Hit Rádió

headtext helye

Friss hírek

2019.02.07.

Ifj. Lomniczi Zoltán: A fejlett jogállamokban is tudnak viselkedni a képviselők

mindenszo.hu

Az országgyűlési képviselők viselkedésének lehetséges szabályozásáról készített tanulmányt a Századvég Alapítvány. 

Ifj. Lomniczi Zoltán, a szervezet munkatársa a Hit Rádió Hit Live című műsorában elmondta, az ellenzék tavalyi parlamenti akcióit követően ítélte meg úgy a Századvég, hogy a jelenleg is érvényes szabályozás mellett szükségessé vált a jogkörök még világosabb kiegészítése. 

-Önmagában egy magatartási kódex megalkotása nem minősíti a  hazai közállapotokat - húzta alá a jogász, hozzátéve, hogy számos nemzetközi példa a bizonyítéka annak, hogy fejlett jogállamokban sem tehet meg bármit az ellenzék. -A brit Parlament alsóháza is rendelkezik külön ilyen dokumentummal. Ott is ádáz viták szoktak zajlani, mégis mindenki a helyén marad, és az elképzelhetetlen, hogy a levezető elnököt nem hagyják feljutni a saját pulpitusára - hangoztatta a szakértő, hozzátéve, hogy még azt is külön törvény szabályozza, hogy az egyes képviselők miként szólítsák meg egymást. 

-A házelnöknek jelenleg is van joga arra, hogy rendészeti és fegyelmi jogkört gyakoroljon. -Az nincs rendjén, hogy okostelefonokat nyomnak emberek arcába, és következmények nélkül sérthetik meg az ember méltóságát. Le kell írni, hogy a nyugalom és közrend fenntartása érdekében milyen szabályokat kell követniük a képviselőknek. 

Ifj. Lomniczi Zoltán szerint őszintén kell arról is beszélni, hogy a hazai ellenzék káoszteremtő szisztémákat vetett be a Parlamentben. -Ezek bevett eszközök, láttuk ugyanezt Macedóniában és Ukrajnában is. Nem kifejezetten országgyűlésen belüli politikusi magatartás ez, sokkal inkább aktivista stílus, például a Greenpeace akcióira emlékeztet - hangzott el.

 Arról is beszélt, hogy a fejlett jogállamokban is rendszeresek a szabályozások. -Vannak bizonyos szabályok, amiket muszáj betartani úgy, hogy közben a szólás és véleménynyilvánításhoz való jog ne csorbuljon - zárta gondolatait a Századvég Alapítvány munkatársa 

 

LOVE ALL, HELP ALL! Foundation

Írj nekünk!

Írj nekünk!

Kérdésed van? Írj nekünk!

Az űrlap elküldésével Ön hozzájárul, hogy az Ön által megadott személyes és különleges (pl. egészségügyi, vallási, politikai stb) személyes adatokat a Hit Gyülekezete egyház erre feljogosított tagjai kezeljék. Adatait a Gyülekezet saját telephelyén működő szerverein, magas fokú biztonsági intézkedések mellett, illetéktelen hozzáféréstől védve tároljuk. Adatait az Ön hozzájárulásának visszavonásáig tároljuk.

Kérhet tájékoztatást az adatai kezeléséről, kérheti azok helyesbítését, törlését is. Jogai megsértése esetén a NAIH-hoz, vagy bírósághoz fordulhat. A Hit Gyülekezete részletes adatvédelmi szabályzatát a www.hit.hu/adatvedelem oldalon találja meg.

Hit Rádió

1105 Budapest, Szent László tér 16. | +36 1 431 7011 | Artisjus szerződésszám: W/000774/2013 

Hirdetésfelvétel

benko.gyula@hitradio.hu

Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság

1376 Budapest, Pf. 997. | +36 1 468 0673  (telefon) | +36 1 468 0680 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu

A Hit Gyülekezete istentiszteleteinek teljes hanganyaga (Németh Sándor prédikációi és a színpadon elhangzó dicséretek) szerzői jogvédelem alatt áll, ezért ezeknek az adásoknak a rögzítése, sokszorosítása, másolása, értékesítése, valamint az interneten történő publikálása tilos.
A tanítások a gyülekezet megbízásából hivatalosan archiválásra kerülnek és a szükséges utómunkálatok után kiadványként vásárolhatók meg a Hit Parkban, ill. egyes esetekben nyilvánosan elérhetőek a Hit Gyülekezete központi felületein.
Megértéseteket és együttműködéseteket köszönjük!

Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: szerkesztoseg@hitradio.hu. - The photos contained in the Shutterstock photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of Shutterstock. All Rights Reserved. - A Shutterstock fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni a Shutterstock előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright Shutterstock - minden jog fenntartva!

2019 © Hit Gyülekezete - minden jog fenntartva.