Hit Rádió

headtext helye

Friss hírek

2019.06.11.

FERENC PÁPA: "Nem lehet nemet változtatni!"

Illusztráció: Sarah Rogers/The Daily Beast

Elutasította a nemek megváltoztatásának helyeselését Ferenc Pápa, aki szerint a férfiak és nők bibliailag kiegészítik egymást azért, hogy gyermekeket tudjanak nemzeni.

A Vatikán által kiadott közlemény “Isten által lett megalkotva a férfi és a nő” címmel jelent meg segítségük a katolikus tanárok, szülők, diákok és a klérus számára, hogy megértsék mit tart a Vatikán Katolikus Nevelésügyi Kongregációja edukációs krízishelyzetnek a szexuális felvilágosítás terén.

A Pápa vitatja, hogy az emberek megválaszthatják a nemüket.

A közlemény összefogásra buzdítja a családokat, az iskolákat és a társadalmat annak érekében, hogy egy pozitív, minőségi és önmegtartóztató szexuális edukációban tudja részesíteni a katolikus iskolákba járó diákokat, ahol megtanulhatják “a férfiasság és a nőiesség igaz eredetét.”

A közlemény a nemi változtatást az egyének szabadságának összezavarodott koncepciójának és pillanatnyi kívánságoknak nevezte, amelyek meghatározóak a poszt-modern kultúrában. Elutasították az “interszex” és a “transznemű” fogalmakat is, amelyek kapcsán kijelentették, hogy a férfi és női nemi szervek a szaporodást biztosítják. 

(CBN)

Írj nekünk!

Kérdésed van? Írj nekünk!

Az űrlap elküldésével Ön hozzájárul, hogy az Ön által megadott személyes és különleges (pl. egészségügyi, vallási, politikai stb) személyes adatokat a Hit Gyülekezete egyház erre feljogosított tagjai kezeljék. Adatait a Gyülekezet saját telephelyén működő szerverein, magas fokú biztonsági intézkedések mellett, illetéktelen hozzáféréstől védve tároljuk. Adatait az Ön hozzájárulásának visszavonásáig tároljuk.

Kérhet tájékoztatást az adatai kezeléséről, kérheti azok helyesbítését, törlését is. Jogai megsértése esetén a NAIH-hoz, vagy bírósághoz fordulhat. A Hit Gyülekezete részletes adatvédelmi szabályzatát a www.hit.hu/adatvedelem oldalon találja meg.

Hit Rádió

1105 Budapest, Szent László tér 16. | +36 1 431 7010 | Artisjus szerződésszám: W/000774/2013 

Hirdetésfelvétel

benko.gyula@hitradio.hu

Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság

1376 Budapest, Pf. 997. | +36 1 468 0673  (telefon) | +36 1 468 0680 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu

A Hit Gyülekezete istentiszteleteinek teljes hanganyaga (Németh Sándor prédikációi és a színpadon elhangzó dicséretek) szerzői jogvédelem alatt áll, ezért ezeknek az adásoknak a rögzítése, sokszorosítása, másolása, értékesítése, valamint az interneten történő publikálása tilos.
A tanítások a gyülekezet megbízásából hivatalosan archiválásra kerülnek és a szükséges utómunkálatok után kiadványként vásárolhatók meg a Hit Parkban, ill. egyes esetekben nyilvánosan elérhetőek a Hit Gyülekezete központi felületein.
Megértéseteket és együttműködéseteket köszönjük!

Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: szerkesztoseg@hitradio.hu. - The photos contained in the Shutterstock photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of Shutterstock. All Rights Reserved. - A Shutterstock fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni a Shutterstock előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright Shutterstock - minden jog fenntartva!

2019 © Hit Gyülekezete - minden jog fenntartva.