Hit Rádió

headtext helye

Friss hírek

2018.04.12.
Kántor Fanni

Ferenc Pápa: "Súlyos hibát vétettem a chilei pedofil-botránnyal kapcsolatban!"

google

A Hit Rádió hitéleti hírei a világ minden tájáról.

Bocsánatot kért Ferenc Pápa a chilei pedofil-botrányok miatt

Nyilvános levélben szólította fel Ferenc pápa a chilei püspöki kar tagjait szerdán a latin-amerikai ország egyházát megrázó pedofil-botrányok tisztázására, és a Vatikánba hívatta őket, elismerve, hogy maga is súlyos hibát vétett a történtek értékelésében – írja az MTI. A levélben az egyházfő fájdalmát és szégyenét fejezi ki a chilei püspökök által gyermekek ellen elkövetett szexuális visszaélések miatt, egyúttal arról írt, ő maga is hibázott, elsősorban az igaz és kiegyensúlyozott információk hiánya miatt.  A pápa ezzel arra utalt, hogy sokan bírálták januári chilei látogatása során, mert védelmébe vette a dél-chilei Osorno egyházmegye püspökét, aki megpróbálta eltussolni az egyik pap által elkövetett szexuális visszaéléseket. Ferenc pápa akkor azt mondta, semmi nem bizonyítja a püspök bűnösségét, de a bírálatok miatt hamar megváltoztatta az álláspontját és bocsánatot kért a pap áldozataitól. A botrány ügyésze 2300 oldalas jelentést készített 64 áldozat tanúvallomásával. Ferenc pápa ezekkel az áldozatokkal akar most találkozni a Vatikánban, a chilei püspöki karral való találkozóra pedig május harmadik hetében kerül majd sor. (Ferenc pápa 2014-ben külön vatikáni bizottságot állított fel a kiskorúak védelmére, a Sean Patrick O'Malley bíboros vezette bizottság tagjai azonban egymás után lemondtak tisztségükről azt állítva, hogy a Vatikán nem tesz semmit a szexuális visszaéléseket elfedő püspökökkel szemben.) (MTI)

Szexkereskedelmet szabályozó törvényt írt alá Donald Trump - sírva köszönték a túlélők!

Az Online szex-kereskedelem ellen harcoló törvényt írta alá Donald Trump, amely nagyobb védelmet ad a gyerekeknek. Az aláíráskor jelen voltak áldozatok, túlélők is, akiket az amerikai elnök bátornak nevezett. „Olyanon vannak ezek az emberek túl, amit mi el sem tudunk képzelni. De biztosítjuk őket arról, hogy nincsenek egyedül és mindent megteszünk azért, hogy ne csak az utcáról, de az internetről is leszorítsuk a szexrabszolgaságot, kereskedelmet ezzel megvédve bárkit, aki Isten gyermeke.” – mondta az elnök. Az aláíráskor a szenátorok elmondták, hogy 70%-a szexrabszolgáknak interneten keresztül került rossz társaságba, és azon keresztül lett áldozat. Donald Trump pedig új rendeletével életeket ment. Az egyik áldozat édesanyja sírva köszönte meg az amerikai elnöknek munkáját és elmondta, hogy 16 éves korában ölték meg lányát, mert nem akart szexrabszolga lenni. A szenátorok a sajtótájékoztatón még hozzátették, hogy a törvény miatt már több államban 85%-át lezárták a szex forgalmat reklámozó hirdetéseknek.  (CNN)

A kereszténység védelmezőjeként említik Orbán Viktort

Orbán Viktort egyértelműen a brüsszeli bürokrácia és túlhatalom, valamint a migránsok erőszakos betelepítése ellen harcoló európai erők vezetőjeként írja le számos médium külföldön, amelyek a keresztény Európa védelmezőjeként is említik. A Lidové Noviny című cseh konzervatív napilap szerdán arról írt, hogy Orbán Viktor "az ideológia bolondságok elleni gát" "összeurópai jelképe" lett. A prágai Polgári Intézet igazgatója egyik írásában megjegyzi, hogy Magyarországon és Európában ma a keresztények kisebbségben vannak, ezért a "keresztény Európa" fogalmat úgy kell értelmezni, hogy az a "zsidó-keresztény erkölcsi alapokon létrejött társadalmat" jelenti. (Lidové Noviny)

Betiltanák a muszlim fejkendőt Németországban 14 év alatt

Megtiltaná a muszlim fejkendő viselését a 14 éven aluli lányoknak a németországi Észak-Rajna-vesztfália tartomány kormánya, helyi oktatási érdekképviseletek szerint kétséges az intézkedés szükségessége. Serap Güler, a gyermek-, család-, menekült- és integrációügyi minisztérium társadalmi integrációs területét vezető államtitkára szerdán a ZDF országos közszolgálati televíziónak elmondta, hogy a tervezett lépés a gyermekek védelmét szolgálja, és nem vallási jelképekről szól. Az iszlám felfogás szerint a fejkendőnek az a funkciója, hogy elrejtse a női bájt, a női vonzerőt a férfiak elől. Ezért a "gyermek szexualizálását" jelenti, ha óvodás vagy kisiskolás korú kislányoknak el kell kendőzniük magukat - mondta az államtitkár. A Rheinische Post című tartományi lap egy szerdai összeállítása szerint a tanárok körében tartózkodóan fogadták a kezdeményezést. a négyosztályos elemi iskolák tartományi szövetségének elnöke a lapnak azt mondta Dortmund északi részén a 345 tanuló közül 280 muszlim van, és 6 visel fejkendőt. (ZDF/Propeller)

