Hit Rádió

headtext helye

Friss hírek

2018.08.22.
Hack Petra

Hitehagyott keresztény Batman?

Warner Bros.

A Hit Rádió hitéleti hírei a világ minden tájáról.

A Batman képregénysorozat legújabb része szerint a Sötét Lovag egy hitét elhagyó keresztény. A Batman #53, legújabb DC Comics kiadványban, Bruce Wayne egy keresztet viselő nőnek elmondja, hogy az édesapja gyülekezetbe járó keresztény volt, aki azt akarta, hogy ő is megtalálja a hitét. Azonban a beszélgetés végén Wayne kijelenti, hogy miután szüleit megölték, már nem hisz semmilyen istenségben, vagy bármiben, amiről az apja „azt hitte, hogy megmentette.” A képregény szerint ezt követően hagyta el Gotham városát és miközben valami biztosat keresett, amiben hinni tud, Batmanné vált. (Inverse, Christian Headlines)

Keresztényeket börtönöznek be Iránban

Egy év börtönre ítéltek a hatóságok egy iszlámról keresztény hitre tért férfit és 11 társát, akik házicsoportját „a Cionista kereszténységgel barátságos és a rendszer elleni propaganda terjesztése, evangélizáció, és a kereszténység hirdetésének” vádjával ítélték el, a Mohabat News tájékoztatása szerint. Az iráni keresztény hírügynökségnek a vádlott elmondta, „a kihallgatások során a hatóságok olyan külföldi országokkal való kommunikációról akartak vallomást hallani, mint például Amerika, az Egyesült Királyság vagy Izrael.” Az üggyel kapcsolatban az Article 18 jogvédő csoport egyik aktivistája elmondta, hogy miután az iráni biztonsági erők nem tudják megállítani a kereszténység terjedését az országban, ezért megpróbálják jogtalan nyomásgyakorlással és forradalmi bírósági eljárásokon keresztül feloszlatni a fárszi-nyelvű gyülekezeteket. (Mohabat News

محبت نیوز, Morning Star News)

Vége lenne a válságnak a lelkész szabadonengedésével

Törökország azonnal véget vethetne a lírára is kiható diplomáciai válságnak, ha elengedné Andrew Brunson fogva tartott amerikai lelkészt – mondta John Bolton amerikai nemzetbiztonsági tanácsadó szerdán. „A török kormány nagy hibát követett el azzal, hogy nem engedi el Brunson tiszteletest” – nyomatékosította az Izraelben tartózkodó Bolton a Reuters hírügynökségnek adott interjújában. „Azonnal véget érhetne ez a válság, ha NATO-szövetségesként és a Nyugat tagjaként helyesen cselekednének, és feltételek nélkül elengednék a lelkészt” – tette hozzá. Az évtizedek óta Törökországban élő Brunsont két éve Izmirben vették őrizetbe, mert állítólag részt vett a 2016-os sikertelen puccskísérletben. Az ankarai kormány felvetette, hogy kicserélné a lelkipásztort Fethullah Gülen Egyesült Államokban élő muszlim hitszónokkal. A török kormány Gülent vádolja a kudarcba fulladt államcsíny megszervezésével. (MTI)

Szükséges Magyarország segítsége a keresztény közösségek fennmaradásához

Szükséges a nemzetközi közösség, így Magyarország segítsége is a kereszténység gyökerét jelentő közel-keleti közösségek fennmaradásához - jelentette ki a maroniták antióchiai pátriárkája (Libanon) az M1 keddi műsorában. Béchara Boutros Rai bíboros, hangsúlyozta: a közel-keleti keresztények, akik a térség őslakosságát jelentik, hatalmas árat fizettek a háború során. Irakban és Szíriában milliókkal csökkent a keresztény lakosság lélekszáma, ezért helyes Magyarország azon törekvése, hogy a keresztények támogatása révén segítse a közösségek, a keresztény civilizáció megőrzését. Annál is inkább, mert a muzulmán lakosság körében egyre inkább terjed a fundamentalizmus és a radikalizmus - mondta a bíboros. (MTI)

