Hit Rádió

headtext helye

Friss hírek

2018.08.16.
Kántor Fanni

Harmadik nemet vezetnek be Németországban

FOTÓ: Joerg Carstensen

A Hit Rádió hitéleti hírei a világ minden tájáról.

Harmadik nemet vezetnek be Németországban

Az alkotmánybíróság utasítására bevezetnek egy harmadik nemet Németországban a személyiségi jogi szabályozásban, az erről szóló törvénytervezetet a elfogadta a szövetségi kormány. A személyi állapotról szóló jogszabályt módosító javaslat - amelynek parlamenti elfogadása biztosra vehető - azt irányozza elő, hogy az anyakönyvekben a nem megjelölésére a nő és a férfi mellett a különböző, különféle jelentésű "divers" kifejezés is használható legyen. "A reform méltóságot és pozitív önazonosságot ad mindazoknak, akik úgy érzik, hogy nem tartoznak az eddig bevett nemek valamelyikéhez" - indokolta meg a törvénymódosítást a kormányülés után Katarina Barley igazságügyi miniszter. Majd közölte, hogy azt is megállapították, hogy a nemi identitás személyiségi jogi elismerésének megtagadása veszélyezteti a személyiség szabad kibontakoztatásához fűződő jog gyakorlását. A hatályos szabályozás pedig szerintük a hátrányos megkülönböztetés alkotmányos tilalmával is ellentétes. (MTI)

Chile is megelégelte a Vatikán viselkedését - követelik a molesztáló papokat leleplező iratokat

Chile szexuális molesztálásokat bizonyító iratokat követel a Vatikántól 9 klérus tagról, miközben a nyomozók a chilei botrány szexuális erőszakok eltusolásának módszereit vizsgálják. A chilai hatóságok jelenleg 38 esetet vizsgálnak, amelyek mind szexuális bűncselekményekhez kötődnek. Helyi nyomozók lerohantak egy újabb római katolikus templomot Santiagoban, bizonyítékokat keresve olyan erőszakos esetekre, amelyeket nem jelentettek a papok a rendőrségnek. A chilei kormány pedig a Vatikánnak azt üzente, azonnal szüksége van a bizonyító erejű dokumentumokra. Mindez összefüggött azzal a világraszóló botránnyal, amely pár napja tört ki Amerikában, ahol kiderült több mint 1000 kisgyermeket molesztált több száz pap Pennsylvania-ban. Mindkét nyomozásba beszállt az FBI is. Sőt még a Episzkopális Gyülekezeti Vezetőség számítógépeit is lefoglalták és minden adatot átfésülnek. A jelenlegi adatok szerint 73 papot vizsgálnak 104 áldozattal együtt, akik kiskorúak voltak, amikor zaklatták, molesztálták őket. Ferenc Pápa korábban nyilávnosan elítélte a gyermekmolesztálást és ennek eltusolását a chilei ügyben. Viszont a legújabb fejleményekről még nem nyilatkozott. (dailymail)

A kínai vezér fotója kerül, Jézus helyére

Elkezdték letépni a Jézusról készült képeket, posztereket, plakátokat a kínai hatóságok, helyükre pedig Hszi Csin Ping fotóját teszik. Bejing-ben komoly intézkedéseket vetnek be, hogy megállítsák a kereszténység terjedését. Még a gyermekeknek is megtiltották, hogy gyülekezeti összejöveteleken vegyenek részt. Betiltották a Bibliát, és a kereszt nyilvános kihelyezését, új törvényekkel, amelyek 1.38 milliárd lakost hátráltatnak hitük gyakorlásában. Még a Szent Írás digitális formában sem érhető el a városban, csak az állam által jóváhagyott verzió. Ezek a változások azután léptek életbe, hogy az ország miniszterelnöke a kereszténységet a “nyugat fertőjének” nevezte, amelyek fenyegetik a kommunista rezsimjét. A hivatali szervek szerint pedig a kereszténység “ nem eléggé kínai”. (express.co.uk)