A körülmetélkedést tiltó törvény ellen harcol az izlandi rabbi

Megkezdte munkáját az első izlandi rabbi. A fiatal rabbinak, aki feleségével és két kisgyermekével érkezett Izlandra a lubavicsi mozgalom küldötteként, más zsidó szokásokat is el kell magyaráznia a helyi törvényhozóknak. Nem régen, éppen a szigetország parlamentjében javasolták a csecsemők körülmetélésének betiltását. A törvény hat év szabadságvesztéssel sújtaná az elkövetőket. “Remélem, sikerül felhívnom az izlandi emberek és a döntéshozók figyelmét a hagyományaink fontosságára. A törvénytervezet komoly aggodalomra ad okot a szabad vallásgyakorlattal kapcsolatban” – mondta a rabbi. A négy skandináv ország rabbikara levélben fordult az izlandi törvényhozáshoz, melyben felhívták a figyelmet, hogy a tilalom életbe lépése lehetetlenné tenné a zsidó életet Izlandon, és Izland válna az egyetlen olyan országgá a világon, ahol törvény tiltaná a zsidó vallás legalapvetőbb parancsolatának betartását. (zsido.com)

Dúl a genderháború Kaliforniában

Illegálissá tenné egy új törvény Kaliforniában, hogy segítséget, vagy konzultációt kérjenek azok, akik nemi zavarokkal küzdenek, vagy vonzódnak saját nemükhöz. A törvény minden korosztályra, vallásra, morális beállítottságra kiterjedne. Michael Brown, keresztény lelkész és műsorvezető felháborodottságának adott hangot a Christian Post hasábjain. Azt írja, hogy az elmúlt években több amerikai államban legalizálták ezt a törvényt, ám ez csak a kiskorúakra vonatkozott, akik még szüleik teljes mértékű támogatásával sem tudtak segítséget kapni. A lelkész azt írja, hogy ebbe a kategóriába tartoznak azok az esetek is, amelyek során, ha egy férfi megerőszakolt egy kiskorút, majd a lány undorodik a férfiaktól és vonzódik a nőkhöz, nem tudja megbeszélni egyetlen egy tanácsadóval sem, mert az illegálisnak számít. A szabályozások ellenére viszont, ha egy olyan kisfiú kér segítséget, aki kislánynak érzi magát, az teljes mértékben megkapja az orvosi, tanácsadói, szülői segítséget legálisan. A lelkész kiemeli, a törvényt egyetlen egy módon lehet értelmezi, az önrendelkezési szabadság megsértéseként. (The Christian Post)

Megállt az élet pár percre Izraelben

A jom hasoán, vagyis holokauszt-napon idén is megszólaltak két percig a szirénák, és megállt az élet Izraelben, megemlékezve a második világháborúban megölt hatmillió zsidóról. A helyi média szerda este óta a holokausztra emlékező műsorokat és megemlékezéseket közvetít, és az ország vezetői hivatalos állami rendezvényeken vesznek részt, fejet hajtva a náci népirtás áldozatai előtt. A holokauszt emlékezetének ápolására létrehozott Jad Vasem múzeumban rendezik a központi megemlékezéseket, ahol a hatmillió áldozatra utalva szerda este hat túlélő meggyújtotta a múltidézés fáklyáit, és koszorúkat helyeztek el. Délelőtt tíz órakor két percre megállt az élet az egész országban, az autópályákon és az utakon az emberek kiszálltak járműveikből, és a szirénák hangjai mellett csöndben, főhajtással emlékeztek a soá áldozataira. (MTI)

LOVE ALL, HELP ALL! Foundation

Írj nekünk!

Írj nekünk!

Kérdésed van? Írj nekünk!

Az űrlap elküldésével Ön hozzájárul, hogy az Ön által megadott személyes és különleges (pl. egészségügyi, vallási, politikai stb) személyes adatokat a Hit Gyülekezete egyház erre feljogosított tagjai kezeljék. Adatait a Gyülekezet saját telephelyén működő szerverein, magas fokú biztonsági intézkedések mellett, illetéktelen hozzáféréstől védve tároljuk. Adatait az Ön hozzájárulásának visszavonásáig tároljuk.

Kérhet tájékoztatást az adatai kezeléséről, kérheti azok helyesbítését, törlését is. Jogai megsértése esetén a NAIH-hoz, vagy bírósághoz fordulhat. A Hit Gyülekezete részletes adatvédelmi szabályzatát a www.hit.hu/adatvedelem oldalon találja meg.

Hit Rádió

1105 Budapest, Szent László tér 16. | +36 1 431 7011 | Artisjus szerződésszám: W/000774/2013 

Hirdetésfelvétel

benko.gyula@hitradio.hu

Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság

1376 Budapest, Pf. 997. | +36 1 468 0673  (telefon) | +36 1 468 0680 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu

A Hit Gyülekezete istentiszteleteinek teljes hanganyaga (Németh Sándor prédikációi és a színpadon elhangzó dicséretek) szerzői jogvédelem alatt áll, ezért ezeknek az adásoknak a rögzítése, sokszorosítása, másolása, értékesítése, valamint az interneten történő publikálása tilos.
A tanítások a gyülekezet megbízásából hivatalosan archiválásra kerülnek és a szükséges utómunkálatok után kiadványként vásárolhatók meg a Hit Parkban, ill. egyes esetekben nyilvánosan elérhetőek a Hit Gyülekezete központi felületein.
Megértéseteket és együttműködéseteket köszönjük!

Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: szerkesztoseg@hitradio.hu. - The photos contained in the Shutterstock photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of Shutterstock. All Rights Reserved. - A Shutterstock fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni a Shutterstock előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright Shutterstock - minden jog fenntartva!

2019 © Hit Gyülekezete - minden jog fenntartva.