Hit Rádió

headtext helye

Friss hírek

2018.10.09.
Cseszkó Tamás

Jobbik-szóvivő: Kövér Dúróval egyeztet az új frakcióról

Borítókép: Fotó: MTI, Bruzák Noémi

Feltételezem, hogy Volner János elfáradt a küzdelemben, és bízom benne, hogy nem zsarolják, nem egy fogott emberről van szó – mondta a Hit Rádió Középpont című műsorában Jakab Péter, a Jobbik szóvivője. A politikus a frakciószakadást értékelte, hangsúlyozva, hogy nem lesz közös Európa Parlamenti lista az LMP-vel és immáron nem ellenzéki, hanem ellenálló pártként folytatják a jövőben. Szólt arról is, hogy utcai megnyilvánulásokra van szükség, és adott esetben a fideszes politikusok megszégyenítésétől sem riadnának vissza.

-Tényleg vannak Önök között Soros-ügynökök?

-Most, hogy Volner János szekérrúdja kifelé áll a Jobbikból, nagyon gyorsan elsajátította a Fidesz retorikáját, és vad "sorosozásba" kezdett.

-És meg is nevezte Teplán Istvánt, aki Vona Gábor egyik fő tanácsadója, aki CEU-n fontos pozíciót tölt be, és Volner szerint összekötő volt a Jobbik és a liberális holdudvar között.

-Nincsenek a Jobbikban Soros-ügynökök és bízom benne, hogy Fidesz ügynökök sincsenek. A magyar emberek problémáit próbáljuk megoldani. Ennek részeként egyébként tavaly volt egy béruniós konferenciánk, ahol nagyon sok szakember megjelent. Most hirtelen Volner János ezen szakemberek között találta meg a Soros György embereit.

-A „sorosozáson” túl azért szó esett az LMP-vel való közös együttműködésről is. Lesz összeborulás?

-Ügyek mentén ez az együttműködés réges-régóta fennáll. Devizahitelesek ügye, otthon ápolás ügye, a képviselőink közösen jelennek meg például a kilakoltatásoknál.

-Ezzel az erővel akár az MSZP-vel, vagy a Fidesszel is együttműködhetnének ügyek mentén...

-Ha jó ügyeket találunk, a Jobbik bárkivel kész együttműködni, de ez nem jelent szövetségi politikát, vagy hogy bármiféle koalícióra, vagy közös listára törekszünk. A Jobbik elnökségi ülésein nem került szóba az, hogy bármiféle tervben lenne, hogy közös listát állítanánk, nincs napirenden ez a kérdés.

-És majd lesz napirenden? Konkrétan lesz Jobbik-LMP közös EP lista?

-A Jobbik önállóan fog elindulni az Európa Parlamenti választáson. Az LMP-vel semmilyen országos összefogás terve nem merült fel és nem is körvonalazódik. Az önkormányzati választás esetében helyi szinten megfogalmazódtak ilyen igények, de döntés még nem született.

-Akkor miért mondja mindezeket Volner János? Hiszen az országgyűlési kampányban a fideszes média rendkívül keményen támadta többek között magánéleti ügyekkel is.

-Volner Jánosnak most az a feladata, hogy támadja a Jobbikot. Feltételezem, hogy elfáradt a Nemzeti Együttműködés Rendszere elleni küzdelemben, bízom benne, hogy nem zsarolják, és nem egy fogott emberről van szó. Úgy sürgetett tisztújítást, hogy közben vállalhatatlan szavakkal sértegette párttársait, és hitehagyottnak nevezte azt a több ezer fős Jobbik tagságot, akik nagyon komoly áldozatokat vállalnak azért, hogy küzdjenek a Fidesz rezsim lebontása érdekében. Zajlik egy etikai vizsgálat is ellene, én nem nagyon tudok más forgatókönyvet elképzelni, minthogy Volner Jánost kizárjuk a Jobbik soraiból.

-A legutóbbi tisztújításon rendkívül szoros eredmény alakult ki az elnökválasztáson, most pedig három frakciótag is távozik. Szakad a Jobbik?

-A közelmúltban volt egy programadó kongresszusa a Jobbiknak, ahol Volner János nem jelent meg, helyette külföldre utazott. Ezen a kongresszuson a tagságot képviselő küldöttek száz százalékosan fogadták el a Nemzeti Ellenállás kiáltványát, ahol megfogalmaztuk, hogy soha nem hajtunk fejet az Orbán-rezsim előtt. Nem ellenzékként, hanem ellenállásként határoztuk meg magunkat. A demokráciát egy diktatúrába, vagy féldiktatúrába hajló rendszer váltotta fel.

-Persze, hogy nagy az egyetértés, mikor azokat a szervezeteket, amelyek szembe mennek a pártvezetés akaratával, a hírek szerint már feloszlatták...

