Hit Rádió

headtext helye

Friss hírek

2019.06.14.

Ételallergiások életét mentheti meg egy új izraeli alkalmazás

SensoGenic. Kép: Israel21C

15 éves tapasztalatot szereztem a kutatás-fejlesztés területén.Úgyhogy azon kezdtem el gondolkozni, miként dolgozhatnék ki egy olyan érzékelőt, amivel letesztelheted az allergén anyagokat egy ételben, mielőtt ennél belőle — bárhol és bármikor 

— mesélte Alon Yasovsky saját találmányáról.

A világon közel 250 millió ember — azaz a felnőtteknek csaknem négy és a gyerekeknek nyolc százaléka — küzd ételallergiával. Csak az USA-ban hat percenként jelentkezik anafilaxiás sokk, azaz olyan helyzet, amikor életveszélyes helyzetbe kerülnek a betegek.

Az izraeli készüléknek köszönhetően a leggyakoribb allergén anyagok felismerése könnyebbé válik: egy eldobható szűrő és digitális bioszenzor segítségével a tej, tojás, mogyoró, dió, gabona, szója, hal és rákfélék kimutatására egyaránt képes.

Az alkalmazásnak köszönhetően pedig a felhasználók okostelefonjaikon keresztül könnyen láthatják is az eredményeket.

Írj nekünk!

Kérdésed van? Írj nekünk!

Az űrlap elküldésével Ön hozzájárul, hogy az Ön által megadott személyes és különleges (pl. egészségügyi, vallási, politikai stb) személyes adatokat a Hit Gyülekezete egyház erre feljogosított tagjai kezeljék. Adatait a Gyülekezet saját telephelyén működő szerverein, magas fokú biztonsági intézkedések mellett, illetéktelen hozzáféréstől védve tároljuk. Adatait az Ön hozzájárulásának visszavonásáig tároljuk.

Kérhet tájékoztatást az adatai kezeléséről, kérheti azok helyesbítését, törlését is. Jogai megsértése esetén a NAIH-hoz, vagy bírósághoz fordulhat. A Hit Gyülekezete részletes adatvédelmi szabályzatát a www.hit.hu/adatvedelem oldalon találja meg.

Hit Rádió

1105 Budapest, Szent László tér 16. | +36 1 431 7011 | Artisjus szerződésszám: W/000774/2013 

Hirdetésfelvétel

benko.gyula@hitradio.hu

Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság

1376 Budapest, Pf. 997. | +36 1 468 0673  (telefon) | +36 1 468 0680 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu

A Hit Gyülekezete istentiszteleteinek teljes hanganyaga (Németh Sándor prédikációi és a színpadon elhangzó dicséretek) szerzői jogvédelem alatt áll, ezért ezeknek az adásoknak a rögzítése, sokszorosítása, másolása, értékesítése, valamint az interneten történő publikálása tilos.
A tanítások a gyülekezet megbízásából hivatalosan archiválásra kerülnek és a szükséges utómunkálatok után kiadványként vásárolhatók meg a Hit Parkban, ill. egyes esetekben nyilvánosan elérhetőek a Hit Gyülekezete központi felületein.
Megértéseteket és együttműködéseteket köszönjük!

Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: szerkesztoseg@hitradio.hu. - The photos contained in the Shutterstock photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of Shutterstock. All Rights Reserved. - A Shutterstock fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni a Shutterstock előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright Shutterstock - minden jog fenntartva!

2019 © Hit Gyülekezete - minden jog fenntartva.