Hit Rádió

headtext helye

Friss hírek

2018.06.07.
Kántor Fanni

NEW YORK-i javaslat: Harmadik nemet választhatnának a babáknak

iStockphoto

A Hit Rádió hitéleti hírei a világ minden tájáról. 

Harmadik nemet is lehetne választani a babáknak New Yorkban

A harmadik nem megadását engedélyezné egy új javaslat New Yorkban, amelyet a város polgármestere és tanácsa is támogat. A születési bizonyítványon így a fiú és a lány mellett egy harmadik nemet is lehetne választani, amelyet „X”-nek hívnának. A Városi Tanács szóvivője elmondta, hogy ezzel az áttörő változtatással egy erőteljes üzenetet tudnának küldeni a nyilvánosságnak, amely megmutatja, hogy New York törvényhozása mindenkiért dolgozik. A törvényhavaslatról Szeptemberben szavaznának. Három államban – Kaliforniában, Washingtonban és Oregonban – pedig már megengedett a harmadik nem választása.  (christianheadlines.com)

VIZSGÁLAT: Mennyire volt felelős Finnország a holokausztért?

Finnország kivizsgálja egykori polgárainak felelősségét a holokausztban – írja a zsido.com. A finn kormányzat napirendre vette az ország történelmének ezt a sötét időszakát és a nemrég előkerült bizonyítékok alapján vizsgálatot indított. Finnország azonban nagyjából 2 ezer zsidó polgárát nem adta át a náciknak, ők mind túlélték a háborút. A képet árnyalja ugyanakkor, hogy 1400 finn állampolgár önként csatlakozott a Waffen-SS-hez és a keleti frontra mentek. A Simon Wiesenthal Központ eddig úgy tudta, hogy csak dán és norvég önkéntesek vettek részt a zsidók elleni mészárlásokban, de újabb kutatások szerint a mai Ukrajna területén finnek is közreműködtek a népírtásban. (zsido.com)

BRIT LEGFELSŐ BÍRÓSÁG: Emberi jogokat sért az ír abortusztörvény

Sérti az emberi jogokat az észak-írországi abortusztörvény, de nem nyilvánítható illegálisnak és nem ütközik nemzetközi jogba – jelentette be a brit legfelső bíróság. A keresetet az Észak-Írországi Emberi Jogi Bizottság nyújtotta be, annak nyomán, hogy az Ír Köztársaságban tartott múlt havi népszavazáson az ír választók kétharmada a terhességmegszakítást gyakorlatilag minden esetben tiltó, 35 évvel ezelőtti alkotmánymódosítás elvetésére voksolt. Azóta számos felhívás hangzott el brit politikusok és jogvédő szervezetek részéről arra, hogy Észak-Írországban is töröljék el az abortusz szinte teljes tilalmát előíró törvényt. (MTI)

Gyilkos krokodil végzett egy lelkésszel Etiópiában

Krokodil ölt meg egy protestáns lelkészt, aki éppen keresztelést végzett egy tó partján Etiópia déli részén – értesült a BBC. Docso Esete mintegy 80 ember jelenlétében mutatott be keresztelési szertartást vasárnap délelőtt az Abaja-tó partján, amikor egy krokodil ugrott ki a vízből és rátámadt a lelkészre, aki belehalt a lábán, hátán és kezén elszenvedett sérülésekbe – mondták el szemtanúk a BBC regionális hírszolgálatának. A lelkész életét minden erőfeszítés ellenére sem tudták megmenteni a halászok és a helyi lakosok, halászhálókkal azonban sikerült megakadályozniuk, hogy a hüllő magával vonszolja a holttestet a tóba. A gyilkos krokodilt nem sikerült elfogni. (MTI)

Módszeresen gyilkolják a burmai keresztényeket

Etnikai tisztogatásokként írták le a burmai keresztények azt, ahogyan a térség katonasága bánik velük. Azt állítják, hogy a burmai hadsereg módszeresen gyilkolja a hívőket. A keresztény kisebbséget kachinoknak is hívják és 1948 óta harcolnak függetlenségükért az országban. Többjük elhagyta már otthonát a gyilkosságok miatt, ráadásul több asszonyt megerőszakolnak a katonák, még azokat is, akik várandósak. A Kachinok Függetlenségi Tanácsának elnöke elmondta, hogy az erőszakos cselekményeket nem annyira rejtik el, mint ahogyan a Rohingyáknál, de ugyanaz az szándékuk – ki akarják irtani őket.  (express.co.uk)

A vérfertőzést és a pedofíliát engedélyezné egy amerikai politikus

Sokkoló elképzelései vannak egy észak-virginiai jelöltnek, aki a kongresszusi választásokon indul. Nathan Larson, aki eredetileg könyvelő, úgy gondolja, hogy teljesen normális a felnőttek és gyerekek közötti szexuális kapcsolat. A férfi mindezt legalizálni is akarja. Azt állírtja, hogy vissza akarja állítani a szabadságot és a vérfertőzést is engedélyezné, a személyes szabadsági jogok részeként. A férfi független jelöltként indul Virginia 10, kongresszusi körzetében. (christiannews.net)

