Hit Rádió

headtext helye

LOVE ALL, HELP ALL! Foundation

Friss hírek

2018.05.11.
Kántor Fanni

New York-i Hillsong: "Jézus nem tartotta rossznak a homoszexualitást."

Google

A Hit Rádió hitéleti hírei a világ minden tájáról.

Hillsong lelkész: "Imádkozom, hogy mindig sok homoszexuális járjon a gyülekezetünkbe."

Rengeteg homoszexuális férfi és nő jár a gyülekezetünkbe és azért imádkozom, hogy mindig is legyenek ilyen tagjaink – mondta Carl Lentz, a New Yorki-i Hillsong gyülekezet vezető lelkésze egy régebbi interjúban. Ez a gyülekezet mostanában arról lett híres, hogy többek között Justin Bieber és Selena Gomez, Hollywood-i sztárok is itt tértek és keresztelkedtek meg. Joel Huston, korábban nyilatkozott a lelkészről, akit egy vonzó, trendi személyiségnek talál, bár szerinte inkább a Hillsong vonzza az embereket Istenhez. Az amerikai gyülekezet lelkésze egy régebbi CNN-nek adott interjúban elmondta, hogy Jézus korában is vezető szerepet töltött be a homoszexualitás. „Még mindig arra várok, hogy valaki idézze nekem Jézust, ahogyan megnyilvánult ezzel a kérdéssel kapcsolatban. De ilyen igét sehol nem fog találni senki, mert Jézus sosem beszélt erről.” – mondta a lelkész. Az 1. Korintusbeliekhez írt levélben, a hatodik rész kilencedik versszakában azonban Pál azt írja, hogy többek között, a férfiszeplősítők nem örökölhetik Isten országát. Carl Lentz egyébként 2017 novemberében a melegházasság kérdésében azt mondta, hogy ez számára már nem téma, mivel New Yorkban legális a melegházasság. Érdekes módon az Ausztrál Hillsong gyülekezet vezetője, Brian Houston a melegházasságról szóló népszavazás kapcsán egy olyan közleményt adott ki, amelyben világossá tette, hogy a Biblia szerint a házasság egy férfi és egy nő között köttetik. Viszont kiemelte, bármilyen véleménye legyen is valakinek az ügyben, mindeképp menjen el szavazni a kérdésről. Ausztráliában egyébként végül megszavazták a melegházasság engedélyezését. (christiantoday.com)

Brian Houston közleményét

itt nézheti meg.

Kiskorú muszlim házassághoz adtak ki útmutató kézikönyvet

Kiskorú muszlim házasságok megkötéséhez adtak ki egy kézikönyvet a svéd hatóságok. Bár a skandináv államban elméletileg tilos a 18 év alattiak közötti házasság, az iszlám vallású bevándorlók körében ez mintha mégsem lenne így, mivel a svéd szociális szolgálatok kézikönyvet adtak ki, amiben elmagyarázzák, hogy mit kell tudjon az, aki gyerekkel házasodik. Svédországban többször is előfordult, hogy ha a házasságot valamely muszlim államban kötötték meg, akkor azt elismerték a svéd hatóságok is. A Korán szerint egyébként a nagy próféta, Mohammed egyik felesége csak hat éves volt amikor összeházasodtak. (magyarkozosseg.blog)

Keresztény menekült szerint nem akar valódi békét Kim Dzsong Un

Nem valódi békét keres az észak-koreai diktátor egy keresztény menekült szerint. „Az igazi békével együtt hagyni kéne az emberi jogok, a vallás- és szólásszabadság feltörését is.” – mondja a férfi, akit meg is kínoztak hite miatt a diktatúrában. Jelenleg a keresztény Open Doors elnevezésű szervezetnek gyűjt pénzt jótékony célra. A férfi szerint azért kínál békét a vezető, mert szüksége van nemzetközi befektetőkre ahhoz, hogy létrehozhassa szocialista gazdaságát. Hozzátette: Amíg a keresztények nem tarthatnak kezükben, szabadon egy Bibliát sem, addig nincs az országban igazi béke. (christianheadlines.com)

