Hit Rádió

headtext helye

Friss hírek

2018.04.11.
Kántor Fanni

Nemzetközi összefogást sürget a Yad Vashem a szíriai helyzet miatt

YouTube

A Hit Rádió hitéleti hírei a világ minden tájáról. 

A világ segítségét kéri a szíriai helyzet miatt a Yad Vashem

A dúmai feltételezett vegyifegyver-támadás arra utal, hogy a holokauszt után létrehozott nemzetközi szervezetek csődöt mondtak, és a világ nem nézheti tovább tétlenül, ami Szíriában történik - jelentette ki Avner Salev, a Yad Vasem jeruzsálemi holokauszt-emlékközpont elnöke. Szerinte háborús és emberiesség elleni bűnökről tanúskodnak azok a képsorok, melyeken ártatlan emberek, köztük gyerekek lemészárlása látható Izrael határaitól nem is olyan távol. A Yad Vasem vezetője szerint mindez a világ közömbössége miatt történhet meg. Avner Salev egyúttal felszólította a nemzetközi közösséget, hogy tegyenek döntő lépéseket, és vessenek véget az emberek szenvedésének. (MTI)

Transznemű férfiak is futhatnak a bostoni maratonon

Megengedi a bostoni maraton, hogy a transznemű férfiak nőként versenyezzenek. Az AP hírügynökség azt írja, hogy 5 férfi, akik nyíltan nőnek vallják magukat nem a biológiai szexualitásuk szerint lesznek meghatározva a versenyen, hanem nőként. A Bostoni Atlétikai Egyesület elnöke elmondta, hogy a sportolók szavait veszik figyelembe, így azok lehetnek akiknek mondják magukat. Hozzátette, hogy nem vitáztak az egyesületen belül a kérdésről, mivel az LGBT közösséget már így is túl sok kritika éri szerintük. A döntés óriási vitát robbantott ki amely szerint, már a dél-koreai olimpián sem volt ferr a nőkkel szemben, hogy transznemű férfiakat engedtek versenyezni. Ugyanis hiába kapnak hormonkezelést, ők inkább hormonkezelt férfiak, mint valójában nők. Így előnyre is szert tehetnek testalkatuk, erőnlétük miatt. (lifesitenews)

A molesztált kisfiúból lett keresztény író története

Nehéz gyerekkoráról és megtéréséről mesélt a Fox Newsnak, Josh McDowel. A férfi egyetemista korára már sok sérelmet átélt. Édesapja ugyanis verte anyját, egy férfi pedig 7 éven át szexuálisan zaklatta. Ezek miatt elmondta, hogy utálta Istent, a vallást és a kereszténységet. Viszont néhány egyetemista hívő kihívás elé állította. Azt mondták neki, nyugodtan vizsgálja meg a kereszténység mellett szóló érveket intellektuális szempontból is. Az író azt hitte, hogy könnyen talál majd ilyen érveket. Azonban felfüggesztve tanulmányait utazni kezdett Amerika és Európa-szerte, ellátogatott a Közel-Keletre is, hogy saját maga bizonyosodjon meg a kereszténység történelméről. Több hónapnyi kutatás után rájött, hogy minden igaz amit ír a Biblia – Jézus valóban feltámadt. Ezek után megírta a „Bizonyítékok a keresztény hit mellett” című könyvet, amelyet azóta már több mint 4 millió példányban adtak el és 44 nyelvre fordítottak le. Josh McDowel azóta mindenkit arra kér, vizsgálják meg a bizonyítékokat a kereszténység mellett, amelyek nem is tudjuk, de itt hevernek körülöttünk. (FOX NEWS)

