Hit Rádió

headtext helye

Friss hírek

2019.02.21.
Cseszkó Tamás

Istenkáromló bejegyzést tett közzé Ausztriában egy zöldpárti képviselő

FOTÓ: 777blog.hu

Jézus halálán viccelődött Ausztriában egy zöldpárti képviselő.

A napokban kezdődött az a vita az országban, mely arról szól, hogy nagypéntek csak félig lenne munkaszüneti nap, délelőtt dolgoznia kellene az embereknek. A változtatást azért vezetné be az osztrák kormány, mert az Európai Bíróság a múlt hónapban úgy rendelkezett, hogy az osztrák rendszer sérti az egyenlő bánásmód elvét.

A kérdés azt követően került napirendre, hogy egy vallási felekezethez nem tartozó osztrák munkavállaló bírósághoz fordult azzal a követeléssel: fizessenek neki ünnepi pótlékot, mert dolgozott nagypénteken.

A vita akkor vett érdekes fordulatot, amikor a Zöldek egyik tiroli képviselője a Twitteren Jézus kereszthalálával viccelődött. "Nagypénteken délután háromkor Jézus meghalt a nevetéstől a kereszten" – írta.

A bejegyzés még a saját követői között sem váltott ki túl nagy szimpátiát, ellenben hamar híre ment az osztrák közéletben. Az Osztrák Szabadságpárt tiroli vezetője szerint a politikus blaszfémiát és istenkáromlást követett el a poszttal, és bocsánatkérésre szólította fel a képviselőt.

(888.hu)

Írj nekünk!

Kérdésed van? Írj nekünk!

Az űrlap elküldésével Ön hozzájárul, hogy az Ön által megadott személyes és különleges (pl. egészségügyi, vallási, politikai stb) személyes adatokat a Hit Gyülekezete egyház erre feljogosított tagjai kezeljék. Adatait a Gyülekezet saját telephelyén működő szerverein, magas fokú biztonsági intézkedések mellett, illetéktelen hozzáféréstől védve tároljuk. Adatait az Ön hozzájárulásának visszavonásáig tároljuk.

Kérhet tájékoztatást az adatai kezeléséről, kérheti azok helyesbítését, törlését is. Jogai megsértése esetén a NAIH-hoz, vagy bírósághoz fordulhat. A Hit Gyülekezete részletes adatvédelmi szabályzatát a www.hit.hu/adatvedelem oldalon találja meg.

Hit Rádió

1105 Budapest, Szent László tér 16. | +36 1 431 7011 | Artisjus szerződésszám: W/000774/2013 

Hirdetésfelvétel

benko.gyula@hitradio.hu

Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság

1376 Budapest, Pf. 997. | +36 1 468 0673  (telefon) | +36 1 468 0680 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu

A Hit Gyülekezete istentiszteleteinek teljes hanganyaga (Németh Sándor prédikációi és a színpadon elhangzó dicséretek) szerzői jogvédelem alatt áll, ezért ezeknek az adásoknak a rögzítése, sokszorosítása, másolása, értékesítése, valamint az interneten történő publikálása tilos.
A tanítások a gyülekezet megbízásából hivatalosan archiválásra kerülnek és a szükséges utómunkálatok után kiadványként vásárolhatók meg a Hit Parkban, ill. egyes esetekben nyilvánosan elérhetőek a Hit Gyülekezete központi felületein.
Megértéseteket és együttműködéseteket köszönjük!

Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: szerkesztoseg@hitradio.hu. - The photos contained in the Shutterstock photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of Shutterstock. All Rights Reserved. - A Shutterstock fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni a Shutterstock előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright Shutterstock - minden jog fenntartva!

2019 © Hit Gyülekezete - minden jog fenntartva.