Hit Rádió

headtext helye

LOVE ALL, HELP ALL! Foundation

Friss hírek

2018.08.07.
Kántor Fanni

Migránsok miatt csökkent Ferenc Pápa népszerűsége

FOTÓ: Getty Images

A Hit Rádió hitéleti hírei a világ minden tájáról.

Az olasz fiatalok már nem kedvelik annyira Ferenc Pápát

Nyolcvannyolcról hetvenegy százalékra csökkent Ferenc pápa népszerűsége az olaszok körében 2013-as megválasztása óta. A Demos Coop közvélemény-kutató intézet szerint Jorge Bergoglio támogatottságvesztésének egyik fő oka a migráció kérdésében képviselt álláspontja. Míg a pápa ostorozza azokat, akik falakat építenek a hidak helyett, az olasz lakosságnak egyre nagyobb igénye van az erőteljes határvédelemre - vélekedett egy szakértő. A katolikus egyházfő megítélését tovább rontja az, hogy erőfeszítései jelentős nehézségekbe ütköznek a kúria megreformálása terén – tette hozzá. Ferenc pápa népszerűsége különösen a 30 év alatti korosztály magát nem vallásosnak nevező tagjai körében alacsony. A 15 és 24 év közötti fiatalok körében 58 százalékos a támogatottsága, a 25 és 34 éves korcsoportban pedig csak 55 százalékos. Ugyanis a fiatalok egyre jobban eltávolodtak az egyháztól az elmúlt időszakban. (VG.hu)

Megújuló energiára váltanak az angol templomok

Az Egyesült Királyság területén található templomok nagy része – ideértve ismert katedrálisépületeket is – megújuló energiákra vált annak érdekében, hogy az anglikán egyház ezzel is segítse a klímaváltozás elleni küzdelmet – jelentette be az egyházszervezet. A The Guardian beszámolójából kiderül, az egyház zöldenergia-fordulatának megvalósítását egy erre szakosodott vállalat segíti, amelynek fő tevékenysége, hogy kedvező energiatarifákat alkudjon ki a szolgáltatóknál a jelentős vásárlóerőt képviselő szervezet számára. Az egyház vezető tisztségviselői nyilatkozataikban kijelentették, a klímaváltozást a kor „egyik legnagyobb erkölcsi kihívásának" tekintik, amely elsőként és leginkább a szegényeket sújtja. (origo)

Hódít és fenyeget a debreceni LMBT

Durván fenyegető üzenetet helyeztek el ismeretlen LMBT-aktivisták a Debreceni Egyetem épülete közelében. Egy helyi diák azt mondta, hogy az ott levő kollégiumban éppen akkor több száz keresztény fiatal táborozott. A helyi LMBT közösség az ELTE, a BME, a Corvinus és a Debreceni Egyetem épületében is helyezett el olyan feliratokat, amellyel a “homofóbokat” kívánták terrorizálni. -írja a breitportál. Az általuk megfogalmazott definíció értelmében homofóbnak számít az is, aki elkülönül, vagy épp megjegyzést tesz egy homoszexuális egyetemi hallgatóra. Sőt egyes helyszíneken transznemű wc-ket is elhelyeztek. (breitportál)

Az "In God We Trust" felirat kerül Tennessee iskoláiba

Kötelező lesz Tennessee iskoláinak az “Istenben Bízunk” feliratot közzé tenni az épületük egy látható helyén. - állítja egy új helyi törvény, amelyet áprilisban léptettek életbe. Így először a 2018-2019-es tanévet fogja érinteni Amerikában. A törvényt a republikánus képviselő, Susan Lynn szponzorálta, aki szerint a nemzeti mottó a pénzen, a rendszámtáblákon is rajta van, és része a himnusznak is. Éppen ezért ez a szegletköve Amerika szabadságának, amelyet a gyermekeinknek is meg kell tanítani. (christianheadlines.com)

Nem vágta le a haját egy transzszexuális nőnek - bírságot kapott!

Bepereltek egy fodrászt Írországban, mert nem volt hajlandó levágni a haját egy olyan nőnek, aki férfinek vallja magát. A borbélyt 5000 euróra büntették meg Dublinban. A fodrász arra hivatkozott, hogy a szalonjának és vállalkozásának alapja a férfi hajvágás, a vendég pedig nőnek született. Ráadásul a sarkon lévő női hajszalonnal szerződésük van, hogy nekik engedik át a női vendégeket. A megegyezés áthágásával pedig bírságot szabhatnak ki rájuk. Írországban egyébként már nem először fordult elő ilyen eset. A magát károsultaknak valló transzszexuális vendégeknek pedig mindig igazat adtak. (christiannews.net)

Három misszionáriust tart fogva Észak-Korea

Észak-Korea „humanitárius gesztusként” átadott hazájának egy dél-koreai állampolgárt, aki illegálisan lépett be az országba – közölte a két Korea egyesítésének ügyeivel foglalkozó szöuli minisztérium. A Yonhap hírügynökség megjegyezte, hogy van azonban hat dél-koreai állampolgár – köztük három misszionárius –, akiket Észak-Korea továbbra is fogva tart. (MTI)

LOVE ALL, HELP ALL! Foundation

Írj nekünk!

Kérdésed van? Írj nekünk!

Az űrlap elküldésével Ön hozzájárul, hogy az Ön által megadott személyes és különleges (pl. egészségügyi, vallási, politikai stb) személyes adatokat a Hit Gyülekezete egyház erre feljogosított tagjai kezeljék. Adatait a Gyülekezet saját telephelyén működő szerverein, magas fokú biztonsági intézkedések mellett, illetéktelen hozzáféréstől védve tároljuk. Adatait az Ön hozzájárulásának visszavonásáig tároljuk.

Kérhet tájékoztatást az adatai kezeléséről, kérheti azok helyesbítését, törlését is. Jogai megsértése esetén a NAIH-hoz, vagy bírósághoz fordulhat. A Hit Gyülekezete részletes adatvédelmi szabályzatát a www.hit.hu/adatvedelem oldalon találja meg.

Hit Rádió

1105 Budapest, Szent László tér 16. | +36 1 431 7011 | Artisjus szerződésszám: W/000774/2013 

Hirdetésfelvétel

benko.gyula@hitradio.hu

Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság

1376 Budapest, Pf. 997. | +36 1 468 0673  (telefon) | +36 1 468 0680 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu

A Hit Gyülekezete istentiszteleteinek teljes hanganyaga (Németh Sándor prédikációi és a színpadon elhangzó dicséretek) szerzői jogvédelem alatt áll, ezért ezeknek az adásoknak a rögzítése, sokszorosítása, másolása, értékesítése, valamint az interneten történő publikálása tilos.
A tanítások a gyülekezet megbízásából hivatalosan archiválásra kerülnek és a szükséges utómunkálatok után kiadványként vásárolhatók meg a Hit Parkban, ill. egyes esetekben nyilvánosan elérhetőek a Hit Gyülekezete központi felületein.
Megértéseteket és együttműködéseteket köszönjük!

Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: szerkesztoseg@hitradio.hu. - The photos contained in the Shutterstock photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of Shutterstock. All Rights Reserved. - A Shutterstock fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni a Shutterstock előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright Shutterstock - minden jog fenntartva!

2019 © Hit Gyülekezete - minden jog fenntartva.