Hit Rádió

headtext helye

LOVE ALL, HELP ALL! Foundation

Friss hírek

2018.08.06.
Kántor Fanni

Itt az első hidzsábos Barbie baba

FOTÓ: REUTERS

A Hit Rádió hitéleti hírei a világ minden tájáról.

Hidzsábot viselő Barbie babát dobtak piacra

A babát az olimpikon Ibtihaj Muhammadról mintázták, aki történelmet írt azzal, hogy a riói olimián hidzsabban állt a pástra. A babának rendesen kardja, sisakrostélya is van, de alatta ott a hijab. A média azt is kiemelte, hogy a baba barnább, mint a többi, a lába is vastagabb, erősebb az átlagnál, pont mint a versenyző nőé. Ő egyébként azt írta Twitteren a játékbabáról, hogy egy álma vált valóra azzal, hogy a kislányok mostantól hidzsábos Barbie-kkal is játszhatnak. (Twitter/ Index)

SEMJÉN ZSOLT: Egyértelműen Jeruzsálem Izrael fővárosa

„Ugyan mi lenne Izrael állam fővárosa, ha nem Jeruzsálem? El kell olvasni a Bibliát.” – így nyilatkozott Semjén Zsolt a Hit Gyülekezete közéleti magazinjának Izrael fővárosának ügyében. A miniszterelnök-helyettes kitért arra is, hogy szerinte a történelem már rég túllépett azon a felfogáson, hogy csak a jobboldali antiszemitizmus ellen kell küzdeni, hiszen van két új antiszemitizmus is. Az egyiket a nyugat-európai baloldal, a másikat a tömeges iszlám bevándorlás táplálja. Előbbivel kapcsolatban azt mondta, „a nyugat-európai baloldalnál tapasztalható Izrael ellenesség most már intézményes formát ölt az Európai Unióban, amiben Magyarország nem kíván részt venni.” Arra a kérdésre, hogy a történelmi fordulópontra jutó izraeli-magyar barátság nincs-e ellentmondásban azzal, hogy Orbán Viktor speciális kapcsolatot ápol az Izraelt rendszeresen lefasisztázó török államfővel, Semjén úgy felelt, hogy különbség van az értékrendi közösségen és a nemzeti érdekek képviseletén. (HETEK)

Telepes városnak minősítette Jeruzsálemet a booking.com

Kénytelen volt helyesbíteni kiírásán a Booking.com, miután Jeruzsálemet „izraeli telepes helynek” tüntették fel. A szállásfoglalásra specializálódott honlap szóhasználata miatt egy belga zsidó újság, a Joods Actueel tiltakozott. „Először azt hittem, hogy csak vicc – aztán magam is ellenőriztem és saját szemeimmel győződtem meg a kiírásról” – nyilatkozott a lap főszerkesztője. A lap által feltett kérdésekre egyelőre nem érkezett válasz a honlap részéről, ám az email elküldése utáni pár órában helyesbítették a kiírást. És most már Izrael részeként szerepel a zsidó főváros. (zsido.com)

Mécsesadagoló automatát ajándékoztak magyarok Ferenc Pápának 

A magyar delegáció találta fel a gépezetet, amely szerintük hasznos lehet a katolikus elöljárók számára. Az általános kihallgatáson a Pápához közel, az első sorokban kaptak helyet - írja a vaticannews.va. Ferenc pápa az ajándék bemutatásakor megjegyezte, hogy örömmel adja a nevét a mécsesadagolóhoz, mert nemes célt szolgál. Majd így kommentálta: “ Nagyon örül, nagyon gratulál, mert a magyarok mindig a legjobb feltalálók közé tartoztak. " (kisalfold.hu)

