Hit Rádió

headtext helye

Friss hírek

2019.01.10.
Kántor Fanni

Mégsem lesz muzulmán zsidómentőkről kiállítás Londonban

Fotó: Google

Mégsem rendeznek kiállítást a zsidómentő muzulmánokról a londoni mecsetben.

A kiállítás miatt először egy brit muzulmán híroldal szerkesztője, Roshan Salih tiltakozott.  Az intézet és a jeruzsálemi Jad Vasem múzeum között fennálló kapcsolatokra hivatkozva Salih azt mondta: „Sosem lenne szabad megemlékezéseket tartani az izraeli elnyomók és támogatóik részvételével”.  A mecset nyilatkozatban reagált és jelentette be a tervezett esemény lemondását:

„A program célja az lett volna, hogy jó fényt vessen a muzulmánokra azoknak az albán muzulmánoknak a történetein keresztül, akik zsidókat mentettek a második világháború idején”. Ám a közlemény szerint a mecset munkatársai nem tudtak a szervezők „nemzetközi kapcsolatairól bizonyos szervezetekkel vagy politikai kötődéseikről. Miután ezekre fény derült, az eseményt törölték”.

A londoni Holocaust Educational Trust nevű szervezet vezetője azonban „szégyenteljesnek” nevezte a döntést. „Nagyszerű lett volna, ha ezen a pozitív kezdeményezésen keresztül be lehetett volna mutatni azoknak az albán muzulmánoknak a szerepét, akik 1 800 zsidót mentettek meg a nácik elől a holokauszt idején” – hangsúlyozta Karen Pollock. (Algemeiner)

LOVE ALL, HELP ALL! Foundation

Írj nekünk!

Írj nekünk!

Kérdésed van? Írj nekünk!

Az űrlap elküldésével Ön hozzájárul, hogy az Ön által megadott személyes és különleges (pl. egészségügyi, vallási, politikai stb) személyes adatokat a Hit Gyülekezete egyház erre feljogosított tagjai kezeljék. Adatait a Gyülekezet saját telephelyén működő szerverein, magas fokú biztonsági intézkedések mellett, illetéktelen hozzáféréstől védve tároljuk. Adatait az Ön hozzájárulásának visszavonásáig tároljuk.

Kérhet tájékoztatást az adatai kezeléséről, kérheti azok helyesbítését, törlését is. Jogai megsértése esetén a NAIH-hoz, vagy bírósághoz fordulhat. A Hit Gyülekezete részletes adatvédelmi szabályzatát a www.hit.hu/adatvedelem oldalon találja meg.

Hit Rádió

1105 Budapest, Szent László tér 16. | +36 1 431 7011 | Artisjus szerződésszám: W/000774/2013 

Hirdetésfelvétel

benko.gyula@hitradio.hu

Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság

1376 Budapest, Pf. 997. | +36 1 468 0673  (telefon) | +36 1 468 0680 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu

A Hit Gyülekezete istentiszteleteinek teljes hanganyaga (Németh Sándor prédikációi és a színpadon elhangzó dicséretek) szerzői jogvédelem alatt áll, ezért ezeknek az adásoknak a rögzítése, sokszorosítása, másolása, értékesítése, valamint az interneten történő publikálása tilos.
A tanítások a gyülekezet megbízásából hivatalosan archiválásra kerülnek és a szükséges utómunkálatok után kiadványként vásárolhatók meg a Hit Parkban, ill. egyes esetekben nyilvánosan elérhetőek a Hit Gyülekezete központi felületein.
Megértéseteket és együttműködéseteket köszönjük!

Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: szerkesztoseg@hitradio.hu. - The photos contained in the Shutterstock photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of Shutterstock. All Rights Reserved. - A Shutterstock fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni a Shutterstock előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright Shutterstock - minden jog fenntartva!

2019 © Hit Gyülekezete - minden jog fenntartva.