Hit Rádió

headtext helye

LOVE ALL, HELP ALL! Foundation

Friss hírek

2016.07.04.

Házasság helyett: együttélés

A házasság helyett az együttélésben hisz az amerikai keresztények többsége - derült ki a Barna Research Group friss felméréséből. A megkérdezett hívők közel fele jó ötletnek tartotta a házasság előtti együttélést is.

„Összeillünk-e egymással” - a Barna Research szerint a keresztények többségét ez a kérdés foglalkoztatja házasodás előtt, és ennek apropóján a szövetségkötés előtt együttélést a megkérdezettek keresztények meglepően magas hányada nem csak elfogadhatónak, de egyenesen kívánatosnak is tartja.

A kutatóintézet adatai szerint a teljes amerikai népesség körében az együttélés, mint párkapcsolati forma elfogadottsága 65 százalékosra tehető, ezen belül a gyakorló keresztények 41 százaléka ért egyet azzal.

A felmérés adatai alapján ebben a kérdésben is megfigyelhető egyfajta generációs szakadék: az ezredfordulósok, vagyis az 1980 és 2000 között született fiatalok kétszer nagyobb arányban támogatják a szövetségkötés nélküli együttélést, mint az 1945 előtt született, idősebb generációk. Igaz, a „baby boomers” (1946-1964) valamint az X generáció (1965-1980) tagjai körében is jóval elfogadottabb ez a kapcsolati forma, mint az időseknél. 

LOVE ALL, HELP ALL! Foundation

Írj nekünk!

Írj nekünk!

Kérdésed van? Írj nekünk!

Az űrlap elküldésével Ön hozzájárul, hogy az Ön által megadott személyes és különleges (pl. egészségügyi, vallási, politikai stb) személyes adatokat a Hit Gyülekezete egyház erre feljogosított tagjai kezeljék. Adatait a Gyülekezet saját telephelyén működő szerverein, magas fokú biztonsági intézkedések mellett, illetéktelen hozzáféréstől védve tároljuk. Adatait az Ön hozzájárulásának visszavonásáig tároljuk.

Kérhet tájékoztatást az adatai kezeléséről, kérheti azok helyesbítését, törlését is. Jogai megsértése esetén a NAIH-hoz, vagy bírósághoz fordulhat. A Hit Gyülekezete részletes adatvédelmi szabályzatát a www.hit.hu/adatvedelem oldalon találja meg.

Hit Rádió

1105 Budapest, Szent László tér 16. | +36 1 431 7011 | Artisjus szerződésszám: W/000774/2013 

Hirdetésfelvétel

benko.gyula@hitradio.hu

Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság

1376 Budapest, Pf. 997. | +36 1 468 0673  (telefon) | +36 1 468 0680 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu

A Hit Gyülekezete istentiszteleteinek teljes hanganyaga (Németh Sándor prédikációi és a színpadon elhangzó dicséretek) szerzői jogvédelem alatt áll, ezért ezeknek az adásoknak a rögzítése, sokszorosítása, másolása, értékesítése, valamint az interneten történő publikálása tilos.
A tanítások a gyülekezet megbízásából hivatalosan archiválásra kerülnek és a szükséges utómunkálatok után kiadványként vásárolhatók meg a Hit Parkban, ill. egyes esetekben nyilvánosan elérhetőek a Hit Gyülekezete központi felületein.
Megértéseteket és együttműködéseteket köszönjük!

Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: szerkesztoseg@hitradio.hu. - The photos contained in the Shutterstock photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of Shutterstock. All Rights Reserved. - A Shutterstock fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni a Shutterstock előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright Shutterstock - minden jog fenntartva!

2019 © Hit Gyülekezete - minden jog fenntartva.