Hit Rádió

headtext helye

LOVE ALL, HELP ALL! Foundation

Friss hírek

2018.02.09.
Kántor Fanni

Istenhitéről tett tanúságot az ország egyik legjobb orvosa

24.hu

A Hit Rádió legfrissebb hitéleti hírei a világ minden tájáról.

Istenhívő Magyarország egyik leghíresebb orvosa

Magyarország egyik legismertebb orvosa, Kásler Miklós szerint a tudomány Isten létezését bizonyítja.  Az Országos Onkológiai intézet főigazgatója szerint a tudomány minden eredménye azt bizonyítja, hogy van valamilyen spirituális létező a világban, amire minden visszavezethető. Magyarország egyik legjobb orvosa hitéről vallott az Innotéka című lapnak. Elmondta, hogy szerinte már az izotópok felfedezésekor megdőlt az Isten nélküliség teóriája. Kijelentette, hogy a legkomolyabb természettudósok szinte mindegyike hívő. „Szentágotai János is addig nézte a macskák agysejtjeit, míg megtalálta Istent.” – mondta, majd hozzátette: „attól még, hogy a saját csökevényes érzékszerveivel nem tudja érzékelni, még létezik.” (777.blog.hu/Innotéka)

Donald Trump szerint Isten nélkül nem mehet előre Amerika

Amerikának hinnie kell Istenben ahhoz, hogy egy nagy nemzetté váljon. – mondta Donald Trump, a nemzeti ima reggelin, amelyen Balog Zoltán, magyar miniszter is részt vett. Az amerikai elnök szerint, amíg Isten kegyelmére nyitott a szívünk és a szemünk, addig Amerika örökké a szabadok földje, a bátrak hazája, és a nemzetek fénye lesz. Azt is kifejezte, hogy az amerikai nép egész történelmén keresztül Istenbe vetette a hitét, ezért lettek ennyire sikeresek a mai napig.  (The Christian Post)

Törölnék a kismama szót a transzszexuálisok miatt

A Brit Orvosi Kamara szerint nem szabad a várandós hölgyeket többé „kismamának“ hívni, mert azzal sértik a transzszexuális polgárok jóérzését. Ehelyett a semleges hangzású "állapotos ember", vagy a "terhes személy“ használata ajánlott az egészségügyi intézményekben, mert az „mindenki számára elfogadható“. Az utasítás egy belső körlevélben szerepel, amiben a „helyes kommunikáció“ új formáira, kifejezéseire hívták föl az orvosok és az ápolók figyelmét, ezzel lehet elkerülni ugyanis, hogy „félelem“ vagy „intolerancia“ alakuljon ki a nemüket megváltoztató páciensekkel szemben. (The Telegraph)

A vallási toleranciát reklámozták az amerikai keresztények

Több száz zsidó, muszlim és keresztény hívő gyűlt össze a héten Washingtonban, hogy a vallásokkal szembeni toleranciát népszerűsítsék. Szokatlan módon sokan voltak az evangéliumi keresztények a rendezvényen. Többen meglepődtek, mivel az evangéliumi hívők többsége nem tolerálja az Iszlámot. Sőt egy 2017-es kutatás szerint a fehér, amerikai hívők többsége úgy gondolja, hogy a muszlim vallás a demokrácia ellentéte. Egy evangéliumi gyülekezet vezetője Texasból azt mondta, hogy ő nem muszlim, de nagyon szeretné, hogy ha a vallásszabadság megmaradna. Az pedig a vesztét fogja jelenteni a hívőknek, ha törzsekbe különülnek el. „Gyerekkorunkban minden vallást kritizáltak. Itt az ideje, hogy ne a különbségekre koncentráljunk.” – többnyire ez a véleménye a fiatal keresztényeknek Amerikában, ám az idősebbek még mindig ragaszkodnak a „régimódi” gondolkodásmódhoz.  (christianheadlines.com)

