Hit Rádió

headtext helye

Friss hírek

2018.06.05.
Kántor Fanni

EU: Jogosan tartózkodhatnak homoszexuálisok házasként az Unióban!

Forrás: Google

A Hit Rádió hitéleti hírei a világ minden tájáról.

A melegházasság felé tett óriási lépést az Uniós bíróság

Az azonos nemű házastársakra is érvényes a szabad tartózkodáshoz való jog – jelentette be az Európai Unió luxemburgi székhelyű bírósága. Az ügy előzménye, hogy egy azonos nemű, román-amerikai pár az ahhoz szükséges dokumentumokat kértek a román hatóságoktól, hogy az amerikai fél házastársával együtt Romániában munkát vállalhasson, és ott élhessen. A román hatóságok azonban elutasították a tartózkodási kérelmet, azzal az indokkal, hogy az amerikai Romániában nem minősülhet uniós állampolgár házastársának, mivel ez a tagállam nem ismeri el melegházasságot házasságot. Az uniós bíróság szerint, noha a tagállamok saját hatáskörben rendelkezhetnek arról, hogy engedélyezik-e, vagy sem az azonos neműek közötti házasságkötést, nem akadályozhatják az uniós állampolgárok szabad tartózkodáshoz való jogát azzal, hogy az Európai Unión kívüli országból származó, azonos nemű házastársától megtagadják a területükön való állandó tartózkodást. A bíróság kimondta, a szabad mozgáshoz való jog gyakorlásáról szóló uniós szabályok szerint a házastárs fogalma nemi szempontból semleges. Ez pedig érvényes egy uniós állampolgár azonos nemű házastársára is. (MTI)

BÍRÓSÁG: Igazságtalanul bántak a keresztény cukrásszal, aki nem akart meleg esküvőre tortát készíteni

Sérültek a keresztény cukrász alkotmányos jogai az amerikai legfelsőbb bíróság szerint, amikor büntették amiatt, hogy nem akart meleg pároknak esküvői tortát készíteni. A bíróság kiemelte, hogy egyedi esetről van szó, ugyanis a per korábbi anyagát vizsgálva jutottak arra a következtetésre, hogy elfogult volt az ügyészség, és vallásossága miatt megkülönböztetésben részesült a férfi. A bíróság szerint mindenképpen azonos jogok illetik meg a meleg párokat, viszont fontosnak tartották kiemelni, hogy amikor ezt bírósági keretek között vizsgálják, a vallási hátteret semlegesnek kell tekinteni, és nem pedig negatív címkeként használni, mint az szerintük ebben az esetben történt. (BBC)

Bibliákkal árasztják el Belize-t és Zambiát

Fél millió dollár értékben küld Bibliákat Belizebe és Zambiába a Mission Cry elnevezésű keresztény segélyszervezet, amely növelni akarja a keresztény teológia tanításának lehetőségét a két térségben. Múlt évben a szervezet egyik aktivistája elmondta, hogy Belize minden otthonába Bibliát akarnak küldeni. Ugyanis szemtanúja volt annak, hogy több mint 700 ember várt sorban több órán keresztül csak azért, hogy egy használt Bibliát szerezhessen magának. „Egyesek, amikor megkapták sírtak, mások pedig térdre borulva adtak hálát Istennek, hogy végre saját maguk is olvashatják a Szent Írást.” – mondta el az aktivista, aki szerint igazán szükségük van a könyvre az ott élő hívőknek. Hozzátette, sokan elfogadják Istent és megtérnek abban a térségben, de Jézussal csak akkor tudnak igazi kapcsolatot kialakítani, hogy ha olvassák is a Bibliát, ezért fontos az ő munkájuk, mert meg tudják szilárdítani a kereszténységet sokakban. (christiannews.net)

Keresztény szimbólumok nélkül tette le esküjét az új spanyol miniszterelnök

Biblia és kereszt nélkül tette le esküjét az új baloldali, spanyol miniszterelnök. A spanyol demokrácia negyven éves történetében még nem fordult ilyen elő, hogy hiányoznak a vallási jelképek. A politikust pénteken választotta meg a madridi törvényhozás kormányfővé azzal, hogy megvonta a bizalmat Mariano Rajoytól. Ezzel a lépéssel az ország élére az erősen baloldali Spanyol Szocialista Munkáspárt főtitkára került. (888.hu)

