok után kiadványként vásárolhatók meg a Hit Parkban, ill. egyes esetekben nyilvánosan elérhetőek a Hit Gyülekezete központi felületein.
Megértéseteket és együttműködéseteket köszönjük!

Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: szerkesztoseg@hitradio.hu. - The photos contained in the Shutterstock photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of Shutterstock. All Rights Reserved. - A Shutterstock fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni a Shutterstock előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright Shutterstock - minden jog fenntartva!

2019 © Hit Gyülekezete - minden jog fenntartva.