Transzszexuális férfi indul Vermont kormányzójának posztjáért

Transzszexuális férfi, Christine Hallquist nyert jelöltjeként az amerikai Vermont-i demokrata párti jelölt-választások első fordulójában. Ezzel ő lett az első transzgender politikus, akit egy nagy politikai párt jelölt kormányzói pozícióba. A 62 éves férfi mögött egy olyan politikai szervezet áll (Victory Fund), amely LMBTQ jelölteket indít Amerika szerte. A transzszexuális jelölt átalakulását egyébként több televíziós csatorna is megörökítette még 2015-ben. Bár a férfi azt mondja, hogy nem a nemi identitásával akar hatást gyakorolni a szavazókra, hanem a munkabér emelésével, az egészségügy fejlesztésével és a gyermekek iskolázottságának népszerűsítésével. A FOX News kiemeli, hogy a novemberi szavazólapokon körülbelül 200 LMBTQ jelölt lesz majd megtalálható Amerikában. (christianheadlines.com)

Újabb pedofil muszlim erőszakoló bandát lepleztek le Nagy-Britanniában

A bandába 30 migráns hátterű férfi és egy nő tartozott. 12 és 18 év közötti lányokkal erőszakoskodtak 2005 és 2012 között. A brit hatóságok eddig 5 áldozatról tudnak. Az eseteket csak nemrég sikerült bizonyítani, a migránsok tárgyalása szeptember 5-én kezdődik a Kirkleesi Kerületi Bíróságon. A 31 erőszakoló közül eddig 19-nek hozták nyilvánosságra a nevét, az életkorát és az általa elkövetett bűncselekmény típusát. (Huddersfield Daily Examiner)

Írj nekünk!

Kérdésed van? Írj nekünk!

Az űrlap elküldésével Ön hozzájárul, hogy az Ön által megadott személyes és különleges (pl. egészségügyi, vallási, politikai stb) személyes adatokat a Hit Gyülekezete egyház erre feljogosított tagjai kezeljék. Adatait a Gyülekezet saját telephelyén működő szerverein, magas fokú biztonsági intézkedések mellett, illetéktelen hozzáféréstől védve tároljuk. Adatait az Ön hozzájárulásának visszavonásáig tároljuk.

Kérhet tájékoztatást az adatai kezeléséről, kérheti azok helyesbítését, törlését is. Jogai megsértése esetén a NAIH-hoz, vagy bírósághoz fordulhat. A Hit Gyülekezete részletes adatvédelmi szabályzatát a www.hit.hu/adatvedelem oldalon találja meg.

Hit Rádió

1105 Budapest, Szent László tér 16. | +36 1 431 7010 | Artisjus szerződésszám: W/000774/2013 

Hirdetésfelvétel

benko.gyula@hitradio.hu

Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság

1376 Budapest, Pf. 997. | +36 1 468 0673  (telefon) | +36 1 468 0680 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu

A Hit Gyülekezete istentiszteleteinek teljes hanganyaga (Németh Sándor prédikációi és a színpadon elhangzó dicséretek) szerzői jogvédelem alatt áll, ezért ezeknek az adásoknak a rögzítése, sokszorosítása, másolása, értékesítése, valamint az interneten történő publikálása tilos.
A tanítások a gyülekezet megbízásából hivatalosan archiválásra kerülnek és a szükséges utómunkálatok után kiadványként vásárolhatók meg a Hit Parkban, ill. egyes esetekben nyilvánosan elérhetőek a Hit Gyülekezete központi felületein.
Megértéseteket és együttműködéseteket köszönjük!

Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: szerkesztoseg@hitradio.hu. - The photos contained in the Shutterstock photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of Shutterstock. All Rights Reserved. - A Shutterstock fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni a Shutterstock előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright Shutterstock - minden jog fenntartva!

2019 © Hit Gyülekezete - minden jog fenntartva.