Hit Rádió

headtext helye

LOVE ALL, HELP ALL! Foundation

Friss hírek

2016.07.05.

Megtiltanák az evangélizációt Oroszországban

Az egyházi épületekre korlátozná a felekezetek hittérítő tevékenységét egy új orosz törvényjavaslat, melyet már a Duma alsó és felsőháza is jóváhagyott és jelenleg Vlagyimir Putyin aláírására vár, hogy hatályba léphessen.

Az oroszok még a barátjuknak sem küldhetnek információt a közeledő istentiszteletről, de még az otthonukban sem evangelizálhatnak, ha a legújabb felügyeleti és terrorizmus ellenes törvényeket érvénybe léptetik az országban.

Az orosz kormány állami regisztrációhoz köti a hittérítést, és kemény akadályokat gördít a misszionárius munka elé – ami egyebek mellett a prédikálásra, tanításra és hittérítő tevékenységre is kiterjed.  Ą tervezet ellen az ország evangéliumi lakossága élesen tiltakozott.

Az elmúlt héten az ország protestáns kisebbsége, ami becslések szerint a lakosság 1 százalékát teszi ki keményen harcolt a törvény tervezet ellen. Számos petíciót juttatak el Vlagyimir Putyinhoz - a törvényt ugyanis még az elnöknek kell szentesítenie, miután a Duma alsó és felső háza is nagy többséggel megszavazta a tervezetet.

Elemzők pedig arra hívták fel a figyelmet: törvényhozás a szovjet éra utáni legsúlyosabb korlátozásait vezetné be vallásszabadság terén ezekben a hetekben Oroszországban.

(Kép: christianitytoday.com)

LOVE ALL, HELP ALL! Foundation

Írj nekünk!

Írj nekünk!

Kérdésed van? Írj nekünk!

Az űrlap elküldésével Ön hozzájárul, hogy az Ön által megadott személyes és különleges (pl. egészségügyi, vallási, politikai stb) személyes adatokat a Hit Gyülekezete egyház erre feljogosított tagjai kezeljék. Adatait a Gyülekezet saját telephelyén működő szerverein, magas fokú biztonsági intézkedések mellett, illetéktelen hozzáféréstől védve tároljuk. Adatait az Ön hozzájárulásának visszavonásáig tároljuk.

Kérhet tájékoztatást az adatai kezeléséről, kérheti azok helyesbítését, törlését is. Jogai megsértése esetén a NAIH-hoz, vagy bírósághoz fordulhat. A Hit Gyülekezete részletes adatvédelmi szabályzatát a www.hit.hu/adatvedelem oldalon találja meg.

Hit Rádió

1105 Budapest, Szent László tér 16. | +36 1 431 7011 | Artisjus szerződésszám: W/000774/2013 

Hirdetésfelvétel

benko.gyula@hitradio.hu

Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság

1376 Budapest, Pf. 997. | +36 1 468 0673  (telefon) | +36 1 468 0680 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu

A Hit Gyülekezete istentiszteleteinek teljes hanganyaga (Németh Sándor prédikációi és a színpadon elhangzó dicséretek) szerzői jogvédelem alatt áll, ezért ezeknek az adásoknak a rögzítése, sokszorosítása, másolása, értékesítése, valamint az interneten történő publikálása tilos.
A tanítások a gyülekezet megbízásából hivatalosan archiválásra kerülnek és a szükséges utómunkálatok után kiadványként vásárolhatók meg a Hit Parkban, ill. egyes esetekben nyilvánosan elérhetőek a Hit Gyülekezete központi felületein.
Megértéseteket és együttműködéseteket köszönjük!

Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: szerkesztoseg@hitradio.hu. - The photos contained in the Shutterstock photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of Shutterstock. All Rights Reserved. - A Shutterstock fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni a Shutterstock előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright Shutterstock - minden jog fenntartva!

2019 © Hit Gyülekezete - minden jog fenntartva.