Pew Research: A nők többet imádkoznak, mint a férfiak

A keresztény nők istenfélőbbek a hívő férfiaknál Amerikában – állítja a Pew Research közvéleménykutató intézet, amely egy igazán nagy szakadékra lett figyelmes a két nem között a kereszténységben. Az amerikai nők 72%-a mondta azt, hogy a hit nagyon fontos számukra, míg a férfiaknak csak a 62%-a. Ez az eltérés nagyobb Amerikában, mint például Kanadában, Angliába, Németországban, vagy Franciaországban. Ugyan ezek az arányok akkor, ha összehasonlítjuk a férfiak és a nők véleményét Isten létezéséről, vagy a Bibliáról. Az intézet még egy 2014-es kutatása szerint a nők többet is imádkoznak naponta, vagy mennek el a gyülekezetbe hetente. A nemek közötti szakadék a katolikusoknál 67-49% a nők javára, a protestánsoknál pedig 62-44% szintén a nők javára. A kutatás végül arra jutott, hogy a különbségek egyre jobban javulnak mégis fontos belőlük levonni a következtetéseket. (bpnews.net)

A keresztény tartalmak blokkolása miatt vonták kérdőre a Facebookot

A keresztény tartalmak blokkolásáról kérdezné meg a Nemzetközi Keresztény Műsorszolgáltatók Egyesülete Mark Zuckerberget, akit jelenleg a Kongresszusban kérdeznek ki a Camridge Analytica botránnyal kapcsolatban. Az egyesület elnöke a CBN Híradójának elmondta, hogy a leghíresebb közösségi oldalakon rendkívül szigorú a cenzúra a keresztény, vagy a konzervatív tartalmak felett. A Facebook szóvivője reagált az aggályokra és kijelentette, hogy a közösségi oldal egyáltalán nem szabályoz semmilyen vallást, vagy hitet, csak olyan tartalmakat, amelyek kötődnek a zaklatáshoz, kriminális fenyegetésekhez, vagy csúfoláshoz. Azonban a Nemzetközi Keresztény Műsorszolgáltatók Egyesületének számos bizonyítéka van olyan esetekre, amelyekben keresztény tartalmak, témák be lettek tiltva, vagy törölték őket. Például letiltották egy katolikus iskola húsvéti hirdetését, mert az egy keresztet tartalmazott. A Facebook szóvivője bocsánatot kért az esetért és elismerte, hogy ők is követnek el hibákat. (CBN)

LOVE ALL, HELP ALL! Foundation

Írj nekünk!

Írj nekünk!

Kérdésed van? Írj nekünk!

Az űrlap elküldésével Ön hozzájárul, hogy az Ön által megadott személyes és különleges (pl. egészségügyi, vallási, politikai stb) személyes adatokat a Hit Gyülekezete egyház erre feljogosított tagjai kezeljék. Adatait a Gyülekezet saját telephelyén működő szerverein, magas fokú biztonsági intézkedések mellett, illetéktelen hozzáféréstől védve tároljuk. Adatait az Ön hozzájárulásának visszavonásáig tároljuk.

Kérhet tájékoztatást az adatai kezeléséről, kérheti azok helyesbítését, törlését is. Jogai megsértése esetén a NAIH-hoz, vagy bírósághoz fordulhat. A Hit Gyülekezete részletes adatvédelmi szabályzatát a www.hit.hu/adatvedelem oldalon találja meg.

Hit Rádió

1105 Budapest, Szent László tér 16. | +36 1 431 7011 | Artisjus szerződésszám: W/000774/2013 

Hirdetésfelvétel

benko.gyula@hitradio.hu

Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság

1376 Budapest, Pf. 997. | +36 1 468 0673  (telefon) | +36 1 468 0680 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu

A Hit Gyülekezete istentiszteleteinek teljes hanganyaga (Németh Sándor prédikációi és a színpadon elhangzó dicséretek) szerzői jogvédelem alatt áll, ezért ezeknek az adásoknak a rögzítése, sokszorosítása, másolása, értékesítése, valamint az interneten történő publikálása tilos.
A tanítások a gyülekezet megbízásából hivatalosan archiválásra kerülnek és a szükséges utómunkálatok után kiadványként vásárolhatók meg a Hit Parkban, ill. egyes esetekben nyilvánosan elérhetőek a Hit Gyülekezete központi felületein.
Megértéseteket és együttműködéseteket köszönjük!

Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: szerkesztoseg@hitradio.hu. - The photos contained in the Shutterstock photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of Shutterstock. All Rights Reserved. - A Shutterstock fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni a Shutterstock előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright Shutterstock - minden jog fenntartva!

2019 © Hit Gyülekezete - minden jog fenntartva.