Börtönben marad az egyik legismertebb német holokauszttagadó 

A szövetségi alkotmánybíróság elutasította a szabadságvesztésre ítélt nő alkotmányjogi panaszát. A holokauszt tagadása nem vélemény, hanem hamis tényállítás. Az pedig nem része a véleménynyilvánítás szabadságának – mondta ki a testület. Ursula Haverbecket egy szélsőjobboldali folyóiratban közölt cikkekben tett holokauszttagadó állítások miatt ítélte két év szabadságvesztésre a verdeni bíróság. A döntést az idén februárban megerősítette a cellei tartományi felsőbíróság, az ítélet így jogerőssé vált. Az elítélt májusban kezdte meg a büntetés letöltését. A német nőt többször elítélték már el holokauszttagadás miatt, de börtönbe most került először. Szélsőjobboldali körökben ismert honlapján “a történelem felülvizsgálatának” képviselőjeként és az “igazság rendíthetetlen harcosaként” mutatkozik be. (zsido.com)

Gyalázkodó feliratokat találtak Elie Wiesel szülőházán

Antiszemita, gyalázkodó falfirkákat festettek szombatra virradó éjszaka ismeretlen tettesek a 2016-ban elhunyt Elie Wiesel Nobel-békedíjas író, holokausztkutató múzeumként berendezett máramarosszigeti szülőházának falára. A román rendőrség vizsgálatot indított az ügyben. A washingtoni holokauszt múzeum szerint a történtekért a helyi hatóságokat is felelősség terheli. A műemlék meggyalázását a román külügyminisztérium, az író nevét viselő román nemzeti holokausztkutató intézet és az önkormányzat is elítélte, a tettesek felelősségre vonását követelte. Leszögezték: határozottan elutasítanak minden zsidóellenes, idegengyűlöletet szító gesztust. A feliratokat sikeresen eltávolították.  (zsido.com)

LOVE ALL, HELP ALL! Foundation

Írj nekünk!

Írj nekünk!

Kérdésed van? Írj nekünk!

Az űrlap elküldésével Ön hozzájárul, hogy az Ön által megadott személyes és különleges (pl. egészségügyi, vallási, politikai stb) személyes adatokat a Hit Gyülekezete egyház erre feljogosított tagjai kezeljék. Adatait a Gyülekezet saját telephelyén működő szerverein, magas fokú biztonsági intézkedések mellett, illetéktelen hozzáféréstől védve tároljuk. Adatait az Ön hozzájárulásának visszavonásáig tároljuk.

Kérhet tájékoztatást az adatai kezeléséről, kérheti azok helyesbítését, törlését is. Jogai megsértése esetén a NAIH-hoz, vagy bírósághoz fordulhat. A Hit Gyülekezete részletes adatvédelmi szabályzatát a www.hit.hu/adatvedelem oldalon találja meg.

Hit Rádió

1105 Budapest, Szent László tér 16. | +36 1 431 7011 | Artisjus szerződésszám: W/000774/2013 

Hirdetésfelvétel

benko.gyula@hitradio.hu

Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság

1376 Budapest, Pf. 997. | +36 1 468 0673  (telefon) | +36 1 468 0680 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu

A Hit Gyülekezete istentiszteleteinek teljes hanganyaga (Németh Sándor prédikációi és a színpadon elhangzó dicséretek) szerzői jogvédelem alatt áll, ezért ezeknek az adásoknak a rögzítése, sokszorosítása, másolása, értékesítése, valamint az interneten történő publikálása tilos.
A tanítások a gyülekezet megbízásából hivatalosan archiválásra kerülnek és a szükséges utómunkálatok után kiadványként vásárolhatók meg a Hit Parkban, ill. egyes esetekben nyilvánosan elérhetőek a Hit Gyülekezete központi felületein.
Megértéseteket és együttműködéseteket köszönjük!

Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: szerkesztoseg@hitradio.hu. - The photos contained in the Shutterstock photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of Shutterstock. All Rights Reserved. - A Shutterstock fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni a Shutterstock előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright Shutterstock - minden jog fenntartva!

2019 © Hit Gyülekezete - minden jog fenntartva.