Hit Rádió

headtext helye

Friss hírek

2019.06.11.

Hiába támadják ateisták az "In God We Trust" feliratot a bíróságon

Fotó: Google

Az amerikai Legfelsőbb Bíróság visszautasított egy olyan kérelmet, amely azt állította, hogy a bankjegyeken szereplő “Istenben bízunk” (In God We Trust) felirat sérti az alkotmány vallásokra vonatkozó részét, amely az első törvénymódosításban szerepel.

A bíróság nem indokolta meg a gyakorló ateista Michael Newdow kérvényének visszautasítását, mivel hasonló kérvényeit az elmúlt években már többször is elutasították.

A férfi petíciójában az szerepelt, hogy sértőnek találja, hogy bármilyen Istenben való bizalmat fejezzenek ki az amerikai dolláron.

“A Legfelsőbb Bíróság több ízben már megállapította, hogy az amerikai dolláron szereplő idézet nemzetünk örökségének része. Ezért nem sérti az alkotmányunk egyik pontját sem.” - állították a bírók több korábbi esetben, amikor a férfi meg akarta támadni a híres amerikai mottót.

A férfi korábban másik irányból próbálta megközelíteni a szöveg eltávolítását. 43 vallomást gyűjtött össze - köztük 4-et gyerekektől - amelyekben azt állítják, hogy akár hányszor szembesítik őket az “Istenben bízunk” felirattal állami szinten, ezt úgy élik meg, mintha a kormányzás el akarná velük hitetni, hogy az ő ateista nézetük hibás és rossz.

Azonban ezt a keresetét is elutasította még 2016-ban Benita Pearson bíró - akit anno Barack Obama nevezett ki - arra hivatkozva, hogy senki sem gondolná, hogy a pénzkezelés, vásárlás vallási okból történik.

A világhírű felirat először 1864-ben jelent meg az amerikai érméken  és 1957-ben kezdék el rányomtatni a bankjegyekre is. Úgy tartják, hogy a mottó egy 1812-ben zajló háború alatt kiállított plakátról terjedt el, amelyen az volt olvasható, hogy “Ez legyen a mottónk: Istenben bízunk!”.

(christiannews.net)

Írj nekünk!

Kérdésed van? Írj nekünk!

Az űrlap elküldésével Ön hozzájárul, hogy az Ön által megadott személyes és különleges (pl. egészségügyi, vallási, politikai stb) személyes adatokat a Hit Gyülekezete egyház erre feljogosított tagjai kezeljék. Adatait a Gyülekezet saját telephelyén működő szerverein, magas fokú biztonsági intézkedések mellett, illetéktelen hozzáféréstől védve tároljuk. Adatait az Ön hozzájárulásának visszavonásáig tároljuk.

Kérhet tájékoztatást az adatai kezeléséről, kérheti azok helyesbítését, törlését is. Jogai megsértése esetén a NAIH-hoz, vagy bírósághoz fordulhat. A Hit Gyülekezete részletes adatvédelmi szabályzatát a www.hit.hu/adatvedelem oldalon találja meg.

Hit Rádió

1105 Budapest, Szent László tér 16. | +36 1 431 7010 | Artisjus szerződésszám: W/000774/2013 

Hirdetésfelvétel

benko.gyula@hitradio.hu

Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság

1376 Budapest, Pf. 997. | +36 1 468 0673  (telefon) | +36 1 468 0680 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu

A Hit Gyülekezete istentiszteleteinek teljes hanganyaga (Németh Sándor prédikációi és a színpadon elhangzó dicséretek) szerzői jogvédelem alatt áll, ezért ezeknek az adásoknak a rögzítése, sokszorosítása, másolása, értékesítése, valamint az interneten történő publikálása tilos.
A tanítások a gyülekezet megbízásából hivatalosan archiválásra kerülnek és a szükséges utómunkálatok után kiadványként vásárolhatók meg a Hit Parkban, ill. egyes esetekben nyilvánosan elérhetőek a Hit Gyülekezete központi felületein.
Megértéseteket és együttműködéseteket köszönjük!

Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: szerkesztoseg@hitradio.hu. - The photos contained in the Shutterstock photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of Shutterstock. All Rights Reserved. - A Shutterstock fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni a Shutterstock előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright Shutterstock - minden jog fenntartva!

2019 © Hit Gyülekezete - minden jog fenntartva.