Hit Rádió

headtext helye

LOVE ALL, HELP ALL! Foundation

Friss hírek

2018.10.10.
Kántor Fanni

Holokauszt oktatás lesz a marokkói iskolákban

FOTÓ: Google

A Hit Rádió hitéleti hírei a világ minden tájáról.

Bevezetik a marokkói iskolákban a holokauszt oktatást

“Gyermekeink oktatásának része kell, hogy legyen az emberiség történelmének minden nagyszerű és minden sötét pillanata. A történelmet pluralista szellemben kell oktatni.” – jelentette ki VI. Mohamed, Marokkó királya, amikor elrendelte, hogy ezentúl a marokkói iskolákban tanítsanak a holokauszt eseményeiről. – írja a zsido.com. A bejelentés az ENSZ 73. általános kongresszusán hangzott el New Yorkban. Az uralkodó elmondta, hogy már utasította országa oktatási miniszterét, hogy a középiskolás oktatási anyagot egészítsék ki a holokauszt témájával. A király hozzátette: “Az oktatás képes arra, hogy felvegye a küzdelmet a megkülönböztetéssel és a rasszizmussal, illetve az antiszemitizmus visszataszító jelenségével”. (zsido.com)

Elnyomják a zsidó diákokat az amerikai egyetemeken

Fenyegetve érzik magukat a zsidó diákok számos amerikai egyetemen. A világ egyik legjobb felsőoktatási intézményének tartott Columbia Egyetemen eluralkodott Izrael-ellenes légkör és az antiszemita incidensek ellen tüntetett New Yorkban a hallgatók egy csoportja. “Az egyetemen zaklatják a zsidó diákokat és módszeresen elhallgattatják őket” – mondta az egyik szervező. A legutóbb akkor tiltakoztak, amikor a nemzetközi holokauszt emléknapon tartott megemlékezést zavarták meg a “gázai szolidaritási nappal”. A kialakult fenyegető légkörért elsősorban olyan radikális, palesztinbarát mozgalmakat tettek felelőssé, mint a megtévesztő nevű, terrorizmust támogató Jewish Voice for Peace vagy a Students for Justice in Palestine (SJP), melyek “elfogadhatatlanul ellenséges hangulatot gerjesztenek mindazok iránt, akik az alkotmány adta joguknál fogva ki akarják fejezni az általuk képviselt ideológiával ellentétes gondolataikat”.  (zsido.com)

Az antiszemitizmus elleni harc mellett állt ki Angela Merkel Izraelben

A Jad Vashem múzeumban mondott beszédében elkötelezte magát az antiszemitizmus elleni harc mellett Angela Merkel. A múlt heti eseményen az Ehud Olmert miniszterelnöksége idején elkezdett hagyományt folytatták a két ország vezetői, ami alapján évente találkoznak felváltva Berlinben vagy Jeruzsálemben. „Csaknem 80 évvel ezelőtt, november 9-én olyan progromot hajtottak végre, amely során a Németországban élő zsidók sosem látott gyűlöletet és erőszakot éltek át” – utalt a Kristályéjszaka borzalmaira Merkel beszédében. „De ami utána következett, az a Soah minden addiginál súlyosabb bűncselekmény sorozata volt, és a civilizáció megtiprása. Ebből származik Németország örök kötelessége az emlékezésre, az antiszemitizmus, xenofóbia, gyűlölet és erőszak elleni harcra” – tette hozzá a német kancellár. (zsido.com)

Magyarországra érkezhet a Pápa

2020-ban Magyarországra érkezhet Ferenc Pápa – jelentette be Semjén Zsolt vatikáni látogatása után. A pápa látogatásának apropója Mindszenty József boldoggá avatása és a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus lenne. A katolikus egyház vezetője 1991 és 1996 után így harmadszor jönne hazánkba az egyházfő a második világháborút követően – írja az Infostart.

 

LOVE ALL, HELP ALL! Foundation

Írj nekünk!

Írj nekünk!

Kérdésed van? Írj nekünk!

Az űrlap elküldésével Ön hozzájárul, hogy az Ön által megadott személyes és különleges (pl. egészségügyi, vallási, politikai stb) személyes adatokat a Hit Gyülekezete egyház erre feljogosított tagjai kezeljék. Adatait a Gyülekezet saját telephelyén működő szerverein, magas fokú biztonsági intézkedések mellett, illetéktelen hozzáféréstől védve tároljuk. Adatait az Ön hozzájárulásának visszavonásáig tároljuk.

Kérhet tájékoztatást az adatai kezeléséről, kérheti azok helyesbítését, törlését is. Jogai megsértése esetén a NAIH-hoz, vagy bírósághoz fordulhat. A Hit Gyülekezete részletes adatvédelmi szabályzatát a www.hit.hu/adatvedelem oldalon találja meg.

Hit Rádió

1105 Budapest, Szent László tér 16. | +36 1 431 7011 | Artisjus szerződésszám: W/000774/2013 

Hirdetésfelvétel

benko.gyula@hitradio.hu

Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság

1376 Budapest, Pf. 997. | +36 1 468 0673  (telefon) | +36 1 468 0680 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu

A Hit Gyülekezete istentiszteleteinek teljes hanganyaga (Németh Sándor prédikációi és a színpadon elhangzó dicséretek) szerzői jogvédelem alatt áll, ezért ezeknek az adásoknak a rögzítése, sokszorosítása, másolása, értékesítése, valamint az interneten történő publikálása tilos.
A tanítások a gyülekezet megbízásából hivatalosan archiválásra kerülnek és a szükséges utómunkálatok után kiadványként vásárolhatók meg a Hit Parkban, ill. egyes esetekben nyilvánosan elérhetőek a Hit Gyülekezete központi felületein.
Megértéseteket és együttműködéseteket köszönjük!

Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: szerkesztoseg@hitradio.hu. - The photos contained in the Shutterstock photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of Shutterstock. All Rights Reserved. - A Shutterstock fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni a Shutterstock előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright Shutterstock - minden jog fenntartva!

2019 © Hit Gyülekezete - minden jog fenntartva.