Hit Rádió

headtext helye

Friss hírek

2019.03.12.
Kántor Fanni

METODISTA GYÜLEKEZET: "A homoszexualitás keresztényellenes dolog."

FOTÓ: United Methodist News Service/Kathleen Barry

Továbbra is hivatalos álláspontjaként elítéli a homoszexualitást az Egyesült Metodista Gyülekezet (UMC) és kijelenti, hogy az ellentétes a keresztény tanításokkal.

Az elmúlt pár évben a gyülekezet folyamatosan vitázott arról, hogy szabályzatukban megjelöljék-e azt, hogy a keresztény tanításokkal ellentétes a homoszexualitást. Egy nemzetközi konferencián szavaztak egy új szabálytervezetről, amely megengedte volna a metodista gyülekezeteknek, hogy saját döntésük alapján határozzanak a melegjogi kérdésekkel kapcsolatban.

Bár a keresztény sajtó már hónapok óta azért aggódott, hogy meghozzák az „Egy Gyülekezet Terve” névre keresztelt változtatást mégis a „Hagyományos Terv” győzött 438-384 szavazatarányban.

Mindez továbbra is megtiltja a melegházasságot, ehhez köthető ceremónia megtartását és a homoszexualitást is.

Washginton DC. Vallás és Demokrácia Intézetének teológiai konzervatív elnöke, Mark Tooley ünnepelte a döntést Twitteren. A szavazók közül többen kijelentették, hogy hűségesnek kell maradni a Bibliához, amely teljes mértékben alátámasztja a frissen született döntést ebben a kérdésben.

(christianpost.com) 

Írj nekünk!

Írj nekünk!

Kérdésed van? Írj nekünk!

Az űrlap elküldésével Ön hozzájárul, hogy az Ön által megadott személyes és különleges (pl. egészségügyi, vallási, politikai stb) személyes adatokat a Hit Gyülekezete egyház erre feljogosított tagjai kezeljék. Adatait a Gyülekezet saját telephelyén működő szerverein, magas fokú biztonsági intézkedések mellett, illetéktelen hozzáféréstől védve tároljuk. Adatait az Ön hozzájárulásának visszavonásáig tároljuk.

Kérhet tájékoztatást az adatai kezeléséről, kérheti azok helyesbítését, törlését is. Jogai megsértése esetén a NAIH-hoz, vagy bírósághoz fordulhat. A Hit Gyülekezete részletes adatvédelmi szabályzatát a www.hit.hu/adatvedelem oldalon találja meg.

Hit Rádió

1105 Budapest, Szent László tér 16. | +36 1 431 7011 | Artisjus szerződésszám: W/000774/2013 

Hirdetésfelvétel

benko.gyula@hitradio.hu

Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság

1376 Budapest, Pf. 997. | +36 1 468 0673  (telefon) | +36 1 468 0680 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu

A Hit Gyülekezete istentiszteleteinek teljes hanganyaga (Németh Sándor prédikációi és a színpadon elhangzó dicséretek) szerzői jogvédelem alatt áll, ezért ezeknek az adásoknak a rögzítése, sokszorosítása, másolása, értékesítése, valamint az interneten történő publikálása tilos.
A tanítások a gyülekezet megbízásából hivatalosan archiválásra kerülnek és a szükséges utómunkálatok után kiadványként vásárolhatók meg a Hit Parkban, ill. egyes esetekben nyilvánosan elérhetőek a Hit Gyülekezete központi felületein.
Megértéseteket és együttműködéseteket köszönjük!

Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: szerkesztoseg@hitradio.hu. - The photos contained in the Shutterstock photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of Shutterstock. All Rights Reserved. - A Shutterstock fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni a Shutterstock előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright Shutterstock - minden jog fenntartva!

2019 © Hit Gyülekezete - minden jog fenntartva.