Hit Rádió

headtext helye

Friss hírek

2019.05.15.
Kántor Fanni

Feszült hangulatban telt Trump ramadánt ünneplő vacsorája

Nagy megtiszteltetésnek nevezte Donald Trump, amerikai elnök, hogy olyan diplomatákat és nagyköveteket fogadhatott a Fehér Házban, akik muszlim többségű országokból érkeztek.

A vendégekkel egy „iftarnak” nevezett, a ramadán hónapja után elfogyasztott vacsorán vett részt.

Trump kiemelte, hogy a mostani idők nagyon nehezek a hívők számára, hiszen többen támadják a muszlimokat, keresztényeket, zsidókat Új-Zélandon, Sri Lankán, vagy az Egyesült Államokban. Beszédében azt mondta, hogy le fogják győzni a gonosz terrorizmust és a vallások üldöztetését, hogy minden ember félelem nélkül tudjon imádkozni, és megélni hitét, amelyet szíve alapján követ.

Ez Donald Trump második iftar vacsorája. Bár 2017-ben megtörte ennek hagyományát, amelyet Bill Clinton elnök kezdett el még 1996-ban és nem tartotta meg a vacsorát. Múlt évben pedig amerikai muszlim szervezetek és törvényhozók nem szerepeltek a vacsora vendéglistáján.

A mostani iftar vacsorán egyébként nem volt jelen Ilhan Omar és Rashida Tlaib, Amerika első muszlim törvényhozói.

Engie Mohsen, A Muszlim Kapcsolatok Tanácsának egyik tagja a vacsorán elmondta, hogy mindez számára egy demonstrációt jelent az ellen, hogy Donald Trump nem tartja az Egyesült Államok részének az amerikai muszlimokat. Ráadásul azzal vádolta meg az államvezetést, hogy az amerikai iszlám hívőket egy különálló közösségként, amelyről hamis híreket is terjesztenek.

A feszült hangulat ellenére Donald Trump azzal zárta az estét, hogy hiszi, Amerika egyik alapja az, hogy a különböző vallású hívők békességben tudnak egymással élni.

(christiannews.net)

Írj nekünk!

Kérdésed van? Írj nekünk!

Az űrlap elküldésével Ön hozzájárul, hogy az Ön által megadott személyes és különleges (pl. egészségügyi, vallási, politikai stb) személyes adatokat a Hit Gyülekezete egyház erre feljogosított tagjai kezeljék. Adatait a Gyülekezet saját telephelyén működő szerverein, magas fokú biztonsági intézkedések mellett, illetéktelen hozzáféréstől védve tároljuk. Adatait az Ön hozzájárulásának visszavonásáig tároljuk.

Kérhet tájékoztatást az adatai kezeléséről, kérheti azok helyesbítését, törlését is. Jogai megsértése esetén a NAIH-hoz, vagy bírósághoz fordulhat. A Hit Gyülekezete részletes adatvédelmi szabályzatát a www.hit.hu/adatvedelem oldalon találja meg.

Hit Rádió

1105 Budapest, Szent László tér 16. | +36 1 431 7011 | Artisjus szerződésszám: W/000774/2013 

Hirdetésfelvétel

benko.gyula@hitradio.hu

Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság

1376 Budapest, Pf. 997. | +36 1 468 0673  (telefon) | +36 1 468 0680 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu

A Hit Gyülekezete istentiszteleteinek teljes hanganyaga (Németh Sándor prédikációi és a színpadon elhangzó dicséretek) szerzői jogvédelem alatt áll, ezért ezeknek az adásoknak a rögzítése, sokszorosítása, másolása, értékesítése, valamint az interneten történő publikálása tilos.
A tanítások a gyülekezet megbízásából hivatalosan archiválásra kerülnek és a szükséges utómunkálatok után kiadványként vásárolhatók meg a Hit Parkban, ill. egyes esetekben nyilvánosan elérhetőek a Hit Gyülekezete központi felületein.
Megértéseteket és együttműködéseteket köszönjük!

Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: szerkesztoseg@hitradio.hu. - The photos contained in the Shutterstock photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of Shutterstock. All Rights Reserved. - A Shutterstock fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni a Shutterstock előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright Shutterstock - minden jog fenntartva!

2019 © Hit Gyülekezete - minden jog fenntartva.