Hit Rádió

headtext helye

Friss hírek

2018.08.07.
Kántor Fanni

Miért terjedt el az abortusz Magyarországon?

FORRÁS: Google

A szovjet katonák miatt kellett engedélyezni az abortuszt Magyarországon - állítja Pető Andrea, történész a Középpont című műsorunkban.

Egy új 20 éven át tartó kutatása, amelyet könyvében foglal össze kimutatta, hogy a szovjet katonák Magyarországon több nőt erőszakoltak meg mint bárhol máshol.

A környező országok adataiból ugyanis kiderült, hogy míg például Jugoszlávián csak 200 ezer szovjet katona állomásozott, addig hazánkban 1 millió. Arra a kérdésre, hogy hogyan valósulhatott meg következmények nélkül a tömeges nemi erőszak, a történész elmondta, hogy 1944-45 körül Magyarországon összeomlott a közigazgatási rendszer, a rendőrök a civil közigazgatás vezetőivel együtt elmenekültek az országból, így sehova nem lehetett panaszt benyújtani. Ráadásul a magyar kommunista vezetőknek kevésbé volt érdekérvényesítő lehetőségük, mint a környező országokban.

Tehát, míg itthon büntetlenül tömegesen erőszakoltak meg nőket, addig a szomszédos országokban ez óriási felháborodást és tiltakozást váltott ki a vezetőkben.

Ráadásul A szovjet hadsereg külön jogi személy volt, kívül állt a magyar jogi rendszeren. Így akik elmentek panaszkodni, azoknak vigyázni kellett, hogy nehogy szovjet ellenesnek tűnjenek, mert akkor ez alapján a népbíróság elítélhette volna őket.

A hazai rendszer hiányosságai miatt rendkívül kevés irat, levél maradt fenn, amely erről szól. A szovjet források nem kutathatóak orvosilag és jogilag sem. “Bár annyit tudni, hogy a szovjet katonák többsége mindenféle nemi bajjal volt fertőzött.” - tette hozzá a kutató, aki a legtöbb bizonyítékot az interneten találta. “20 évre büntetőtáborba küldték azt a katonát, aki egy 9 éves kislány megerőszakolt.” - többek között ezt tudta meg Pető Andrea az online található adatokból, amelyeket elemezett. Sőt az is biztos, hogy a megerőszakolt magyar nők 20-30%-a kapott el nemi betegséget a szovjet katonák miatt.

Az osztrák kutatások alapján, aki teherbe esett, az választhatott az abortusz és a szülés között.

Az abortuszok száma jelentősen növekedett és itt egy alapvető változás következett be a művi terhességmegszakítás történetében Magyarországon, mert 1945 februárjában egy egészségügyi miniszteri rendelet lehetővé tette azt ingyenesen. - tette hozzá a kutató. Hozzátette: Ez azt jelenti, hogy a legközelebbi kórházba besétálhatott bárki és kérhette. Csak jegyzőkönyvet kellett róla felvenni. Ettől fogva Magyarország liberális lett az abortusszal kapcsolatban, tehát az orvosoknak ezt a nők kérésére el KELLETT végeznie.

Eközben Lengyelországban is tömegesen erőszakolták a nőket, viszont ott nem volt lehetőség abortuszra. Emiatt nagyon sok nő meghalt, mert otthon, “házi módszerekkel” próbálta meg elvetetni a gyermekét, másrészt nagyon sok csecsemő holttestet találtak eltemetve ’46-ban Kelet- Lengyelországban, ugyanis csecsemőket megölték őket születés után.

LOVE ALL, HELP ALL! Foundation

Írj nekünk!

Írj nekünk!

Kérdésed van? Írj nekünk!

Az űrlap elküldésével Ön hozzájárul, hogy az Ön által megadott személyes és különleges (pl. egészségügyi, vallási, politikai stb) személyes adatokat a Hit Gyülekezete egyház erre feljogosított tagjai kezeljék. Adatait a Gyülekezet saját telephelyén működő szerverein, magas fokú biztonsági intézkedések mellett, illetéktelen hozzáféréstől védve tároljuk. Adatait az Ön hozzájárulásának visszavonásáig tároljuk.

Kérhet tájékoztatást az adatai kezeléséről, kérheti azok helyesbítését, törlését is. Jogai megsértése esetén a NAIH-hoz, vagy bírósághoz fordulhat. A Hit Gyülekezete részletes adatvédelmi szabályzatát a www.hit.hu/adatvedelem oldalon találja meg.

Hit Rádió

1105 Budapest, Szent László tér 16. | +36 1 431 7011 | Artisjus szerződésszám: W/000774/2013 

Hirdetésfelvétel

benko.gyula@hitradio.hu

Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság

1376 Budapest, Pf. 997. | +36 1 468 0673  (telefon) | +36 1 468 0680 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu

A Hit Gyülekezete istentiszteleteinek teljes hanganyaga (Németh Sándor prédikációi és a színpadon elhangzó dicséretek) szerzői jogvédelem alatt áll, ezért ezeknek az adásoknak a rögzítése, sokszorosítása, másolása, értékesítése, valamint az interneten történő publikálása tilos.
A tanítások a gyülekezet megbízásából hivatalosan archiválásra kerülnek és a szükséges utómunkálatok után kiadványként vásárolhatók meg a Hit Parkban, ill. egyes esetekben nyilvánosan elérhetőek a Hit Gyülekezete központi felületein.
Megértéseteket és együttműködéseteket köszönjük!

Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: szerkesztoseg@hitradio.hu. - The photos contained in the Shutterstock photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of Shutterstock. All Rights Reserved. - A Shutterstock fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni a Shutterstock előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright Shutterstock - minden jog fenntartva!

2019 © Hit Gyülekezete - minden jog fenntartva.