Pogány rituálék miatt késeltek meg egy férfit

Túl hangos pogány rituálék miatt késelte meg a szomszédját egy angol házaspár. A bíróság felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte őket. A pár nem bírta elviselni, hogy minden teliholdkor pogány rituálé volt a szomszédban, dobokkal és kántálással. Sőt a vallásos szomszéd egy 666 feliratú rendszámtáblát is készített magának, amely az összes környékbeli szerint aggasztó volt. A házaspár férfitagját 10 hónap felfüggesztett börtönre és 130 óra közmunkára ítélték. Felesége 6 hónapot és 100 óra közmunkát kapott, tekintettel arra, hogy még sohasem sértették meg a törvényt.  (Telegraph)

A meleglobbi ellenzése miatt szállt ki keresztény konferenciából Tim Farron

A homoszexualitás elítélése miatt szállt ki egy keresztény konferenciából Tim Farron, brit politikus, aki arról lett híres, hogy hitére hivatkozva lépett vissza a brit liberális demokrata pártból, azt állítva, hogy a kereszténységgel szemben áll a párt által hirdetett moralitás. A politikus Twitter oldalán azt írta, hogy olyan promóciós anyagokra lelt a rendezvényre való készülés során, amely támadja a meleglobbit. Ez pedig őt igencsak elszomorította. Mind ezek ellenére egyébként Tim Farron korábban arra a kérdésre nem reagált, hogy hívőként bűnnek ítéli-e a homoszexuális kapcsolatot. (itv.com)

Muszlimok rongáltak egy templomot - megvédték őket!

„Jihad” feliratot graffitiztek vandálok egy svéd templom falára. Mégis a helyi televízió és a gyülekezetért felelős vezetők is megvédték a rongálókat – írja a CBN. A Jihad szó törekvést jelent, de az Iszlám vallásban a „szent háború” kifejezést jelképezi. Egy képet is megjelenítettek az incidensről, végül eltávolították azt arra hivatkozva, hogy „túl érzékeny” témára tapint rá. A CBN azt írja, hogy Svédország olyan „politikailag korrekt” terület, hogy aki negatívan nyilatkozik a migrációról, az akár el is veszítheti munkáját, és rasszistának minősítik. (CBN)

LOVE ALL, HELP ALL! Foundation

Írj nekünk!

Írj nekünk!

Kérdésed van? Írj nekünk!

Az űrlap elküldésével Ön hozzájárul, hogy az Ön által megadott személyes és különleges (pl. egészségügyi, vallási, politikai stb) személyes adatokat a Hit Gyülekezete egyház erre feljogosított tagjai kezeljék. Adatait a Gyülekezet saját telephelyén működő szerverein, magas fokú biztonsági intézkedések mellett, illetéktelen hozzáféréstől védve tároljuk. Adatait az Ön hozzájárulásának visszavonásáig tároljuk.

Kérhet tájékoztatást az adatai kezeléséről, kérheti azok helyesbítését, törlését is. Jogai megsértése esetén a NAIH-hoz, vagy bírósághoz fordulhat. A Hit Gyülekezete részletes adatvédelmi szabályzatát a www.hit.hu/adatvedelem oldalon találja meg.

Hit Rádió

1105 Budapest, Szent László tér 16. | +36 1 431 7011 | Artisjus szerződésszám: W/000774/2013 

Hirdetésfelvétel

benko.gyula@hitradio.hu

Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság

1376 Budapest, Pf. 997. | +36 1 468 0673  (telefon) | +36 1 468 0680 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu

A Hit Gyülekezete istentiszteleteinek teljes hanganyaga (Németh Sándor prédikációi és a színpadon elhangzó dicséretek) szerzői jogvédelem alatt áll, ezért ezeknek az adásoknak a rögzítése, sokszorosítása, másolása, értékesítése, valamint az interneten történő publikálása tilos.
A tanítások a gyülekezet megbízásából hivatalosan archiválásra kerülnek és a szükséges utómunkálatok után kiadványként vásárolhatók meg a Hit Parkban, ill. egyes esetekben nyilvánosan elérhetőek a Hit Gyülekezete központi felületein.
Megértéseteket és együttműködéseteket köszönjük!

Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: szerkesztoseg@hitradio.hu. - The photos contained in the Shutterstock photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of Shutterstock. All Rights Reserved. - A Shutterstock fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni a Shutterstock előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright Shutterstock - minden jog fenntartva!

2019 © Hit Gyülekezete - minden jog fenntartva.