Rövidfilm készült egy hős lelkész munkájáról

Rövidfilm készült annak az olasz pásztornak az életéről, aki több nőt is kiszabadított a prostitúció rabságából. Olaszországban a legnépszerűbb Európában a nők futtatása.  80%-a a nigériai, fiatal nőknek bűnöző bandák áldozata lesz, akik elkezdik futtatni őket. A lelkész elmondta, hogy a film igaz történet alapján készült és ő mondja el, hogyan kezdte el megmenteni a nőket. Sőt egy 72 óra Krisztusért elnevezésű mozgalmat is indított, amelynek célja, hogy szexrabszolgáknak evangélizáljanak. Az olasz lelkész kijelentette, hogy ez nem csak egy szociális, társadalmi problémának a megoldásáról szól, hanem az ige erejének kibontakozásáról is. Szerinte egy egészségügyi program nem tud teljesen segíteni abban, hogy lelkileg és szellemileg is felépüljenek az áldozatok. (The Christian Post)

Egyre szorosabb a kapcsolat Amerika és Magyarország között a keresztények ügyében

A közel-keleti üldözött keresztények megsegítésének ügyében szoros és érdemi kapcsolat alakult ki Washington és Budapest között. – közölte Balog Zoltán, aki jelenleg az USA fővárosában van. Részt vett a hagyományos amerikai nemzeti imareggelin és megbeszéléseket folytatott amerikai törvényhozókkal. A miniszter elmondta, hogy az Egyesült Államok kormányzatának figyelmét felkeltette mindaz, amit Magyarország az üldözött keresztényekért tesz: azaz nem a szervezeteknek ad pénzt, hanem saját maga jár utána a problémás gócpontoknak. A  tárcavezető kiemelte: "konkrét amerikai szervezetek keresték meg őket, hogy adják át a tapasztalataikat".

LOVE ALL, HELP ALL! Foundation

Írj nekünk!

Írj nekünk!

Kérdésed van? Írj nekünk!

Az űrlap elküldésével Ön hozzájárul, hogy az Ön által megadott személyes és különleges (pl. egészségügyi, vallási, politikai stb) személyes adatokat a Hit Gyülekezete egyház erre feljogosított tagjai kezeljék. Adatait a Gyülekezet saját telephelyén működő szerverein, magas fokú biztonsági intézkedések mellett, illetéktelen hozzáféréstől védve tároljuk. Adatait az Ön hozzájárulásának visszavonásáig tároljuk.

Kérhet tájékoztatást az adatai kezeléséről, kérheti azok helyesbítését, törlését is. Jogai megsértése esetén a NAIH-hoz, vagy bírósághoz fordulhat. A Hit Gyülekezete részletes adatvédelmi szabályzatát a www.hit.hu/adatvedelem oldalon találja meg.

Hit Rádió

1105 Budapest, Szent László tér 16. | +36 1 431 7011 | Artisjus szerződésszám: W/000774/2013 

Hirdetésfelvétel

benko.gyula@hitradio.hu

Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság

1376 Budapest, Pf. 997. | +36 1 468 0673  (telefon) | +36 1 468 0680 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu

A Hit Gyülekezete istentiszteleteinek teljes hanganyaga (Németh Sándor prédikációi és a színpadon elhangzó dicséretek) szerzői jogvédelem alatt áll, ezért ezeknek az adásoknak a rögzítése, sokszorosítása, másolása, értékesítése, valamint az interneten történő publikálása tilos.
A tanítások a gyülekezet megbízásából hivatalosan archiválásra kerülnek és a szükséges utómunkálatok után kiadványként vásárolhatók meg a Hit Parkban, ill. egyes esetekben nyilvánosan elérhetőek a Hit Gyülekezete központi felületein.
Megértéseteket és együttműködéseteket köszönjük!

Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: szerkesztoseg@hitradio.hu. - The photos contained in the Shutterstock photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of Shutterstock. All Rights Reserved. - A Shutterstock fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni a Shutterstock előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright Shutterstock - minden jog fenntartva!

2019 © Hit Gyülekezete - minden jog fenntartva.