Izraelt ünneplő fesztivál volt New Yorkban

Izraeli zászlókkal és kék-fehér ruhába öltözve menetelt végig vasárnap New York több utcáján az az óriási tömeg, amely a felvonulással a zsidó állam iránti támogatását fejezte ki. A Celebrate Israel nevű eseményt 54. alkalommal rendezték meg az amerikai nagyvárosban. Idén Izrael megalapításának 70. évfordulóját is megünnepelték. Az illetékes hatóságok csaknem ezer rendőr kirendelése mellett több terrorellenes óvintézkedést is alkalmaztak a fesztiválon. A zsido.com magyar tudósítója szerint a menethez folyamatosan csatlakoztak az ünneplők; a hangulatot még a kisebb ellen-tüntetés sem tudta megzavarni. A résztvevők között New York polgármestere, Bill De Blasio és Andrew Cuomo kormányzó, valamint több magas rangú izraeli vezető is megjelent. (zsido.com)

Sikertelen volt az ateisták próbálkozása Amerikában

Sikertelenül próbálták meg eltávolítani az „Istenben Bízunk” feliratot az amerikai pénzekről ateisták. Ugyanis a szövetségi fellebviteli bíróság Ohioban kijelentette, hogy a panaszosok bőven rendelkeznek alternatív pénznemekkel, amelyet használhatnak, hogy ha a mottó ennyire zavarja őket. (christiannews.net)

Itt a világon a második bizonyíték Jézus halállára!

Bizonyítékot találtak arra, hogyan halt meg Jézus Krisztus. Egy régészeti csoport több mint 2000 éves csontvázat talált, amelyet keresztre feszítettek, sőt még csontjaiban ott voltak a szögek, amelyekkel a keresztfára függesztették. A régészek szerint különös kegyetlenségű módszer volt ez, amely már Jézus korában is létezett. A több ezer éves csontvázat egy római temetkezési helyen találták Olaszországban és ezzel egy igen ritka példányra bukkantak, amely a keresztre feszítés módszerét bizonyítja. A Biblián kívül más történelmi írások is beszámolnak a büntetési módszerről, azonban a világon ez a mostani lelet csak a második régészeti bizonyíték a módszerre, amelyet a rómaiak használtak lázadók, vagy forradalmárok kivégzésére. (dailystar.co.uk)

FORRÁS: ISREAL MUSEUM
A képre kattintva tekintse meg a galériát!

LOVE ALL, HELP ALL! Foundation

Írj nekünk!

Írj nekünk!

Kérdésed van? Írj nekünk!

Az űrlap elküldésével Ön hozzájárul, hogy az Ön által megadott személyes és különleges (pl. egészségügyi, vallási, politikai stb) személyes adatokat a Hit Gyülekezete egyház erre feljogosított tagjai kezeljék. Adatait a Gyülekezet saját telephelyén működő szerverein, magas fokú biztonsági intézkedések mellett, illetéktelen hozzáféréstől védve tároljuk. Adatait az Ön hozzájárulásának visszavonásáig tároljuk.

Kérhet tájékoztatást az adatai kezeléséről, kérheti azok helyesbítését, törlését is. Jogai megsértése esetén a NAIH-hoz, vagy bírósághoz fordulhat. A Hit Gyülekezete részletes adatvédelmi szabályzatát a www.hit.hu/adatvedelem oldalon találja meg.

Hit Rádió

1105 Budapest, Szent László tér 16. | +36 1 431 7011 | Artisjus szerződésszám: W/000774/2013 

Hirdetésfelvétel

benko.gyula@hitradio.hu

Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság

1376 Budapest, Pf. 997. | +36 1 468 0673  (telefon) | +36 1 468 0680 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu

A Hit Gyülekezete istentiszteleteinek teljes hanganyaga (Németh Sándor prédikációi és a színpadon elhangzó dicséretek) szerzői jogvédelem alatt áll, ezért ezeknek az adásoknak a rögzítése, sokszorosítása, másolása, értékesítése, valamint az interneten történő publikálása tilos.
A tanítások a gyülekezet megbízásából hivatalosan archiválásra kerülnek és a szükséges utómunkálatok után kiadványként vásárolhatók meg a Hit Parkban, ill. egyes esetekben nyilvánosan elérhetőek a Hit Gyülekezete központi felületein.
Megértéseteket és együttműködéseteket köszönjük!

Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: szerkesztoseg@hitradio.hu. - The photos contained in the Shutterstock photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of Shutterstock. All Rights Reserved. - A Shutterstock fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni a Shutterstock előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright Shutterstock - minden jog fenntartva!

2019 © Hit Gyülekezete - minden jog fenntartva.