Hit Rádió

headtext helye

Friss hírek

2019.04.16.
Kántor Fanni

Istenről készített sorozatot Morgan Freeman

FOTÓ: YouTube

„Az Isten Története” című sorozat harmadik évadja is elstartolt a National Geographic csatornáján Morgan Freeman, híres Hollywood-i, Oscar-díjas színésszel.

Az alkotás egyébként főleg nem a kereszténységre, hanem az összes istenség létére próbál meg választ találni történelmi bizonyítékok alapján.

A második évadban a színész meglátogatott egy pünkösdi gyülekezetet, hogy többet megtudjon a nyelveken szólásról. A gyülekezetben hangosan feltett kézzel Istent dicsérő embereket mutatnak, amelyek között többen sírnak, vagy fel-le ugrálnak az örömtől.

„Tisztelettel néztem őket végig, hiszen igazán láttam az arcukon, hogy amikor megérinti őket Istennek a jelenléte, teljesen más világ részesei lesznek ezek az emberek.” – mondta a színész, majd hozzátette, ő is érezte azt az erőt, amely átjárta a gyülekezetben lévő embereket.

Az új évadban Krisztus isteni léte lesz kiemelve és megjelenítve bizonyítékokkal együtt. „Van egy olyan Isten a Földön, akinek több milliárd követője van.” – kezdi az évadot, amely során ellátogatott Betlehembe, hogy megnézze azt a helyet, amelyen Jézus született a római uralkodó édesanyja, Helena szerint. Majd meglátogat egy izraeli börtönt is, ahol régészeti leletekre bukkantak.

„Meg kellett, hogy értsem Jézust, a prédikátort, a rabbit, akit Istenként tiszteltek.” – mondta a színész, akit egy olyan régészeti helyszínre is beengedtek, amely fontossága miatt eddig teljesen el volt barikádozva a nyilvánosság elől. 2005-ben ugyanis olyan bizonyítékot találtak egy Megiddoban található izraeli börtön helyszínén, amely Jézust kiáltja ki Istennek.

A vallások összehasonlításának egyik tudósa, Dr Yanatan Moss vezette körbe a hírességet az ásatáson. A téren egy keresztény imacsarnokot találtak, amelynek padlóján egy olyan mozaik felirat látható, amelyen az áll: „az Isten, Jézus Krisztus”.

A hihetetlen felfedezés szerint 1800 évvel ezelőtt a keresztények ezen a helyen gyűltek össze, hogy dicsérjék Jézust, a Messiást.

Morgan Freeman egyébként megvizsgálja a hindu vallás gyökereit is sorozatában, amelyben ellátogat Jeruzsálembe, Katmanduba, Jerikóba, Rómába, Betlehembe, Párizsba, Prágába, Hanoiba, Torontóba és Lourdes-ba is.  

A sorozat készítői a hitelesség érdekében 13 vallási szakértővel, 8 pappal, 3 druidával, 3 sámánnak, 1 imámmal, 1 rabbival, 1 egykori hóhérral, 1 apácával, 2 magát istennőnek gondoló személlyel és több száz monk szerzetessel találkozott. Ráadásul meginterjúvoltak keresztény, zsidó, pogány, druida, muszlim, hindu, jain, animista, buddhista és agnosztikus hívőket is. 

(christianpost.com)

Írj nekünk!

Kérdésed van? Írj nekünk!

Az űrlap elküldésével Ön hozzájárul, hogy az Ön által megadott személyes és különleges (pl. egészségügyi, vallási, politikai stb) személyes adatokat a Hit Gyülekezete egyház erre feljogosított tagjai kezeljék. Adatait a Gyülekezet saját telephelyén működő szerverein, magas fokú biztonsági intézkedések mellett, illetéktelen hozzáféréstől védve tároljuk. Adatait az Ön hozzájárulásának visszavonásáig tároljuk.

Kérhet tájékoztatást az adatai kezeléséről, kérheti azok helyesbítését, törlését is. Jogai megsértése esetén a NAIH-hoz, vagy bírósághoz fordulhat. A Hit Gyülekezete részletes adatvédelmi szabályzatát a www.hit.hu/adatvedelem oldalon találja meg.

Hit Rádió

1105 Budapest, Szent László tér 16. | +36 1 431 7011 | Artisjus szerződésszám: W/000774/2013 

Hirdetésfelvétel

benko.gyula@hitradio.hu

Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság

1376 Budapest, Pf. 997. | +36 1 468 0673  (telefon) | +36 1 468 0680 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu

A Hit Gyülekezete istentiszteleteinek teljes hanganyaga (Németh Sándor prédikációi és a színpadon elhangzó dicséretek) szerzői jogvédelem alatt áll, ezért ezeknek az adásoknak a rögzítése, sokszorosítása, másolása, értékesítése, valamint az interneten történő publikálása tilos.
A tanítások a gyülekezet megbízásából hivatalosan archiválásra kerülnek és a szükséges utómunkálatok után kiadványként vásárolhatók meg a Hit Parkban, ill. egyes esetekben nyilvánosan elérhetőek a Hit Gyülekezete központi felületein.
Megértéseteket és együttműködéseteket köszönjük!

Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: szerkesztoseg@hitradio.hu. - The photos contained in the Shutterstock photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of Shutterstock. All Rights Reserved. - A Shutterstock fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni a Shutterstock előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright Shutterstock - minden jog fenntartva!

2019 © Hit Gyülekezete - minden jog fenntartva.