Pedofil papok áldozataival találkozik a pápa

Ferenc pápa hétvégi írországi látogatása során találkozik a papok által elkövetett szexuális visszaélések áldozatainak egy csoportjával is - közölte kedden Greg Burke szentszéki szóvivő. Az egyházfő a katolikus családok világtalálkozójára érkezik Írországba. Kétnapos útjának első, szombati napján egy dublini székesegyházban imádkozni fog az áldozatokért, és ott fog velük találkozni is. A közvélemény szerint a pápára egyre nagyobb nyomás nehezedik a pedofil papok miatt, ezért a bűncselekményeiket eltussoló egyházi gyakorlatok elleni küzdelem fokozása fontos kérdéssé vált. Az egyházfő hétfőn levelet intézett a katolikus papsághoz és a hívőkhöz, amelyben bűnbánatra szólított fel a papok által elkövetett szexuális visszaélések miatt. Ferenc pápa a levélben hangsúlyozta: a papi pedofília áldozatainak panasza túl sokáig nem talált meghallgatásra, el lett titkolva vagy el lett hallgattatva, ezért bűnbánatra szólította fel az egyház minden tagját. (The Jerusalem Post, hvg.hu)

Holokauszt emlékműnél tartottak divatfotózást

Az ottawai Nemzeti Holokauszt Emlékművet választotta nemrég fotózási helyszínnek egy kanadai divatcég – olvasható az Algemeinert idéző zsido.com honlapján. A Michèle Beaudoin nevéhez fűződő márka fotóin egy szürke kivágott ruhát mutattak be úgy, hogy a háttérben az emlékmű részei is szerepelnek. A kritikák hatására eltávolították a divattervező ruháiról kitett képeket az internetről és privátra állították a divattervező közösségi média fiókját. Az ügyben nyilatkozott Reuven Bulka rabbi, kanadai zsidó vezető, aki szerint a fotózás szerinte egy „szent hely meggyalázása”, és értetlenül áll a helyszín kiválasztása előtt. (The Algemeiner, zsido.com)

 

Részlet a Batman #53 képregényből
A képre kattintva tekintse meg a galériát!

Írj nekünk!

Kérdésed van? Írj nekünk!

Az űrlap elküldésével Ön hozzájárul, hogy az Ön által megadott személyes és különleges (pl. egészségügyi, vallási, politikai stb) személyes adatokat a Hit Gyülekezete egyház erre feljogosított tagjai kezeljék. Adatait a Gyülekezet saját telephelyén működő szerverein, magas fokú biztonsági intézkedések mellett, illetéktelen hozzáféréstől védve tároljuk. Adatait az Ön hozzájárulásának visszavonásáig tároljuk.

Kérhet tájékoztatást az adatai kezeléséről, kérheti azok helyesbítését, törlését is. Jogai megsértése esetén a NAIH-hoz, vagy bírósághoz fordulhat. A Hit Gyülekezete részletes adatvédelmi szabályzatát a www.hit.hu/adatvedelem oldalon találja meg.

Hit Rádió

1105 Budapest, Szent László tér 16. | +36 1 431 7011 | Artisjus szerződésszám: W/000774/2013 

Hirdetésfelvétel

benko.gyula@hitradio.hu

Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság

1376 Budapest, Pf. 997. | +36 1 468 0673  (telefon) | +36 1 468 0680 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu

A Hit Gyülekezete istentiszteleteinek teljes hanganyaga (Németh Sándor prédikációi és a színpadon elhangzó dicséretek) szerzői jogvédelem alatt áll, ezért ezeknek az adásoknak a rögzítése, sokszorosítása, másolása, értékesítése, valamint az interneten történő publikálása tilos.
A tanítások a gyülekezet megbízásából hivatalosan archiválásra kerülnek és a szükséges utómunkálatok után kiadványként vásárolhatók meg a Hit Parkban, ill. egyes esetekben nyilvánosan elérhetőek a Hit Gyülekezete központi felületein.
Megértéseteket és együttműködéseteket köszönjük!

Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: szerkesztoseg@hitradio.hu. - The photos contained in the Shutterstock photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of Shutterstock. All Rights Reserved. - A Shutterstock fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni a Shutterstock előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright Shutterstock - minden jog fenntartva!

2019 © Hit Gyülekezete - minden jog fenntartva.