Hit Rádió

headtext helye

Friss hírek

2019.07.11.

Melkisédek által felállított oltár maradványát találhatták meg Jeruzsálemben

Fotó: CBN - A képen az oltár maradványa látható

Izraeli régészek tárták fel egy oltárt, amelynél Ábrahám találkozhatott Melkisédek pappal Jeruzsálemben.

Eli Shukron régész szinte egész életében bibliai történelmi bizonyítékok után kutatott Dávid városában. A CBN News stábját is beengedte az ásatás helyszínére és megmutatta nekik az oltár maradványát, amelyről azt mondta, hogy 4000 éves lehet.

A szakember azt mondja, hogy a kődarab pont úgy néz ki, mint az a kő, amelyről a Mózes első könyve ír a 28. fejezetben, amelyben Jákób Bételben álmodott az égig érő lajtorjáról. Az álma után felállított egy kisebb oszlopot, amelynek tetejére olajat öntött.

A tudós úgy gondolja, hogy Melkisédek is felállított egy kőből készült emlék helyet Jeruzsálemben.

hdhf

„Ha például megnézzük az Egyiptomban található régészeti feltárásokat – ott aranytemplomokat láthatunk, aranyozott szobrokat. Izraelben egyszerűbb a helyzet. Nálunk egy kő jelentette az Isten házát, amelyen állatokat áldoztak neki. Itt nincs aranyozott, gyémántokkal kirakott felület. Minden egyszerű. Isten azt akarja, hogy egyszerűek legyünk és szimplán teremtsünk vele kapcsolatot. Ez számomra fantasztikus.” – mondta a tudós, aki azért hiszi, hogy Ábrahám járthatott azon a helyen, mert az oltáron látható egy vérelvezető járat és egy olajprés is a megszentelt olajjal való felkenéshez.

Bár a terület még feltárás alatt van, hamarosan a turisták is meglátogathatják majd az oltár maradványát.

 (CBN)

A képre kattintva tekintse meg a galériát!

Írj nekünk!

Kérdésed van? Írj nekünk!

Az űrlap elküldésével Ön hozzájárul, hogy az Ön által megadott személyes és különleges (pl. egészségügyi, vallási, politikai stb) személyes adatokat a Hit Gyülekezete egyház erre feljogosított tagjai kezeljék. Adatait a Gyülekezet saját telephelyén működő szerverein, magas fokú biztonsági intézkedések mellett, illetéktelen hozzáféréstől védve tároljuk. Adatait az Ön hozzájárulásának visszavonásáig tároljuk.

Kérhet tájékoztatást az adatai kezeléséről, kérheti azok helyesbítését, törlését is. Jogai megsértése esetén a NAIH-hoz, vagy bírósághoz fordulhat. A Hit Gyülekezete részletes adatvédelmi szabályzatát a www.hit.hu/adatvedelem oldalon találja meg.

Hit Rádió

1105 Budapest, Szent László tér 16. | +36 1 431 7011 | Artisjus szerződésszám: W/000774/2013 

Hirdetésfelvétel

benko.gyula@hitradio.hu

Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság

1376 Budapest, Pf. 997. | +36 1 468 0673  (telefon) | +36 1 468 0680 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu

A Hit Gyülekezete istentiszteleteinek teljes hanganyaga (Németh Sándor prédikációi és a színpadon elhangzó dicséretek) szerzői jogvédelem alatt áll, ezért ezeknek az adásoknak a rögzítése, sokszorosítása, másolása, értékesítése, valamint az interneten történő publikálása tilos.
A tanítások a gyülekezet megbízásából hivatalosan archiválásra kerülnek és a szükséges utómunkálatok után kiadványként vásárolhatók meg a Hit Parkban, ill. egyes esetekben nyilvánosan elérhetőek a Hit Gyülekezete központi felületein.
Megértéseteket és együttműködéseteket köszönjük!

Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: szerkesztoseg@hitradio.hu. - The photos contained in the Shutterstock photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of Shutterstock. All Rights Reserved. - A Shutterstock fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni a Shutterstock előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright Shutterstock - minden jog fenntartva!

2019 © Hit Gyülekezete - minden jog fenntartva.