Hit Rádió

headtext helye

Friss hírek

2019.07.11.

KUTATÁS: Az amerikai biológusok többsége pro-life

Fotó: Collage Fix/ Steven Jacobs

A Chicago-i Egyetem egyik Ph.D. jelöltje sikeres disszertációjában tette fel azt a kérdést több ezer tudósnak, hogy „Hol kezdődik az élet?”.

A Collage Fix nevű lap szerint Steven Jacobs 5 évig tartó kutatómunkájának megdöbbentő eredménye azt állítja, hogy a biológiai akadémikusok egyetértenek a pro-life nézetekkel és azt gondolják, hogy az élet fogantatástól kezdődik.

A diák egyik kérdésében azt kérte a biológusoktól, hogy reagáljanak arra, hogy az emlősök testének működése a megtermékenyülés pillanatában kezdődik-e, illetve arra, hogy a megtermékenyítéssel kezdődik-e egy emberi élet.

Az elsőre a tudósok 90%-a, a másodikra ¾-ük válaszolt igennel. A harmadik kérdésben egy kis esszét kért a tudósoktól, amelyben megfogalmazhatták, hogy hol kezdődik az élet. Az abortuszpárti tudósok harmada és a pro-life akadémikusok 90%-a az abortuszellenesek táborába tartozó válaszokat adott.

jghd

Annak ellenére, hogy szigorúan biológiai és nem politikai nézet alapján tette fel a kérdéseit a diák, kutatómunkája nagy „botrányt” okozott és sokan reagáltak rá negatívan.

„Az egyik biológus meg is fenyegetett, hogy szabotálni fogja a munkámat és másokat fog rávenni arra, hogy ne vegyenek részt a kutatómunkámban.” – állította Steven, aki ellen etikai eljárást is indítottak az ügyben.

Steven kijelentette, hogy az eljárás miatt teljesen megváltozott a róla alakult kép az akadémián, amelyet szerinte már sosem fog tudni pozitív irányba fejleszteni.

„Úgy éreztem, hogy nagyon sokan beszélnek rólam a hátam mögött. Sokan azt mondták, hogy nem fogok tudni munkát kapni a területemen, maximum egy keresztény iskolában alkalmaznának csak.” – mesélte az ügyben Steven.

Ennek ellenére az egyik akadémikus megvédte munkáját az etikai eljárás során, amely miatt végül sikerült publikálni kutatómunkáját és sikeresen megszerezte Ph.D.-ját a diák.

(CBN)

A képre kattintva tekintse meg a galériát!

Írj nekünk!

Kérdésed van? Írj nekünk!

Az űrlap elküldésével Ön hozzájárul, hogy az Ön által megadott személyes és különleges (pl. egészségügyi, vallási, politikai stb) személyes adatokat a Hit Gyülekezete egyház erre feljogosított tagjai kezeljék. Adatait a Gyülekezet saját telephelyén működő szerverein, magas fokú biztonsági intézkedések mellett, illetéktelen hozzáféréstől védve tároljuk. Adatait az Ön hozzájárulásának visszavonásáig tároljuk.

Kérhet tájékoztatást az adatai kezeléséről, kérheti azok helyesbítését, törlését is. Jogai megsértése esetén a NAIH-hoz, vagy bírósághoz fordulhat. A Hit Gyülekezete részletes adatvédelmi szabályzatát a www.hit.hu/adatvedelem oldalon találja meg.

Hit Rádió

1105 Budapest, Szent László tér 16. | +36 1 431 7011 | Artisjus szerződésszám: W/000774/2013 

Hirdetésfelvétel

benko.gyula@hitradio.hu

Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság

1376 Budapest, Pf. 997. | +36 1 468 0673  (telefon) | +36 1 468 0680 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu

A Hit Gyülekezete istentiszteleteinek teljes hanganyaga (Németh Sándor prédikációi és a színpadon elhangzó dicséretek) szerzői jogvédelem alatt áll, ezért ezeknek az adásoknak a rögzítése, sokszorosítása, másolása, értékesítése, valamint az interneten történő publikálása tilos.
A tanítások a gyülekezet megbízásából hivatalosan archiválásra kerülnek és a szükséges utómunkálatok után kiadványként vásárolhatók meg a Hit Parkban, ill. egyes esetekben nyilvánosan elérhetőek a Hit Gyülekezete központi felületein.
Megértéseteket és együttműködéseteket köszönjük!

Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: szerkesztoseg@hitradio.hu. - The photos contained in the Shutterstock photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of Shutterstock. All Rights Reserved. - A Shutterstock fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni a Shutterstock előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright Shutterstock - minden jog fenntartva!

2019 © Hit Gyülekezete - minden jog fenntartva.