-A tagság folyamatos változásban van, elfáradnak, elhagyják a szervezetet, inaktívvá válnak. De a feloszlatott szervezetek újraalakulnak új, aktív, harcedzett tagokkal.  Utcai megnyilvánulásokra van szükség, és arra is, hogy megszégyenítsünk fideszes politikusokat szembesítve őket azokkal a bűnökkel, amiket elkövettek az országgal szemben.

-Gondolom, itt nem fizikai, hanem inkább lelki megszégyenítésre gondol...

-A törvényesség talaján kell ezt tenni.

­-Merthogy a gárdista felvonulások, az őszödi beszéd kapcsán megismert utcai harcok már eltűntek a Jobbikból.

-Teljes mértékben eltűnt, és a magyar társadalomból is eltűnt. A forradalmat ma nem úgy kell elképzelni, hogy az utcára megyünk és kukákat borogatunk. A Jobbik tagságának kell elvégezni a sziszifuszi aprólékos munkát. Az ellenállást fel kell gerjeszteni az emberek között, hogy ne hajtsanak fejet az Orbán-rezsim előtt. 

-Tehát ez sokkal inkább lelki ellenállás?

-Abszolút lelki ellenállás.

-Na jó, de a politika nem egy lelki dolog, sokkal inkább gyakorlatiasság nem?

-Abszolút lelki dolog, hiszen a politikának ma az egyik legalapvetőbb lelki tényezője a megfélemlítés. Ne merjenek odamenni egy politikushoz, ne merjenek problémákat megfogalmazni. Ha kell, akkor kézen fogjuk ezeket az embereket, hogy a hatalom érezze, nincs egyedül hagyva a nép.

-Mi lesz a most kivált tagokkal? Elképzelhető, hogy a Mi Hazánk Mozgalomnak önálló frakciója lesz a Parlamentben?

-Olyan hírek jutottak el hozzánk, hogy Kövér László és Dúró Dóra már egyeztettek arról, hogy a Parlament akár a házszabályt is módosítja, hogy a Mi Hazánk Mozgalomnak legyen önálló frakciója. Ehhez szükség van öt képviselőre. Ha Dúró Dórához a most kilépő három képviselő is csatlakozik, akkor már négyen vannak. Minden jel arra mutat, hogy a Mi Hazánk Mozgalmat a Fidesz önálló frakcióhoz és anyagi bázishoz segítse, ők lesznek őfelsége új baráti ellenzéke.

-Lesznek további kilépések?

-Én azt gondolom, hogy egységes a frakció, bízom benne, hogy akik elgyengültek a küzdelemben, azok már távoztak. Minden veszteség fájdalmas, meglepő volt számomra, hogy Volner János feladta a küzdelmet.

LOVE ALL, HELP ALL! Foundation

Írj nekünk!

Írj nekünk!

Kérdésed van? Írj nekünk!

Az űrlap elküldésével Ön hozzájárul, hogy az Ön által megadott személyes és különleges (pl. egészségügyi, vallási, politikai stb) személyes adatokat a Hit Gyülekezete egyház erre feljogosított tagjai kezeljék. Adatait a Gyülekezet saját telephelyén működő szerverein, magas fokú biztonsági intézkedések mellett, illetéktelen hozzáféréstől védve tároljuk. Adatait az Ön hozzájárulásának visszavonásáig tároljuk.

Kérhet tájékoztatást az adatai kezeléséről, kérheti azok helyesbítését, törlését is. Jogai megsértése esetén a NAIH-hoz, vagy bírósághoz fordulhat. A Hit Gyülekezete részletes adatvédelmi szabályzatát a www.hit.hu/adatvedelem oldalon találja meg.

Hit Rádió

1105 Budapest, Szent László tér 16. | +36 1 431 7011 | Artisjus szerződésszám: W/000774/2013 

Hirdetésfelvétel

benko.gyula@hitradio.hu

Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság

1376 Budapest, Pf. 997. | +36 1 468 0673  (telefon) | +36 1 468 0680 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu

A Hit Gyülekezete istentiszteleteinek teljes hanganyaga (Németh Sándor prédikációi és a színpadon elhangzó dicséretek) szerzői jogvédelem alatt áll, ezért ezeknek az adásoknak a rögzítése, sokszorosítása, másolása, értékesítése, valamint az interneten történő publikálása tilos.
A tanítások a gyülekezet megbízásából hivatalosan archiválásra kerülnek és a szükséges utómunkálatok után kiadványként vásárolhatók meg a Hit Parkban, ill. egyes esetekben nyilvánosan elérhetőek a Hit Gyülekezete központi felületein.
Megértéseteket és együttműködéseteket köszönjük!

Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: szerkesztoseg@hitradio.hu. - The photos contained in the Shutterstock photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of Shutterstock. All Rights Reserved. - A Shutterstock fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni a Shutterstock előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright Shutterstock - minden jog fenntartva!

2019 © Hit Gyülekezete - minden jog fenntartva.