A keresztény értékek lerombolásával vádolja egy brit politikus Soros Györgyöt

A keresztény értékek európai eltávolításával vádolja a brit parlament egyik tagja Soros Györgyöt. Nigel Farage a Fox Newsnak azt mondta, hogy a milliárdos nem akarja, hogy Európa keresztény értékeken alapuljon. A Soros Alapítvány kritikusai egy keresztény portál leírása szerint azzal vádolják az üzletember munkáját, hogy szélsőbaloldali politikai célokat támogatnak, amelyek aláássák az országok nemzeti szuverenitását és a tradicionális értékeket.  (CBN)

Három lelkész meghalt Guatemalában

Három lelkész is meghalt a guatemalai vulkánkitörés miatt. Az egyik pásztor lávával beborított holttestére úgy találtak rá, hogy az a gyülekezetben található pulpitust ölelte. A családjának csak két tagja élte túl a láva pusztítását, őket pedig egy pszichológus látogatta meg, hogy enyhítsen a család tragédiáján. Egy lelkészség rengeteg túlélőhöz küldött szakembert a térségben, ugyanis sokkolta őket az elmúlt napok történése. Több segélyszervezet is összefogott, közöttük kiemelkedő teljesítménnyel egy izraeli. (CBN)

ANGLIKÁN EGYHÁZMEGYE: A kereszténység nem változtat a szexuális identitáson

LGBT tagokat invitál egy anglikán egyházmegye csatlakozásra. Egy „Üdvözöljük és megtiszteljük az LGBT közösség tagjait” című nyílt levélben azt írják, hogy az egyháznak előrehaladottnak kell lennie és túl kell lépnie a radikális keresztény értékeken. A levél szerint senkivel szemben sem ferr, hogy ha a nemi identitása miatt nem lehet vezető az egyházban. Az egyházmegye még azt is elítélte, hogy mások megkérdőjelezzék egyesek szexuális életét, kiemelve, hogy Isten is megváltoztathatja a szexuális vágyakat azonos neműek felé. A levél azt írja, hogy elfogadhatatlan az a kijelentés, hogy a hit, vagy a kereszténység megváltoztatja a nemi identitást, vagy a szexuális orientációt. (CBN)

Bibliára alapozza munkáját egy amerikai pszihológus

A Biblia alapján ad pszichológiai tanácsokat egy amerikai pszichológus a MeToo mozgalomhoz tartozó, molesztált nőknek. Hermeisha Hopson, terapeuta, engedéllyel rendelkező szociális munkás és bibliai tanácsadói háttérrel rendelkezik. Ráadásul tanácsadói cége mellett, amelyet Észak-Karolinában, Jacksonville-ben működtet, több mint 15 év tapasztalata van súlyos traumás betegek kezelésével. Célja, hogy a keresztény gyülekezetek tagjai lelkileg is egészségesebbek legyenek, a Szent Szellem közreműködésével, amely saját elmondása szerint neki is segített abban, hogy felépüljön megrázkódtatásaiból. (christianitytoday.com)

LOVE ALL, HELP ALL! Foundation

Írj nekünk!

Írj nekünk!

Kérdésed van? Írj nekünk!

Az űrlap elküldésével Ön hozzájárul, hogy az Ön által megadott személyes és különleges (pl. egészségügyi, vallási, politikai stb) személyes adatokat a Hit Gyülekezete egyház erre feljogosított tagjai kezeljék. Adatait a Gyülekezet saját telephelyén működő szerverein, magas fokú biztonsági intézkedések mellett, illetéktelen hozzáféréstől védve tároljuk. Adatait az Ön hozzájárulásának visszavonásáig tároljuk.

Kérhet tájékoztatást az adatai kezeléséről, kérheti azok helyesbítését, törlését is. Jogai megsértése esetén a NAIH-hoz, vagy bírósághoz fordulhat. A Hit Gyülekezete részletes adatvédelmi szabályzatát a www.hit.hu/adatvedelem oldalon találja meg.

Hit Rádió

1105 Budapest, Szent László tér 16. | +36 1 431 7011 | Artisjus szerződésszám: W/000774/2013 

Hirdetésfelvétel

benko.gyula@hitradio.hu

Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság

1376 Budapest, Pf. 997. | +36 1 468 0673  (telefon) | +36 1 468 0680 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu

A Hit Gyülekezete istentiszteleteinek teljes hanganyaga (Németh Sándor prédikációi és a színpadon elhangzó dicséretek) szerzői jogvédelem alatt áll, ezért ezeknek az adásoknak a rögzítése, sokszorosítása, másolása, értékesítése, valamint az interneten történő publikálása tilos.
A tanítások a gyülekezet megbízásából hivatalosan archiválásra kerülnek és a szükséges utómunkálatok után kiadványként vásárolhatók meg a Hit Parkban, ill. egyes esetekben nyilvánosan elérhetőek a Hit Gyülekezete központi felületein.
Megértéseteket és együttműködéseteket köszönjük!

Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: szerkesztoseg@hitradio.hu. - The photos contained in the Shutterstock photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of Shutterstock. All Rights Reserved. - A Shutterstock fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni a Shutterstock előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright Shutterstock - minden jog fenntartva!

2019 © Hit Gyülekezete - minden jog fenntartva.