Hit Rádió

headtext helye

Friss hírek

2019.05.14.
Kántor Fanni

Naponta 3 keresztény helyszínt rongálnak meg Franciaországban

Fotó: Facebook/Protectyourchurch

Újabb kereszténységhez köthető helyeket ért vandalizmus Franciaországban.

Az elmúlt 10 napban kétszer firkálták össze Manduel egyik templomát, egy másikra pedig az „Allah u Ackbar” szavakat írták rá Toulouse-ban.

Manduel városában a Saint-Genest templomnál történt a vandalizmus május elején a Midi Libre nevezetű francia lap szerint. A húsvéti gyertyákat felgyújtották, a templom áramellátó berendezése és az orgona is meg lett rongálva. A rendőrség másnap a helyszínre érkezve kijelentette, hogy az elkövetők által elfogyasztott ételmaradékokat is találtak a helyszínen, amely alapján meg is kezdik a nyomozást.

Egy másik rongálás is történt Toulouse városában, a Notre-Dame du Taur-nál. A „Védd meg a Gyülekezeted” aktivista csoport szerint az egyik ajtóra Allahot éltető szavakat írtak fel.

Facebook oldalukon azt írták, hogy a rongálás jelentősen emlékezteti őket a keresztényellenes muszlim gyűlöletcselekményekre, amelyek az egész világon jelenleg is zajlanak. Majd megemlékeztek Jacques Hamel atyáról, akit radikális iszlamisták öltek meg Normandiában még 2016 júliusában egy istentisztelet közben. 

Az év elején összesített adatok szerint naponta 3 keresztény kötődésű helyszínt támadnak meg valamilyen módon Franciaországban.  

(breitbart.com)

Írj nekünk!

Kérdésed van? Írj nekünk!

Az űrlap elküldésével Ön hozzájárul, hogy az Ön által megadott személyes és különleges (pl. egészségügyi, vallási, politikai stb) személyes adatokat a Hit Gyülekezete egyház erre feljogosított tagjai kezeljék. Adatait a Gyülekezet saját telephelyén működő szerverein, magas fokú biztonsági intézkedések mellett, illetéktelen hozzáféréstől védve tároljuk. Adatait az Ön hozzájárulásának visszavonásáig tároljuk.

Kérhet tájékoztatást az adatai kezeléséről, kérheti azok helyesbítését, törlését is. Jogai megsértése esetén a NAIH-hoz, vagy bírósághoz fordulhat. A Hit Gyülekezete részletes adatvédelmi szabályzatát a www.hit.hu/adatvedelem oldalon találja meg.

Hit Rádió

1105 Budapest, Szent László tér 16. | +36 1 431 7011 | Artisjus szerződésszám: W/000774/2013 

Hirdetésfelvétel

benko.gyula@hitradio.hu

Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság

1376 Budapest, Pf. 997. | +36 1 468 0673  (telefon) | +36 1 468 0680 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu

A Hit Gyülekezete istentiszteleteinek teljes hanganyaga (Németh Sándor prédikációi és a színpadon elhangzó dicséretek) szerzői jogvédelem alatt áll, ezért ezeknek az adásoknak a rögzítése, sokszorosítása, másolása, értékesítése, valamint az interneten történő publikálása tilos.
A tanítások a gyülekezet megbízásából hivatalosan archiválásra kerülnek és a szükséges utómunkálatok után kiadványként vásárolhatók meg a Hit Parkban, ill. egyes esetekben nyilvánosan elérhetőek a Hit Gyülekezete központi felületein.
Megértéseteket és együttműködéseteket köszönjük!

Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: szerkesztoseg@hitradio.hu. - The photos contained in the Shutterstock photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of Shutterstock. All Rights Reserved. - A Shutterstock fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni a Shutterstock előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright Shutterstock - minden jog fenntartva!

2019 © Hit Gyülekezete - minden jog fenntartva.